Div. 2 Norrland

Nyheter & matchreferat  Aktuell tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher Skytteliga & statistik  

 Klubbfakta   Tidigare säsonger & historik (sidan är under uppbyggnad)


 

Landslagsspelare klar för Stöde: "Har även spanskt pass"

20 april 2021
Stöde har gjort klart med en landslagsspelare! Det är 25-årige mittfältaren  Renato Punyed som gjort åtta landskamper för Nicaragua i Centralamerika.
– En spännande spelare som även har spanskt pass så vi kunde ta hit honom som EU-spelare. Han kommer senast från spel i Kroatien, säger Robert Englund, ass. tränare i Stöde.


Han har gjort åtta landskamper för Nicaragua.
Nu ska 25-årige Renato Punyed spela fotboll i Stöde IF i år.
– Han har även spanskt pass så vi kunde ta hit honom som EU-spelare.  Renato är ett spännande nyförvärv med fina offensiva, tekniska kvaliteter som har varit i Norge och Island men kommer senast från spel i Kroatien, säger Robert Englund, ass. tränare i Stöde.
"Robban" fortsätter:
– Han var på väg till Sandvikens IF i Ettan vilket säger en del om den potential som finns hos honom. En ödmjuk och fin kille som är här för att bidra till den fotboll vi vill spela, det vill säga med stort bollinnehav, och ge sin egen karriär en skjuts hos oss. Det är roligt att höra att vi fått ett bra renommé från den säsong vi gjorde i fjol, den fotboll vi spelar och på det sätt vi tar hand om spelarna. 
– Det värmer att höra och är också en stor eloge till Mikael Backlund och Mats Edlund i sportkommittén. Renato kommer konkurrera på de offensiva platserna och med sin spelskicklighet och tekniska kompetens hoppas och tror vi att han kommer bidra med poäng och energi till vårt spel. Att det blev Stöde i år kan vi också tacka Alex Naylor då de är kompisar och han rekommenderade oss, avslutar Robert Englund.
"Spännande var ordet. Nu får vi se när vi får börja lira lite träningsmatcher", skriver Mats "Pinnen" Edlund på klubbens hemsida.
 

Belgisk anfallsbjässe klar för Stöde: "Nyttig för vårt spel"

16 april 2021
Stöde fortsätter förstärka. Senast in är den 22-årige anfallsbjässen Marvin Bio. Den snart 23-årige belgaren kommer senast från Robertsfors IK där han nätade fyra gånger på sina sju matcher i  div. 3 Norra Norrland. Han är inte helt okänd på våra breddgrader heller då han 2018 spelade för Härnösands FF.
– Marvin är en stor stark offensiv pjäs, 190 cm i strumplästen, som kan bli oerhört nyttig för vårt spel, säger assisterande tränaren Robert Englund till klubbens hemsida.
– Som det ser ut har vi ett namn kvar att presentera innan truppen ser klar ut, kommer inom kort, lovar Robban.


Mehmed Hafizovic förlänger med Stöde: "Stark offensiv pjäs"

3 april 2021
Mehmed Hafizovic har bestämt sig att fortsätta lira med Stöde även 2021 trots flera anbud från andra klubbar.
– Mehmed kom in sent ifjol och gjorde det bra. En stark offensiv pjäs som kan bli mycket viktig för oss i år, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund till klubbens hemsida.


Alex Naylor. Foto: Stöde IF:s hemsida.

Stöde värvar vänster-fotad britt från Boden

Tisdag 16 mars
Ifjol kvalade Alex Naylor till Ettan med Boden.Nu är den 25-årige britten klar för Stöde.
– Den vänsterfotade mittfältaren var en bärande spelare i Boden ifjol, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

 

Josh Chatee flyttar norrut. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Stödes stjärnmitt-fältare klar för Ettanlaget IFK Luleå

Torsdag 11 mars 2021
Det blir inget spel i Stöde 2021 för stjärnmittfältaren Josh Chatee.Efter sin fina säsong ifjol tar engelsmannen klivet upp i Ettan och IFK Luleå.
– Det är roligt att våra spelare attraherar klubbar högre upp i seriesystemet, säger Stödes assisteerande tränare Robert Englund.


Stefan "Lagga" Lagergren kör på ett år till i Stöde. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Nu har "Lagga" bestämt sig – det blir en säsong till i Stöde

Onsdag 10 mars 2021
Efter att ha blivit pappa i vinter har Stödes mittback Stefan Lagergren funderat om en fortsättning på division 2-nivå.
Nu har "Lagga" tagit ett beslut. Och det blir en fortsättning i Stöde.
– Det har stabiliserat sig på fronten och "Lagga" är en viktig kugge för laget på alla sätt och vis, säger assisterande tränaren Robert Englund.


Stödes seriestart flyttas fram

Tisdag 9 mars 2021
Nu står det klart att SvFF flyttar fram premiärerna för de lägre nationella serierna.
För Stödes del gäller det en framflyttning från den 28 mars till helgen 1-2 mars, nästan fem veckor.
– Positivt att vi har fått ett besked även om jag personligen tycker att det fortfarande finns tveksamheter, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.
 

Fler nyheter