Div. 1 Norrland: Nyheter


Beslut om uppstart av flera förbundstävlingar från den 1 juni


19 maj 2021
Efter det att Folkhälsomyndigheten den 12 maj meddelade att deras föreskrifter kommer att justeras den 1 juni har Förbundsstyrelsen beslutat att tävlingsmatcher inom serienivåerna div. 1, damer, div. 2 och 3, herrar, samt de elitförberedande tävlingarna F17, F19, P16, P17 och P19 kan genomföras från och med den 1 juni.

Alnö får vänta ett par veckor till på sin seriepremiär

11 maj 2021
Efter några framflyttningar av seriestarten på grund av den rådande smittspridningen skulle Alnö ta sig an gamla storlaget Sunnanå i premiären den 22 maj.
Så blir det nu inte utan Svenska Fotbollförbundet har skjutit fram seriestarten ytterligare två veckor, till den 5-6 juni och ny motståndare blir istället Team TG från Umeå.
Klicka här för matcherna i den första omgången.

Bilden: Marlene Lagren och resten av Alnötjejerna längtar efter att serien ska sparka igång.

Maya Hulinder avslutar Alnös lyckosamma säsong med att sätta 4-0 på frispark. Foto: Lokalfotbollen.

Norrlandsettan får vänta på premiären ett tag till – Alnö inleder hemma mot Sunnanå den 22 maj

30 april 2021
Det blir ingen seriestart för div. 1 Norrland nu i valborgshelgen.
Precis som all övrig seniorfotboll under eliten.

Nytt startdatum blir helgen 22-23 maj då våra representanter i serien, Alnö IF, inleder genom att ta emot seriefavoriterna och förra storlaget Sunnanå SK från Skellefteå. Förhoppningsvis hemma på Släda IP.

Klicka här för matcherna i den första omgången.

Ljusdalsspelare valde Alnö: "Ypperlig spelförståelse"

15 april 2021
Ifjol spelade Greta Wikström division 1-fotboll med Ljusdals IF där hon deltog i samtliga matcher utom en och även hittade målet en gång.
Åren innan representerade 21-åringen Team Hudik men har Bollnäs GIF Som moderklubb.
Nu har hon flyttat upp till Medelpad och där föll valet på Alnö IF.

– Greta är en mittfältare alternativt försvarare som är stark i det defensiva jobbet,  har ett mycket fint passningsspel i sig och en ypperlig spelförståelse. En välutbildad och skolad spelare som vi hälsar välkommen till oss, säger tränaren Morgan Sahlin på klubbens hemsida.

Mathilda Jonsson ansluter till Alnö från SDFF: "Offensiv kraft"

7 april 2021
Tidigare har ö-klubben gjort klart med SDFF-talangerna  Elin Odelberg och Julia Heed. Nu är även 20-åriga Mathilda Jonsson från samma klubb klar. Mathilda som annars har Selånger SK som moderklubb.

– Matilda är en offensiv kraft som ofta spelat forward. Hon är en välutbildad spelare som med sin snabbhet och fina teknik och vassa avslut kommer att bli ett bra tillskott till laget och smälta in fint i gruppen. Vår förhoppning är att hon ska utvecklas ytterligare hos oss, säger tränaren Morgan Sahlin till klubbens hemsida.

Alnö ny klubb för målvakten Emelie Bergh

18 mars 2021
Efter spel i Selånger och Kovland tar nu den 24-årige målvakten Emelie Bergh klivet över bron till division 1-nykomlingarna Alnö IF.
– En duktig sista utpost med rätt inställning, träningsvillig, och välutbildad. Vi hälsar henne varmt välkommen till oss där hon tillsammans med våra andra målvakter kommer ta ytterligare steg i sin utveckling, säger tränaren Morgan Sahlin på klubbens instagram.