Selånger mot division 2-kval tack vare "Kois" dubbel mot jumbon

Det såg lite pyrt ut för Selånger då man med mindre än 20 mimuter kvar bara hade 1-1 borta mot jumbon Sollefteå.
Då såg Sebastian Koivisto Persson till att göra sitt andra mål imatchen och SSK:s dröm om division 2-kval lever vidare.
- Vår sämsta match för säsongen och det enda som är värt att ta med oss är de tre poängen, säger SSK-tränaren Jesper Hellström.

 

Selånger ligger kvar på kvalplatsen till division 2 inför slutomgången, trots bottennappet mot jumbon Sollefteå på Nipvallen, där det till slut ändå blev en uddamålsseger tack vare Sebastian Koivisto Persson.

"Koi" satte SSK:s ledningsmål efter dryga kvarten spelad sedan han fått en passning centralt, vänt upp och placerat in 0-1 lågt vid stolpen.

Ledningen stod sig till knappa timman då hemmalagets specielle målgörare Eugeniu Samson kopierade Koivisto-Perssons bedrift.

Seger var ett måste för Selånger och 1-2 kom strax därpå, trodde man, men målet blev bortdömt för offside.

Med mindre än 20 minuter kvar frälste Sebastian Koivisto Persson sitt lag. Anfallskollegan Karl-William Svedin spelade in bollen från kanten, "Koi" tog emot den och skickade upp den i krysset och de tre poängen var så att säga biff då Sollefteå-Giffrarna inte förmådde mobilisera någon vassare offensiv för en utjämning.

- Vår sämsta match för säsongen och det enda som är värt att ta med oss är de tre poängen, säger SSK-tränaren Jesper Hellström kort.

I Selånger plussar vi för den strävsamma trion Filip Widén i målet, Lucas Lindbäck på mitten och tvåmålsskytten Sebastian Koivisto Persson framåt.

I avslutningen nästa helg väntar nu Kuben i ett tufft derby medan kombatanten om kvalplatsen Dvärsätt, två poäng bakom men med klart bättre målskillnad, har Friska Viljor Akademi i sin slutmatch.

 

Sollefteå GIF FFSelånger SK

Sollefteå GIF FF - Selånger SK 1-2
1 oktober 2023 - 14:00 - Nipvallen
0-1 Sebastian Koivisto Persson (16)
1-1 Eugeniu Samson (57)
1-2 Sebastian Koivisto Persson (71)
Domare: Omar Meqbil
Publik: 95
Matchfakta