Elitettan, damer

Klubbfakta Elitettan  
Tidigare säsonger & historik
Maratontabell

Nyheter Elitettan 2021Nykomlingsmöte i SDFF:s hemmapremiär – Julia Melin-Bhy tillbaka i laget

25 april 2021
Idag vid lunchtid begår SDFF sin hemmapremiär i Elitettan. Och man gör det i ett nykomlingsmöte med Borgeby FK.
Båda lagen kommer till spel efter förluster i seriestarten. SDFF med 0-3 borta mot Jitex och skånskorna med 2-3 hemma mot Älvsjö.
I hemmalaget är rutinerade mittfältaren Julia Melin-Bhy (bilden) tillbaka efter att ha tvingats stå över premiären på grund av en hälsporre.
– Från och till kommer jag förmodligen känna av det. Men nu känns det bra, bättre än på länge. Det gäller bara att vara vaksam och noggrann med återhämtning, säger 32-åringen till ST-sporten inför matchen.


Läs även:


SDFF:s hemmapremiär spelas i Nordichallen – Timrå IP var upptaget: "Bästa alternativet"

19 april 2021
Då inte konstgräsplanen på NP3 Arena är i matchdugligt skick ännu kommer SDFF:s hemmapremiär mot skånska Borgeby FK att spelas inomhus i Nordichallen.
Timrås konstgräs (inte Grytan) hade varit ett bra alternativ men den var upptagen av träningar i helgen. 
Istället blir det till att krypa inomhus.
– Nu kommer vi att träna i Nordic innan också, vilket jag tror är bra. Så att vi får någon trygghet i det. Sedan är mattan inte bra där heller, men det är lika för båda lagen. Jag tycker ändå att det är det bästa alternativet, säger SDFF-tränaren Mikael Melin-Bhy till ST-sporten.


17-åriga tvillingarna Blossom (bilden) och Alma Davis lånas in från SDFF av Umeå IK: Foto: UIK

SDFF lånar in talangfullt tvillingpar från Umeå IK

19 april 2020
Pappa Patrick Davis är ny tränare för SDFF:s andralag i div. 2.
Nu lånar SDFF in hans 17-åriga tvillingdöttrar från seriekollegan Umeå IK. Systrarna som fått sin fostran i Härnösands SK, precis som många andra i dagens SDFF.
– Men jag har ingenting med övergången att göra, bedyrar Patrick.
I första hand handlar det om ett lån över helgens hemmamatch mot Borrby och sedan får vi se då tjejerna pluggar uppe i Umeå.
– Det är UIK som har ansvar för om de har behov av att plocka tillbaka dem. Men vi vill att de ska vara med så mycket som möjligt hos oss, säger SDFF-tränaren Mikael Melin Bhy till ST-sporten.


Fler nyheter