Div. 5 Medelpad

Fjolårssegrarna Kuben 2 ser fram emot årets säsong i Medelpadsfemman: "Spännande!"

 4 april 2021
Ifjol tog Kubens andralag hem Medelpadsfemman med en kombination av P17-, P19- och bänkspelare från A-laget.
Någon uppflyttning till vår högsta lokala serie blev det inte då "Tigerrändernas" A-lag redan spelar i den serien. 
Istället blir det en ny säsong i femman för "Tigerungarna".
 Spännande! I femman är det lite mer fysiskt spel och det blir en bra utmaning för våra unga spelare, säger tränaren Jesper Hellström.


Kubens andralag vann lite överraskande Medelpadsfemman ifjol före topptippade lag som FC Norr United och Ånge IF. Någon uppflyttning till fyran blev det dock inte då regelverket inte tillåter andralag i vår högsta lokala serie plus det faktum att Kuben redan har sitt A-lag i serien.
Tränaren Jesper Hellström fortsätter som tränare även 2021 men får lite ny hjälp vid sin sida i år.
– Ja, så blir det. Kieran Danagher från P17 kommer köra ihop med mig i år. Och vi har även fått in en assisterande tränare i form av Filip Renman från IK Brages akademi, säger Jesper Hellström.

Några nya i truppen?
– Ja, vi har fått in mittfältaren Arvid Näsholm från GIF Sundsvall plus att vi flyttat upp några spelare från P17. Dessa är målvakten Nils Olofsson, backarna: Josef Lundin och Elias Granlöf., mittfältarna Abbas Abukar och Jacob Lindgren samt anfallarna Hugo Stenqvist, Kevin Nordström och Ossian Olofsson.

Någon eller några som bytt klubb, flyttat eller helt slutat?
– De vi har tappat är Dawid, en målvakt till Svartvik P04/05, Max Henriksson och Nils Sahlin till Sidsjö Böle, Ayham Karmeh till FC Norr United, Victor Wallgren till Selånger medan Daniel Hansson, Jamaal Yusuf och Salmaan som slutat. Slutat har även Jesper Larsson tvingats göra på grund av för många korsbandsskador. Zakaria Mukthar och Mahad Yousuf provtränar med andra klubbar men så vitt jag vet är inget klart där ännu.
Hur är läget i laget annars just nu?
– Stämningen i laget är bra. Klart det hade kunnat varit mycket bättre om vi hade vetat till 100% att vi kan få spela matcher också. Tyvärr ställer Covid-19 till det i världen..

Hur ser det ut på träningarna?
– Träningarna ser bra ut, det blir bättre och bättre för varje träning. Klart det hade kunnat varit bättre förutsättningar om vi hade fått träna på en större plan än en tredjedel men vi får göra det bästa nu av situationen.

Och avslutningsvis, hur ser ni på årets säsong?
– Spännande! P19 serien kommer nog bli bra i år då det är bra lag med även detta år. Vi fortsätter även i division 5-serien, där är det lite mer fysiskt spel och det blir en bra utmaning för våra unga spelare.

Medelpadsfemman är ännu inte lottad men antagligen kör serien igång i mitten av maj.