Div. 3 Medelpad/Hälsingland (d)

Nygamle "TK" delar tränar-sysslan i Matfors dam med Elisabeth Gradin: "Stora förhoppningar"

4 mars 2021
Tomas "TK" Karlsson återvänder till Matfors dam och kommer att dela tränaransvaret med Elisabeth Gradin under 2021.
– Det ser riktigt bra ut i truppen men vi söker dock efter en målvakt i nuläget, berättar Elisabeth Gradin.

Det har varit klart ett tag att Matforsdamernas omtyckta tränare, Elisabeth Gradin, kommer att fortsätta att drilla tjejerna. 
Dessvärre har den assisterande, och ifjol även målvakten, Linda Bertilsson aviserat sin avgång.
Men istället får Elisabeth Tomas ”TK” Karlsson vid sin sida. "TK" som nu kommer åter till föreningen.
Dessutom stannar Johan Bergkvist kvar i sin roll som lagledare.
– Detta adderat till den fina fjolårssäsongen gör att vi har stora förhoppningar om en lika rolig säsong på Thulevallen igen. Det ser riktigt bra ut i truppen. 17 kvar från ifjol och igår kväll på träningen hade vi fyra nya provspelare. Vi söker dock med ljus och lykta efter en målvakt i nuläget då vi inte har någon. Men då vi har några utespelare i laget som är riktigt duktiga i målet är vi inte oroliga att det inte ska lösa sig. Annars får vi försöka övertala Linda Bertilsson att köra på i målet en säsong till. Hon gjorde ju succé när hon hoppade in mellan stolparna ifjol och gav stadga åt hela uteförsvaret trots att hon aldrig under hela sin karriär stått i mål, säger Elisabeth Gradin.

Tre nya spelare har man gjort helt klart med så här långt.
– Dessa är Tova Bergström, en MIF-tjej som varit i Heffnersklubban under några år men som nu kommit tillbaka. Och så är det Hanna Svanström och Agnes Åsander, båda tidigare Njurundaspelare som haft uppehåll från fotbollen ett tag. Duktiga tjejer alla tre med god spelförståelse. Utöver det har vi två tjejer till som varit och provtränat, och vi hoppas ju att de också bestämmer sig för att köra med oss, säger Elisabeth.