Omgång 6: Idel segrar för Medelpadslagen - fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog första trean

I omgång 6 prickade William Svelander in fyra fullträffar när Alnö tog hem årets första seger, 4-1 i Björna. Kuben spelade hem sin sjätte raka seger efter tvenne mål av vardera Linus Sahlin och Axel Näsholm. Även Fränsta visade upp två dubbla målgörare, Kevin Henrysson och Oskar Nordlund när man vände 1-2 till 4-2 över Obbola. Tre poäng blev det även för Selånger, 4-0 över Ope borta.

Selånger hänger med i toppstriden efter robust 4-0-seger borta mot Ope

Efter blott fyra minuter hade Selånger ryckt åt sig en 2-0-ledning borta mot Ope, Anders Frisendahl och Kalfa Kargbo.
Ope fick en gyllene chans att komma in i matchen efter halvtimman då man tilldömdes en straff, men den nöp Filip Widén och när Melker Norén istället prickade in 0-3 strax därpå var segern bärgad trots att dryga timman återstod.
I slutminuten visade Sebastian Koivisto Persson hur en straff ska slås, målvakten till höger och bollen till vänster och 0-4 och SSK fortsatt med i toppstriden i allra högsta grad.
Den här omgången blev en sanslös framgång för Medelpadslagen som samtliga tog hem tre poäng!
(väntar på återkoppling för kommentarer från SSK)

Ope IF emblemSelånger SK emblem
Ope IF - Selånger SK 0-4
12 maj 2024 - 17:00 - Jämtkraft Arena
0-1 Anders Frisendahl(2)
0-2 Kalfa Kargbo (4)
0-3 Melker Norén (36)
0-4 Sebastian Koivisto Persson (89. straff)
Straffräddning Selånger: Filip Widén (29)
Domare: Petter Lindbom
Publik: 123
Matchfakta

Fyra fullträffar av William Svelander när Alnö tog spelade hem första trepoängaren

Efter fem raka förluster var det dags för första segern, och det med 4-1 borta mot bottenkollegan Björna.
Mannen som gjorde skillnad var William Svelander som prickade in ö-lagets samtliga fullträffar, fint framspelad vid varje tillfälle av sina lagkamrater.
Lite nerv blev det sedan hemmalaget reducerat till 1-2 efter en hörna men tio minuter senare var det åter lugnet efter 3-1-målet och man kunde segla iväg målmässigt.
Med huvudtränaren Daryosh Hematian på läktaren efter utvisningen senast så var det Mattias Gustafsson och Tomas Berglund som ledde laget vid sidlinjen idag.
- En given coachseger, säger Gustafsson och skrattar.
- Man får väl kolla in matcherna från läktaren även i fortsättningen, ler Hematian.
- Första halvtimman stod matchen och vägde men sedan tog vi kontroll över matchen och gör fyra fina spelmål. De är otroligt starka på fasta och gör också sitt mål på hörna men jag tycker att vi stod upp bra mot dem fysiskt i både spelet och på fasta, säger tränarduon tillsammans.
William Svelanders fyra mål är svåra att skoja bort men det här var verkligen en lagseger. Utöver William stod grundskoleeleven Charlie Carnbro ut lite extra som först vänsterback och sedan han bytte kant.

Publik:

Kevin Henrysson och Oskar Nordlund målade dubbelt när Fränsta vände 1-2-underläge till en 4-2-vinst

Fränsta hamnade två gånger i underläge, 0-1 och 1-2 efter snarlika mål, inkast som Ushindi Yermos Kashindi vände upp i straffområdet och placerade in. Men Kevin Henryson utjämnade bägge gångerna. 1-1 med ett välplacerat skott i borte och 2-2 efter ett inspel från vänster där han tog emot bollen vid borte delean av målgården och stötte in den.
Med 20 minuter kvar såg inhopparen Oskar Nordlund till att vändningen var komplett. Först brände han ett friläge men tog sedan revansch då han från mittlinjen drivit förbi allt och alla och avslutat med att placera in bollen i bortre gaveln utom räckhåll för Obbolakeepern och i slutminuten såg den 30-årige goalgettern att även han blev tvåmålsskytt.
- Vår bästa match rent spelmässigt, tror vi hade 80-20 i bollinnehav och 10-3 i klara målchanser. Efter den första halvleken borde det stått 3-0 och inte 0-1 men vi fortsatte att trumma på och inte nedslås när de tog ledningen en andra gång. Det visar på bra moral i truppen, säger Fränstas tränare Filip Filipovic.
Kevin Henrysson var ruggig ute på kanten och var synnerligen svårstoppad och kryddade anrättningen med två mål. På mitten löpte Linus Abou-Reslan ett halvt maratonlopp under sina 81 minuter.Fränsta hamnade två gånger i underläge, 0-1 och 1-2 efter snarlika mål, inkast som Ushindi Yermos Kashindi vände upp i straffområdet och placerade in. Men Kevin Henryson utjämnade bägge gångerna. 1-1 med ett välplacerat skott i borte och 2-2 efter ett inspel från vänster där han tog emot bollen vid borte delean av målgården och stötte in den.
Kevin Henrysson var ruggig ute på kanten och var synnerligen svårstoppad och kryddade anrättningen med två mål. På mitten löpte Linus Abou-Reslan ett halvt maratonlopp under sina 81 minuter.

Matchfakta

Linus Sahlin och Axel Näsholm tvåmålsskyttar när Real Kuben tog sjätte raka trepoängaren - 4-0 över Kramfors-Alliansen

Vad ska stoppa Real Kuben från att spela hem trean? Idag väntade ett Kramfors-Alliansen som inlett starkt men som kom något skärrade till Sundsvall då tränaren Dacian Dacin valde att kliva av med omedelbar verkan för ett par dagar sedan. Inte den bästa uppladdningen om man säger så.
Det blev den förväntade matchbilden då gästerna från Ådalen backade hem och Kuben förde spelet, skapade chanser och fick även hål på gästerna, och det fyra gånger mot erkänt försvarsstarka motståndare, som emellertid höll stånd nästan hela halvleken innan Linus Sahlin gjorde sitt åttonde mål för säsongen.
Strax innan timman spelad ökade Axel Näsholm på och i den 64:e kom även trean där bollen gick som ett snöre med många spelare inblandade innan Axel Näsholm avslutade med vänstern.
I mitten av den andra halvleken var det mer godis på gång. Efter en upprullning på vänsterkanten slog Tim Johansson in bollen stenhårt efter marken nära mål där Linus Sahlin enkelt kunde styra in sitt nionde mål. Inte illa av en gammal mittback som fått förtroende på mitten och tackat för förtroendet.
- Det här var ett styrkebesked. Första riktiga utmaningen och vinner den med 4-0. Då kan man inte vara annat än super nöjd. Vi skapar massor av chanser framåt och släpper i princip inte till någonting alls bakåt, säger Kubens tränare Stefan Lagergren.
Här skulle man kunna räkna upp hela Kubens laguppställning när det gäller positiv kritik men vi plockar ut russinen ur kakan och landar på tvåmålsskyttarna, Carl Axelsson som var en klippa i backlinjen samt högerbacken Hannes Gidlund som hoppade in efter en halvtimma och tillhörde planens allra bästa aktörer efter en klockren insats.

9 maj 2024 - 19:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 Linus Sahlin (42)
2-0 Axel Näsholm (57)
3-0 Axel Näsholm (64)
4-0 Linus Sahlin (68)
Domare: Hanna Laajanen