Div. 5 Medelpad: Nyheter


 

Stödes damtränare väljer spel i Fränsta: "Hinner jag lira är det en bonus"

16 maj 2021
Stödefostrade och förre GIF-talanger Linus Sjölander byter klubb.
Ifjol spelade han med Wiskans IF men i år blir det lir hos seriekonkurrenten och 100 års-jubilerande Fränsta IK. Om tider medger vill säga.
– Det är 100 procent fokus på Stödes damlag som jag tränar. Hinner jag vara med och spela själv är en bonus. Om det blir noll eller 40 pass plus matcher återstår att se, säger 24-åringen som fortfarande har mycket att ge på en fotbollsplan bara han själv vill.


Gidhammar från Torpshammar klar för Nedansjö: "Plus att viktig trio satsar i år"

30 april 2021
Nedansjö IK har kommit igång rejält med att förstärka laget. 
Värvar från seriekonkurrent och viktig trio fortsätter att satsa.
– Jajamän! Först 28-årige Mikael Gidhammar (bilden) från Torpshammar, en stark mittfältare som vi kommer att få stor nytta av. Samtidigt har trion Andreas Sundqvist, Emil Palmqvist och Oskar Bruzell lovat att satsa i år. Det gör att det ser fantastiskt bra ut i truppen med 16-20 stycken på träningarna, säger en optimistisk Christer Söder i NIK.


Wiskan och Kovland möts i årets seriepremiär den 26 maj. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Medelpadsfemman och de övriga lokala seriestarterna flyttas fram ytterligare en vecka

28 april 2021
Det blev ingen seriestart i Medelpadsfemman, eller någon av våra övriga lokala serier heller för den delen, kring månadsskiftet april/maj på grund av coronasmittan och att vi ligger efter med vaccineringen.
Man sköt på starten två veckor men nu står det klart att man tvingas flytta fram den ytterligare. I bästa fall, blir det nu premiär den 26 maj.
Den 10 maj har MFF lovat att komma med mer info. Kan tänka mig att det finns flera scenarier som man utgår från och de kan ni läsa om här.


Sam Slade tillsammans med Fränstas "superscout" Fredrik Olofsson. Foto: Fränsta IK.

Sam Slade återvänder från England – Fränsta IK ny klubb

26 april 2021
Ben Slade spelar i år i Sund efter några år i Stöde.
Nu är brorsan Sam tillbaka i Sverige där han spelade ihop i med Ben i Svartviks IF för några år sedan och ifjol representerade Sundsvalls FF.

Nu har Fränsta IK gjort klart med. den 27-årige engelsmannen och skriver så här på sitt Instagram:
"Vårt superscout Fredrik Olofsson har varit över till de brittiska öarna och plockat över Sam som är en spelare som vi haft ögonen på. Det var Fredrik som tog initiativet att fara över till Southampton i England ifjol innan Corona slog till har nu dragit hem affären!. Som spelare är Sam en offensiv förstärkning till vårt lag och kommer göra stor nytta på planen för oss".


Storfiskaren Simon Nyberg (t h) och Henrik Göt har bestämt sig för fotbollsspelande i Nedansjö i år.

Två Medskogsförsvarare klara för Nedansjö: "Kanonförstärk-ningar"

26 april 2021
Som bekant kommer inte Medskogsbrons BK att ha något representationslag i årets seriespel.

Nu väljer två av spelarna att nappa på erbjudandet om lir i Nedansjö IK istället.
– Ja, det har tillkommit två nya i truppen. Dessa är 26-åriga försvarsspelarna Henrik Göthe, stark mittback, och Simon Nyberg, som kan spela på flera platser i backlinjen. Två kanon förstärkningar som även ger oss en större bredd i truppen, säger Christer Söder nöjt.