Selånger möter Umeå FC Akademi i första kvalrundan till division 2: "Tuffa matcher"

Selånger har gjort ett fantastiskt år som nykomlingar i division 3.
Och då man kom tvåa är säsongen inte över utan det blir kvalspel till tvåan som avslutning där man i första rundan får möta Umeå FC Akademi.
- Det bli tuffa matcher mot ett bra motstånd men vi kommer försöka spela vårt spel som vi gjort så lyckosamt i serien., säger SSK:s tränare Jesper Hellström som delar ansvaret med Filip Renman

Selånger har gjort en imponerande säsong som nykomlingar i trean och nu får man avsluta den med kvalspel till division 2, en serie som SSK klev av 2015 trots att man kom på övre halvan.

2016 började man om i Meedelpadssexan och redan nu har man chansen att nå division 2 igen. Men först krävs att man slår ut tvåan i division 3 Norra Norrland, Umeå FC Akademi, i två möten och därefter det lag som hamnar tolva i Norrlandstvåan, Frösö eller Ytterhogdal, en omgång återstår.

Tränare Jesper Hellström, som leder laget tillsammans med Filip Renman, hur kommer ni att ta er an den första kvalmatchen mot UFC Akademi?
- Det bli en tuff match mot ett bra motstånd men vi kommer försöka spela vårt spel som vi gjort så lyckosamt i serien.

Vad vet du om UFC Akademi?
- Att de är farmarlag till Umeå FC i Ettan och att det är ett ungt och bra lag vi möter med några individuellt väldigt skickliga spelare.

Vilka i truppen saknas inför morgondagen?
- Vi har några skador, vill inte säga mer än så.

Hur ska ni spela för att fixa segern?
- Vi ska som sagt försöka spela vårt spel och sedan hoppas att det räcker. Mer kan vi inte göra.

Och vem avgör till er fördel idag "hemma" på Westhagen?
- Senay Gaim.

Läs även:
• Selånger inleder kvalspelet till division 2 mot Umeå FC Akademi: "Vi vill gå hela vägen"