Div. 4 Medelpad


Albin Muratovic från Holms SK är ett av Söråkers tre nytillskott så här långt. Foto: Lokalfotbollen.

Tre nya klara i ett Söråker som bygger för framtiden: "Kommer att få det tufft"

4 april 2021
Söråkers tränare Nermin Zulovic brukar sticka ut hakan och alltid framhäva sitt lag.
Men inför årets säsong är han mer återhållsam.

– Vi är medvetna om att vi kommer få det väldigt tufft i år med vårt unga lag men vi bygger för framtiden och målsättningen blir att hänga kvar. Tre nyförvärv är i alla fall klara, säger "Zulan"


Nermin Zulovic tackade ifjol för sig efter fem år som huvudtränare i Söråkers FF och tog över klubbens P17-lag.
Men mitt under fjolårssäsongen stod han där igen vid sidlinjen sedan Mikael Kotermajer fått "silkessnöret".
I år är han med från start igen men någon topplacering siktar man inte in sig på i år.
– Vi är medvetna om att vi kommer få det väldigt tufft i år med vårt unga lag men vi bygger för framtiden och målsättningen blir att hänga kvar, säger "Zulan" som annars är känd för att sticka ut hakan.

Några nytillskott utifrån så här långt?
– Bröderna Saw En Gay och Kuchi West kommer tillbaka från IFK Timrå,de spelade i Söråker 2019 och blir klara förstärkningar. Båda kan spela överallt på planen och besitter snabbhet, teknik och är duktiga avslutare. De har motivation och är träningsvilliga och kommer att passa in i vårt lagbygge.
"Zulan" fortsätter:
– Tredje nyförvärvet är Albin Muratovic från Holms SK. En ung kille inte fyllda 18 år men med stor ambition och som kan gå långt med rätt inställning. Dessutom träningsvillig och som verkligen brinner för fotboll. Albin kommer inte att ha några problem att komma in i laget då många i truppen har samma ålder.

Nåt mer på gång?
– Kanske. Vi har även några som provtränar med oss inklusive ett par som kanske återvänder till Löta. Dessutom har vi några från fjolårstruppen som ännu inte kommit igång ännu men som förhoppningsvis gör det nu när vi kan börja träna på hemmaplan.

Några klara spelartapp?
– Anfallaren Khalil Masri lämnar för topplaget Alnö vilket är bra för honom då han får närmare till träningar och match. Jag tycker att han gör rätt även om det är tråkigt att mista en duktig spelare.

Vad tror du om årets säsong?
– Vi ser som sagt an säsongen som en stor utmaning då vi inte har en aning vart vi står med vårt unga lag och då vi inte heller kunnat spela några träningsmatcher. Men vi kommer att träna på och göra vårt yttersta. Hur långt det nu räcker kommer att visa sig i sluttabellen. Vi kommer ge allt varje träning , varje match och varje meter på planen, avslutar Nermin Zulovic.

Saw En Gay och brorsan Kuchi West är tillbaka i Söråker efter en kortare utflykt till IFK Timrå. Foto: Lokalfotbollen.nu.