Div. 5 Medelpad

Nyheter & matchreferat Aktuell tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher Skytteliga & statistik

Klubbfakta Tidigare säsonger & historik – Maratontabell (sidan är under uppbyggnad)


Nyheter div. 5 Medelpad 2021


Skyttekung klar för Sundsvalls FF: "Perfekt nyförvärv" 

16 april 2021
Ifjol sköt han 13 fullträffar för IFK Timrå i sexan och var lagets överlägsne målkung.
Timrå lade nyligen ner sin A-lagsverksamhet och  Tayser Shiqwara tog beslutet att kliva upp en division till Sundsvalls FF i femman.
Och inte nog med det. SFF har även gjort klart med Emil Stierman från Indal.
– Två perfekta nyförvärv. Unga killar som ger både spets och bredd till vår trupp, säger tränaren Torbjörn Persson.


Kovlands tränarduo 2021:
Joel Falk och Anton Hallengren

9 april 2021
Häromdagen berättade Lokalfotbollen att Jonas Nilsson slutar som tränare i Kovland och att Joel Falk fortsätter och till sin hjälp får mittbacken Anton Hallengren som spelande tränare.
Så här kommenterar klubben på sitt Instagram:
"Joel kom som ny tränare ifjol och Anton har spelat i Kovland i tre och en halv säsong så de känner till laget och föreningen sedan innan. Vi ser framemot en ny säsong och med många spelare på träningarna ser vi mycket potential i denna relativt unga trupp som vi kan bygga vidare på. Nu hoppas vi såklart på en mera normal säsong igen och att vi får komma igång med matchandet snart”


Jonas Nilsson i målvaktsutrustning. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.

Jonas Nilsson slutar som tränare i Kovland – men Joel Falk blir kvar

8 april 2021
Efter massor av säsonger som spelare i Kovland tog Jonas Nilsson klivet över som tränare 2017 tillsammans med Fredrik Åsén. Jonas fortsatte emellertid sitt spelande och hoppade in när det så krävdes, bland annat blev det några kamper som målvakt (se bilden).
Efter fyra säsonger som coach blir det nu ingen femte utan nu tackar han för sig.
Däremot fortsätter Linus Falk som tränare och får till sin hjälp mittbacken Anton Hallengren.
– Jonas kommer att bli saknad men så här långt ser det annars bra ut och vi är många på träningarna, säger lagledaren Andreas Svedberg.


Hockeyliraren Algot Landin gör comeback på fotbollsplanen i Sundsvalls FF.

Fyra nya in hos Sundsvalls FF plus fem egna juniorer

5 april 2021
Efter målvakten Elias Hård från Långsele, Kevin Sundin från IFK Sundsvall och Noa Lind från Alnö har Sundsvalls FF gjort klart med ytterligare fyra nya spelare.
– Vi har fått ytterbacken Jonas Svensson från Svegs IK och backen Alexander Nordén som gör comeback. Nya är också hockeyliraren Algot Landin och kämpen Albin, som jag inte minns efternamnet på, samt fem egna juniorer som är med och tränar konstant, säger tränaren Torbjörn Persson.


Fjolårssegrarma Kuben 2 ser framemot årets säsong i Medelpadsfemman: "Spännande!"

4 april 2021
Ifjol tog Kubens andralag hem Medelpadsfemman med en kombination av P17-, P19- och bänkspelare från A-laget.Någon uppflyttning till vår högsta lokala serie blev det dock inte utan det blir spel i femman även i år.
– Spännande! I femman är det lite mer fysiskt spel och det blir en bra utmaning för våra unga spelare, säger tränaren Jesper Hellström.


Jonatan Söder fortsätter träna Nedansjö

2 april 2021
Nedansjö IK hade som målsättning att få in en tränare utifrån inför den här säsongen.Men det visade sig vara lättare sagt än gjort.
– Nä, så är det men vi sitter inte i sjön utan Jonatan (Söder) (bilden) fortsätter som tränare tills vidare med mig och Lars Sjödin vid hans sida, säger Christer Söder i klubben.