Div. 4 Medelpad

Påsksmäll de luxe: Sergio Hinestroza lämnar Indal för Kuben: "Bidrar med rutin och mål"

4 april 2021
Kuben kan så här under påskhelgen bjuda på en fin övergång.
Det är målsprutan Sergio Hinestroza som lämnar Indal för "Tigerränderna".
 – Förväntningarna på mig själv är att kunna bidra med rutin och, såklart, mål, säger den målfarlige 31-åringen.


Påsken bjuder på ett glädjande påskägg för Kuben men en tung förlust för Indal då målsprutan Sergio Hinestroza valt att ta steget över till "Tigerränderna".
– Jag har ju jagat Sergio sen mitt första tränaruppdrag i Sidsjö-Böle 2013. Men han har varit Granlo/Indal lojal. Vilket säger mycket om honom. Först och främst är Sergio en otroligt bra kille. Sen så har han en spelstil som jag tror kommer passa utmärkt i den här unga och härliga truppen som vi har. Han kommer tillföra rutin och spets. Mer än så kan man inte kräva, säger Kubentränaren Emad Nademi.

"Sergio har under senaste tiden tränat med oss och bestämde sig tidigare i veckan att fortsätta sin fotbollskarriär hos oss. Sergio är en stor, fysisk och smart forward som alltid har haft en näsa för mål. Med hjälp av sin spelförståelse och fysik är han en forward som kan göra mål från alla olika lägen och kommer bli ett fantastiskt tillskott till laget", skriver Albin Axelsson på klubbens instagram.

Albin ställde även några frågor till Sergio.

Berätta lite om dig själv, Sergio?
– Jag är född i Colombia och sedan fem år tillbaka jobbar jag som sjuksköterska. Min moderklubb är IFK Sundsvall där jag började spela år 2002 och var sedan med och spelade både i tvåan och trean med klubben. 2011 tog jag en fem år lång paus för att sedan återuppta fotbollen genom spel med Granlo BK som sedan blev Indals IF då de förstnämnda gick i konkurs.

Varför föll valet på Kubikenborgs IF?
– Man kan säga att tränaren Emad Nademi är en bidragande faktor till detta. Han har länge visat intresse för mig som spelare och han presenterade sina visioner för laget som han bygger just nu. Sen den andra faktorn är att Kuben verkar vara ett härligt gäng.

Hur känns det att ha tagit steget över?
– Det känns jättebra att vara här. Ska bli intressant att se vad man själv och laget kan åstadkomma tillsammans.

Förväntningar på säsongen?
– Det jag har sett på träningarna och om vi får allt att stämma så är förväntningarna att Kuben bör vara med och slåss i toppen den här säsongen. Sedan är förväntningarna på mig själv att kunna bidra med rutin och, såklart, mål, avslutar mannen som aldrig kan sluta att göra mål.