Div. 3 Mellersta Norrland


 

Finsk mittback från IFK Umeå klar för Brukets Blå: "Prioriterad värvning"

9 mars 2021
Han har spelat på såväl division 2- som 3-nivå i IFK Umeå men höll upp under fjolårssäsongen då han flyttade till Sundsvall.
Nu tänker mittbacken Rasmus Portin återuppta sin fotbollskarriär och valet föll på Brukets Blå.
– Han har varit en prioriterad värvning från vår sida, säger Matforstränaren Andreas Jonsson.


Matfors har gjort klart med den 25-årige mittbacken Rasmus Portin som är finländsk medborgare och kommer från en riktig fotbollsfamilj. Bröderna Jens och Jonas har tidigare spelat i klubbar som Gefle IF, Parma och Ascoli med flera. Spelade med IFK Umeå under fyra säsonger, två år i trean och två i division 2. Innan tiden i Umeå spelade han i Jakobstads FF där annars stadens IFK är moderklubb.

Ifjo hade Rasmus ett uppehåll från fotboll i samband med flytten till Sundsvall.
– I vintras fick vi in ett tips om honom så jag kollade direkt på några tidigare matcher med honom och sedan dess har det varit en prioriterad värvning från vår sida, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Jonsson fortsätter:
– Det visade sig också direkt när han kom och tränade med oss vilken duktig fotbollsspelare det är. Vi har fått in en väldigt seriös mittback som styr sin backlinje på ett imponerande sätt, positionssäker och duktig duellspelare och dessutom en fin passningsfot. Nu ska vi inte lägga för stor press på honom men håller han sig skadefri så tror jag definitivt att han är en av seriens absolut bästa mittbackar. Vi ser verkligen fram emot att få jobba med honom under det kommande året.

Det är inte bara som spelare som tränare Jonsson är nöjd med sitt finska nytillskott.
– Nej, han är dessutom en väldigt bra kille som smälter fint in i våran trupp. Så nu är vi nöjda med truppen. Tycker vi fått in två toppnamn i Portin och Torstensson, dessutom flyttat upp Oliver Andersson som kommer få en fin utveckling. Lägg där till att både mittfältaren Wille Johansson, flest framspelningar ifjol, och ytterbacken Lucas Gillström ansluter i maj/juni, tycker jag vi har en otroligt bra och balanserad trupp att bygga 2021 på, avslutar MIF-tränaren.