Div. 3 Mellersta Norrland


Matfors och Östavall tvingas flytta fram sina premiärer två veckor. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Seriestarten för div. 3 flyttas fram 14 dagar: "Inga problem"

9 mars 2021
Svenska Fotbollförbundet flyttar fram seriestarterna i förbundsserierna under div. 1 på herrsidan och Elitettan på damdito med tanke på pandemin.
För våra div. 3-lag betyder det en framflyttning av premiärerna till helgen 1-2 maj.
– Påverkar oss dock inte om man tänker förberedelser


Svenska Fotbollförbundet har i samråd med Folkhälsomyndigheten (FHM) tagit beslutet av flytta fram alla seriestarten gällande förbundsserierna under Ettan för herrar och Elitettan för damer.
För våra fem lag i div. 3 Mellersta Norrland betyder det att premiärerna flyttas fram två veckor till helgen 1-2 maj.
– För vår del påverkar oss dock inte om man tänker förberedelser osv. Handlar bara om två veckor så att där kvittar det, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Men vad händer om vi inte kommer igång 1-2 maj?
– Då kan det bli ett rejält matchande med kamper mitt i veckan och kanske ett par omgångar i juli samt spel långt in i oktober.
Jonsson fortsätter:
– Vi anpassar oss och är redo oavsett. Vi kan spela veckomatcher, vi kan spela nattmatcher, vi kan korta ner sommaruppehållet eller spela till december. Vi är redo för allt, ler Andreas Jonsson.

Inte heller för Svartviks del är inte framflyttandet något aber utan snarare tvärtom.
– För oss känns det ganska bra att dom skjuter fram serien en aning. Vi ligger lite efter övriga lag på grund av olika anledningar. Vi står helt utan målvakter i skrivande stund även fast vi har nån som testar med oss så har ingen bestämt sig än. Vi söker såklart i alla fall minst en till keeper som har goda möjligheter till speltid i div. 3, säger nygamle tränaren Jocke Sjödin.

Jocke fortsätter:
–  I övrigt ser truppen bra ut. Vi kan ställa till det mot alla lag. Får vi bara ihop det och får lite mer tid att komma i form så kan det bli riktigt bra.