Superettan


 

Giffarna vände mot ÖFK trots tidigt underläge

28 mars 2021
GIF Sundsvall hamnade i ett tidigt underläge i träningsmatchen borta mot allsvenska Östersunds FK. Paya Pichkah kvitterade i mitten av den andra halvleken. Kvarten in i andra satte Erik Andersson 1-2 via en hemmaförsvarare och vändningen var ett faktum. Resultatet stod sig sedan till full tid även om GIF hade lägen till utökning.


GIF Sundsvall träningsmatchade under söndagen mot allsvenska Östersunds FK på Jämtkraft Arena.

Efter en pigg matchinledning där bland annat Linus Hallenius brände ett friläge var det dock hemmalagets Jerell Sellars som löpte sig fri från mittlinjen och avslutade med en kylig chip över inlånade GIF-keepern Davor Blazevic.

Giffarna deppade inte utan Robert Lundström hade först ett skott i överliggaren och Johan Bengtsson ett jätteläge innan Paya Pichkah i mitten av den första halvleken kunde utjämna efter en hörna.

Tio minuter efter pausvilan kom 1-2 även om målet var lite turligt då Erik Anderssons skott gick in via en hemmaförsvarare. Men som det heter, skjuter man inte blir det inga mål.

Gästerna låg därefter närmare en utökning än allsvenskarna en kvittering. Linus Hallenius blev t ex ännu en gång "rånad" av ÖFK-keepern Simon Molin som nöp anfallarens andra friläge i matchen.
Giffarnas nästa match blir AIK på Friends Arena den 4 april.


Målen: 

1-0 Jerell Sellars (10)

1-1 Paya Pichkah (24)

1–2 Erik Andersson (55)

Matchfakta
Laguppställningar