Div. 4 Medelpad


Ytterback från Östergötland klar för IFK Sundsvall: "Snabb och spelskicklig"

1 mars 2021
IFK Sundsvall har gjort klart 21 årige Jonathan Fokine från Boxholms IF i Östergötland.
Jonathan har flyttat upp till Sundsvall för studier och valt att lira med Sundsvallskamraterna.
– Jonathan är en snabb och spelskicklig ytterback med bra fötter som gärna följer med i offensiven, säger tränaren Fredrik Enqvist.


IFK Sundsvall har landat 21-årige försvarsspelaren Jonathan Fokine från Boxholms IF i Östergötland.
– Jonathan har flyttat upp till Sundsvall för studier och valt att fortsätta sin fotbollskarriär hos "Kamraterna". Jonathan är en snabb och spelskicklig ytterback med bra fötter som gärna följer med i offensiven, säger tränaren Fredrik Enqvist till klubbens hemsida.

Där har Jonathan även fått svara på några korta frågor.

Varför föll valet på just IFK?
– Som ny i stan letade jag runt efter en ny klubb och jag tyckte att IFK verkade ligga rätt med både nivån och ambitionerna, samtidigt som det såg ut att vara en trevlig förening.

Vad är dina förväntningar inför säsongen?
– Jag förväntar mig framför allt att få njuta av lite fotboll för första gången på länge efter mitt uppehåll. Sen hoppas jag såklart på mycket bra spel och resultat under säsongen också.

Vad är det intryck av laget?
– Jag tycker nivån har sett väldigt bra ut nu i början med tanke på att vi precis satt igång försäsongen. Ett duktigt och trevligt gäng som det kan bli kul att spela fotboll med under säsongen.

Vad tänker du att du kommer att bidra med?
– Jag hoppas på att kunna bidra med lite fart och rörelse på kanten, och kanske ett och annat dugligt inlägg om vi har tur.