Div. 2 Norra Norrland Syd, damer

Klubbfakta div. 2 Norra Norrland Syd 
Tidigare säsonger & historik
 

 

Söråker och SDFF 2 tvingas även de att skjuta fram sina premiärer tre veckor

29 april 2021
Likt de lägre förbundsserierna och de lokala flyttas även division 2 Norra Norrland Syd för damer fram sin premiär tre veckor.
Då serien "bara" innehåller tio lag, varav Söråkers FF och Sundsvalls DFF 2, bör man inte ha några problem att slutföra en dubbelserie. 
Bara man nu kommer igång det nya datumet, 21-22 maj, vill säga.
– Angående att seriestarten flyttas fram ser jag som delvis positivt ur ett självcentrerat perspektiv, säger Söråkertränaren Michael Wahlroos.


Likt de lägre förbundsserierna och de lokala flyttas även division 2 Norra Norrland Syd för damer fram sin premiär tre veckor.
Då serien "bara" innehåller tio lag bör man inte ha några problem att slutföra en dubbelserie. Bara man nu kommer igång det nya datumet, 21-22 maj, vill säga.
Serien innehåller tvenne Medelpadslag, Söråkers FF och Sundsvalls DFF:s andralag.
Så här säger de förstnämndas tränare Michael Wahlroos:
– Angående att seriestarten flyttas fram ser jag som delvis positivt ur ett självcentrerat perspektiv, sedan är det givetvis komplicerat och just nu kanske det inte påverkar trupperna jättemycket, men har man en tunn trupp och säsongen ev. förlängs så blir det ju givetvis frågetecken kring hur spelartrupperna ser ut då många är unga och kanske flyttar till andra orter för studier och dylikt, likväl som om det blir komprimerat och tightare spelschema så öppnar det upp för fler skador.

Wahlroos fortsätter:
– För vår del i Söråker ger det oss mer tid att få in några sista pusselbitar och vi kan förhoppningsvis dra nytta av att seriestarten skjuts fram, tråkigt att vi inte kan spela träningsmatcher innan serien startar som det ser ut nu. Våra tjejer håller en god min och är vid gott mod! Vi har en trygg kärna som alltid tränar och hittills har jag inte sett något nedåtgående trots förskjutningar av matchspel mm. Tjejerna känns målmedvetna och väldigt ivriga att starta igång så fort det är dags, motivationen är det inget fel på hos oss!

Läget i truppen i övrigt?
– I nuläget har vi några som är med och testar och även någon till som skall komma och känna sig för men det är inga nya klara ännu. Tre tjejer har försvunnit från fjolårstruppen, Jenny Olofsson, Emma Lagerqvist och Amanda Vainio.

Läs mer:


Patrik Davis. Mattias Johansson och Jörgen Strömberg ska leda SDFF:s lag i div. 2.

Ny tränarduo till SDFF Akademi/F19: "Har en röd tråd"

2 december 2020
Nästa år blir det spel i division 2 för SDFF:s Akademilag/ F19.
Och man gör det med en ny tränarduo.
– SDFF har en röd tråd i sin verksamhet numera och och det ska bli både roligt, intressant och spännande att få kliva in, säger Patrik Davis som kamperar ihop med förre Kubentränaren Mattias Johansson.


Michael Wahlroos tar steget över från IFK Timrå dam till Söråkers dito: Foto: Lokalfotbollen.nu

M Ny tränare och ny serie för Söråker

26 november 2020
Söråkers damer byter både tränare och serie inför 2021.
Ny "slavdrivare" blir 26-årige Michael Wahlroos från IFK Timrå och att det blir spel i div. 2 Norra Norrland Syd.
 Det ska bli roligt med en ny utmaning och intressant med en ny serie, säger Michael Wahlroos.