Div. 4 Medelpad

Klubbfakta div. 4 Medelpad
Tidigare säsonger & historik
Maratontabell 1928/29-2020


 

Officiellt: Inga lokala matcher förrän tidigast 22-23 maj

29 april 2021
Nu är det officiellt. 
Division 4, 5 och 6 samt damernas div. 2 och 3 flyttas fram tre veckor.

Något som Lokalfotbollen redan flaggat för.
– Ja, vi har kommit överens om att matcher, gäller såväl tränings- som tävlingsmatcher, kan inte börja spelas förrän tidigast helgen 22-23 maj. Detta på grund av den kraftiga smittspridning som finns i Västernorrland, säger Medelpads Fotbollförbunds kanslichef Roger Magnusson (bilden).


Nu är det officiellt. Medelpads- och Ångermanlands Fotbollförbund har enats om att det inte blir någon seriepremiär nu i helgen den 1-2 maj när det gäller de lokala serierna för div. 4, 5 och 6 på herrsidan samt 2 och 3 för damerna. Något som Lokalfotbollen redan flaggat för.
– Ja, vi har kommit överens om att matcher, gäller såväl tränings- som tävlingsmatcher, kan inte börja spelas förrän tidigast helgen 22-23 maj. Detta på grund av den kraftiga smittspridning som finns i Västernorrland, säger Medelpads Fotbollförbunds kanslichef Roger Magnusson.
Roger fortsätter:
– Vi förstår att alla som nu såg fram emot att få börja spela blir besvikna men i detta läge vi befinner oss i så är det viktigt att vi inom fotbollen tar ansvar för att minska smittspridningen.
– Jag tycker det är mycket tråkigt att serien skjuts fram med tanke på att vi har en stor trupp där alla är sugna och visar en enorm energi och vilja på träningarna! Speciellt nu när det är så stor konkurrens på alla positioner. Vi får hoppas på att det drar igång den 22-23 maj så det inte blir förskjutet ytterligare, säger Hari Halilovic, spelare och ledare hos division 4-nykomlingarna FC Norr United.

Vad händer nu med de lokala serierna? Om vi fokuserar på Medelpadsallsvenskan kan jag tänka mig att det finns flera scenarier som man utgår från.
1.  En ren dubbelserie precis som vanligt men med tätare spelschema och serieavslutning sent i höst. Dock kommer kvalet till division 3 att strykas vilket medför att bara segrarna går upp. Inget kvalspel för tvåan således.
2. Skjuts serien fram ytterligare igen, låt oss säga till mitten av juni, kan det blir en grundserie med enkelmöten och därefter en Uppflyttnings- respektive Nedflyttningsserie med enkelmöten. Precis som ifjol.
3. Kommer man inte igång förrän i slutet av juli kommer det hela att avgöras i en rak enkelserie på nio matcher.
4. Får vi inte bukt med smittspridningen förrän en bit in i augusti riskeras hela säsongen att ställas in. Något som skulle vara förödande för den lokala fotbollen både på kort- och lång sikt.
 

Läs även:


FC Norr United fortsätter att plocka in unga talanger inför division 4-debuten

28 april 2021
FC Norr United kan presentera ännu ett ungt nytillskott.

Från Alnö IF kommer 17-årige Gamal Gamil men ursprungligen fostrad i GIF Sundsvall.
– En lovande ung spelare med stor utvecklingspotential. Gamal har god teknik och en fin passningsfot. Är övertygad om att han kommer ta stora steg i sin utveckling i år, säger Hari Halilovic i FC Norr United (som även tagit bilden på Gamal här bredvid).


Albin Norlander byter klubb i Medelpadsallsvenskan: "Vill ta nästa steg"

26 april 2021
21-årige ytterbacken Albin Norlander, även känd bandyspelare, väljer att lämna Söråkers FF för satsande seriekonkurrenten Alnö IF.
– Har trivts jättebra i Söråker men jag känner att jag vill ta nästa steg och utveckla mig själv ännu mer. säger Albin om övergången.


17-årig ytterback till FC Norr United – införlivas från Sund IF

26 aprill 2021
FC Norr United har gjort klart med ännu en spelare i helgen.
Från Sund IF kommer 17-årige Acram Mazin Sleiman.

– Acram är en ung och väldigt snabb ytterback som alltid ger etthundra procent och är väldigt sugen på att visa vad han går för, säger Hari Halilovic i FC Norr Uniteds styrelse.


Samuel Buanie ansluter till FC Norr United från Indal: "Rutin och kämpaglöd"

23 april 2021
FC Norr United har fått in en rutinerad pjäs från seriekonkurrenten Indals IF.
Det är 35-årige Samuel Buanie som kan husera både på det defensiva mittfältet som mittback. 
 – Samuel kommer att bidra med mycket rutin och kämpaglöd, säger Hari Halilovic på klubbens
Instagram.


Norrman klar för Essvik plus att man flyttar upp ambitiös junior till A-truppen

22 april 2021
Essvik har gjort klart med centerbacken Emil Norrman. 30-åringen kommer senast från Lucksta IF men har Kuben som moderklubb.
Dessutom flyttar man upp Elliott Östlund från P17-laget.
 – Elliott har verkligen visat framfötterna när han varit med och tränat med A-laget och är verkligen värd sin plats. En bollskicklig mittfältare med god fysik. När det gäller Emil som vill han testa med oss och se om kroppen håller ihop. Gör han det blir han en sammanhållande kraft i vårt bakre försvar, säger sportchefen Jonas Westring.


Kubenjunior #3 klar för IFK Sundsvall – Mahad Yusuf Ali den senaste i raden

21 april 2021
IFK Sundsvall har redan gjort klart med två spelare från Kubens P19.
Nu tar även en tredje steget över.
Det är 19-årige Mahad Yusuf Ali som tar rygg på sina gamla lagkompisar  Zakaria Mukhtar och Abas Abukar Culusow.
 
 – Jag känner att IFK Sundsvall är ett bra steg för mig för att kunna få möjlighet till kontinuerlig matchmiljö och utvecklas ytterligare, säger den snabbe yttern.


Bröderna Muratovic strålar samman i Söråker – nu har även lillebror Emil skrivit på

20 april 2021
Först tog storebror Albin Muratovic klivet över till Söråkers FF från Holms SK.Nu kommer även lillebror Emil, 17, senast i Sund IF.
– En talangfull, snabb och tekniskt kille som kan gå långt med rätt miljö och jag tror att vårt unga lag är en sådan, säger tränaren Nermin Zulovic.


Efter IFK Timrås uttåg – målvakt vänder åter till IFK Sundsvall

18 april 2021
IFK Sundsvall tappade bägge sina fjolårskeeprar inför den här säsongen.
Men först gjorde man klart med Andreas Kotermajer från Söråker och nu står det klart att även Simon Molin (bilden) återkommer till IFK Sundsvall sedan moderklubben IFK Timrå, där han spelade ifjol, lagt ner seniorverksamheten på herrsidan.
– Det känns riktigt grymt att vara här igen, säger den 22-årige sista utposten.


"Zaka" slår följe med Abas  – byter Kuben P19 mot division 4-spel med IFK Sundsvall

18 april 2021
Zakaria Mukhtar tar samma väg som Abas Abukar Culusow och föredrar seniorspel i fyran med IFK Sundsvall istället för spel i Kubens P19-lag.  
– Jag vill och hoppas kunna bidra med bra teamkänsla och förhoppningsvis ett lugnt passnings spel på mittfältet, säger 19-årige "Zaka".


Abas klar för IFK Sundsvall – lämnar Kuben P19: "Vill få speltid i fyran"

18 april 2021
Efter att ha tränat med IFK Sundsvall i tre veckors tid valde den 18-årige (om två dagar) Kubenspelaren Abas Abukar Culusow att ta steget över till Kamraterna från Kubikenborgs P19-lag.
– Jag vill spela i ett lag i division 4 där jag kan få speltid och utvecklas så mycket som möjligt, säger Abbas om övergången.


Salo Gavador byter FC Norr United mot Sidsjö-Böle: "Kvick och målfarlig kille"

18 april 2021
Ifjol var han avstängd stora delar av säsongen på grund av en incident hösten 2019 i en match i Medelpadssexan så det blev inte så mycket fotboll under "coronaåret"..

Nu lämnar Salo Gavador FC Norr United och går över till seriekonkurrenterna Sidsjö-Böle IF.
– Salo är en kvick kille som trivs med att springa i djupled och stänka in en massa mål, säger nye lagkamraten Marcus Berglind.


Oktavio Strindlund ansluter till Söråker från seriekonkurrenten Selånger: "Ger oss mer speed"

15 april 2021
Söråker har gjort klart med sitt andra nyförvärv på kort tid.

Först Joel Hammarström (läs här nedan) och nu senast 
20-årige Oktavio Strindlund, fostrad i Selånger SK.
– En träningsvillig kille som både är teknisk med bollen och hårt arbetande. Kommer att passa in bra i vårt unga lag och ge oss en välbehövlig portion speed, säger tränaren Nermin Zulovic.


Joel Hammarström vänder hem till Löta: "Har ett stort Söråkershjärta"

15 april 2021
Joel Hammarström har senaste åren varit ungdomstränare i Kuben och är numera sportchef hos "Tigerränderna".
Det hindrar inte att den hårt arbetande mittfältaren återvänder till Söråkers FF som spelare trots att klubbarna spelar i samma serie.
– Joel har ett stort Söråkershjärta och kommer bidra mycket med sin rutin, grovjobb och intelligens för den unga truppen uppe på Löta, säger tränaren Nermin Zulovic.


Fler nyheter