Div. 3 Mellersta Norrland

 Klubbfakta div. 3 Mellersta Norrland
Tidigare säsonger & historik


 
Ifjol möttes Sund och Lucksta i fyran. Iår vankas det derbyn i trean för de båda kombatanterna.

Division 3-starten skjuts fram ännu en gång – nytt datum 21-23 maj

28 april 2021
Seriestarten för div. 3 Mellersta Norrland flyttas fram ytterligare på grund av coronasmittan.
Nytt datum blir nu 21-23 maj.

– Det var nog ganska väntat som läget ser ut just nu i samhället så kommer det nog flyttas fram ytterligare. 
- Skulle tro seriestart tidigast i mitten på juni, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.


Seriestarten för div. 3 Mellersta Norrland flyttas fram ytterligare på grund av coronasmittan.
Nytt datum blir nu 21-23 maj.
– Det var nog ganska väntat. Som läget ser ut just nu i samhället så kommer det nog flyttas fram ytterligare. Skulle tro seriestart tidigast i mitten på juni, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.

Kommer man igång med seriespelet på fastställt datum blir det seriespel ända fram till den 13 november vilket gör att något kvalspel, uppåt och nedåt, med all säkerhet inte kommer att hinnas med. Bara ettan går upp men i gengäld slipper nian riskera att åka ner i fyran vid negativt kval.
Går Martin Ålins profetsia in kommer vi att få nöja oss med en enkelserie. Kanske med en krydda där de sex främsta lagen spelar en enkelserie om uppflyttning medan de sex lägst placerade lagen kör en serie om att undvika de tre nedflyttningsplatserna.
– Det är ju sagt att det blir dubbelserie ifall det blir start 5-6 juni så vi får hoppas på det. Beslut om enkelserie kommer i mitten på maj vad jag hört, säger Martin Ålin.

Så här säger Matfors tränare Andreas Jonsson:
– Det kändes väl rätt väntat att det skulle bli framskjutet ytterligare. Självklart vill vi komma igång med serien precis som alla andra, inget snack om det men man får acceptera att situationen är som den är. Men utöver det så har vi inga problem med att det blir framskjutet några veckor. Jag är tacksam att vi har en jäkligt motiverad och bra trupp som tränar på utan att lägga energi på om seriestarten blir i maj eller juni.

Synpunkter även från Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Ja, vad ska man säga? Vi råder ju inte över någonting i detta läge utan kan bara gå på de beslut som tas. Att det inte blir kvalspel är ju som det är.... Vi förbereder laget för seriespel genom att hålla bra fart på träningarna och se till att alla, trots allt, känner sig motiverade! Vi har byggt en skön grupp med några fina tillskott som extra krydda till den befintliga och det hade varit spännande att se vart vi står kapacitetsmässigt om bara vi fått spela nån träningsmatch. Just nu ”gillar vi läget” och krigar på för att kunna gå igång med serien i slutet på maj/ Annars finns väl risk/chans till att det blir en rak enkelserie med elva matcher.

Klicka här för premiäromgångens matcher
 

Läs även:


Robin Nordin tillbaka i Lucksta: "Ytterligare spets"

19 april 2021
Förra säsongen lämnade Robin Nordin Lucksta för spel i Söråkers FF. 
Där blev det dock bara ett framträdande och nu har den 29-årige anfallaren med de kvicka benen återvänt till Sörforsvallen.
– Med Robin i truppen så får vi ytterligare spets i vårt anfallsspel. Nu hoppas vi bara att serien drar igång snart så vi får börja spela matcher. Frustrerade när vi bara får träna och inte lira kamper, säger sportchefen Martin Ålin som längtar att få gå all-in.


Var med på "framtidsläger" som 16-åring – nu klar för Sund

16 april 2021
Sund är verkligen "på" just nu och kan presentera nästa nyförvärv, det fjärde på kort tid. 
Det är 18-årige mittfältaren Filip Caselius, ifjol utlånad till Selångers division 4-lag från GIF Sundsvall U17, men som även lirat med FC Djursholm, 
som kritat på övergångshandlingarna.
– Filip är en talangfull, teknisk, bolltrygg och snabb samt inte minst utvecklingsbar spelare som vi hoppas och tror kommer till rätt miljö för att ta nästa steg i sin fotbollsutveckling. Som 16-åring var han med på ett "framtidsläger" på Bosön för unga talanger, säger tränaren Göran Sundqvist som tror mycket på sin nya adept.


Konstnär och brunkare från Stöde har skrivit på för Sund: "Priovärvning"

15 april 2021
Britten Ben Slade har gjort sig känd som en duktig konstnär vid sidan av fotbollsplanen. Men på den samma är den 25-årige mittbacken mer omtalad som brytsäker "brunkare" i mittförsvaret. Först i Svartvik och därefter senaste säsongerna i Stöde.
Nu lämnar han emellertid Stöde för ett tredje rött "S-märkt" Medelpadslag, Sund.
– Ben är en ledartyp som var en priovärvning inför säsongen, säger tränaren Göran Sundqvist.


17-åring byter från Stöde till Sund: "Göra nytta framåt i planen"

14 april 2021
I vintras var han på träningsläger för lovande ungdomar utanför Barcelona.
Då representerade han Stöde IF.
Nu har 17-årige Adis Sabotic valt spel i trean med Sund den här säsongen.

– Jag hoppas kunna göra mycket nytta framåt i planen och några mål såklart, säger Adis. 


Fler nyheter