Div. 4 Medelpad


Ännu en östgöte klar för IFK Sundsvall – även han ytterback

7 april 2021
IFK Sundsvall har fått in ännu en ytterback från Östergötland i truppen efter Jonathan Fokine som kom i vintras.Nu är före detta Sonstorpsliraren Christoffer Floge klar efter en sejour ifjol hos seriekollegan Kuben.
 – Jag kommer bidra med löpning både offensivt som defensivt på våra kanter samt pusha laget när det behövs, säger 23-åringen.


I vintras gjorde IFK Sundsvall klart med ytterbacken Jonathan Fokine från Boxholms IF i Östergötland.
Nu kommer nästa östgöte till IFK Sundsvall. Det är 23-årige Christoffer Floge från Sonstorps IK utanför Finspång som även han är en spelare som trivs som kantspelare i försvaret. Floge som senast kommer från en sejour hos seriekollegan Kuben.
Kan inte minnas att IFK haft två östgötar i laget sedan i mitten av 1970-talet då man hade Hasse Larsson och Olle Nordin i laget, båda från IFK Norrköping (även om f d förbundskaptenen Olle är smålänning i grunden från Delary utanför Älmhult).
– Christoffer är en hårt arbetande spelare med bra spelförståelse som trivs bäst på en kant. Han lirar gärna ytterback, men är även ett lite mer offensivt alternativ, säger IFK-tränaren Fredrik Enqvist på klubbens hemsida.

Varför föll valet på IFK, Christoffer Floge?
– Jag letade efter ett härligt gäng att ha roligt och spela bra fotboll med, och IFK kändes perfekt.

Vad har du för målsättning inför säsongen?
– Målsättningen är att lira rolig fotboll samt hjälpa laget nå sina mål och känna att jag bidrar.

Vad kommer du att kunna bidra med på planen?
– Jag kommer bidra med löpning både offensivt som defensivt på våra kanter samt pusha laget när det behövs, avslutar den 23-årige östgöten.