Div. 1 Norrland, damer

Klubbfakta div. 1 Norrland

Tidigare säsonger & historik

-


 

Ljusdalsspelare valde Alnö: "Ypperlig spelförståelse"

15 april 2021
Ifjol spelade Greta Wikström division 1-fotboll med Ljusdals IF där hon deltog i samtliga matcher utom en och även hittade målet en gång.
Åren innan representerade 21-åringen Team Hudik men har Bollnäs GIF Som moderklubb.
Nu har hon flyttat upp till Medelpad och där föll valet på Alnö IF.

– Greta är en mittfältare alternativt försvarare som är stark i det defensiva jobbet,  har ett mycket fint passningsspel i sig och en ypperlig spelförståelse. En välutbildad och skolad spelare som vi hälsar välkommen till oss, säger tränaren Morgan Sahlin på klubbens hemsida.


Läs även:


Mathilda Jonsson ansluter till Alnö från SDFF: "Offensiv kraft"

7 april 2021
Tidigare har ö-klubben gjort klart med SDFF-talangerna  Elin Odelberg och Julia Heed. Nu är även 20-åriga Mathilda Jonsson från samma klubb klar. Mathilda som annars har Selånger SK som moderklubb.

– Matilda är en offensiv kraft som ofta spelat forward. Hon är en välutbildad spelare som med sin snabbhet och fina teknik och vassa avslut kommer att bli ett bra tillskott till laget och smälta in fint i gruppen. Vår förhoppning är att hon ska utvecklas ytterligare hos oss, säger tränaren Morgan Sahlin till klubbens hemsida.


Alnö ny klubb för målvakten Emelie Bergh

18 mars 2021
Efter spel i Selånger och Kovland tar nu den 24-årige målvakten Emelie Bergh klivet över bron till division 1-nykomlingarna Alnö IF.
– En duktig sista utpost med rätt inställning, träningsvillig, och välutbildad. Vi hälsar henne varmt välkommen till oss där hon tillsammans med våra andra målvakter kommer ta ytterligare steg i sin utveckling, säger tränaren Morgan Sahlin på klubbens instagram.


Foto: Alnö dam Instagram

Det finns inget dåligt väder, eller hur Alnö dam?

Fredag 12 mars 2021
Trots det ruggiga vädret vägrade Alnös damer att ställa in gårdagens träning på Westhagen.Gott gry i tjejerna som i år spelar i division 1 Norrland med massor av långresor.


Alnö gör 4-0 i fjolårets avslutningsmatch hemma mot Söråker. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Alnös seriepremiär flyttas fram på grund av pandemin

Tisdag 9 mars
Alnös damer skulle ha mött Trångsfors borta i sin division 1-comeback den 18 april men då serien nu blir framflyttad knappt två veckor till helgen 1-2 maj väntar nu i stället Luleå SK, även det en långresa för nykomlingarna.


SDFF-duon Elin Odelberg och Julia Heed väljer spel i Alnö i år.

Två SDFF-talanger väljer Alnö: "Duktiga och välutbildade"

Torsdag 4 mars
Alnö har fått in två lovande unga spelare från SDFF.

Dessa är allroundspelaren Elin Odelberg och yttermittfältaren/wingbacken Julia Heed.
– Två unga, duktiga och välutbildade spelare som kommer smälta in bra i gruppen och bli ett härligt tillskott till laget, äger tränaren Morgan Sahlin.