Div. 2 Mellersta Norrland (d)

Nyheter & matchreferat Aktuell tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher Skytteliga & statistik

Klubbfakta Tidigare säsonger & historik (sidan är under uppbyggnad)

Marielle Bergman och tre Fränstatjejer till Stöde – men ännu ingen keeper...

15 april 2021
Marielle Bergman, med division 1-rutin från Kovland, Timrå och Selånger, har flyttat till Nedansjö och Stöde var inte sena att plocka upp den rutinerade och löpstarka kraften.
Dessutom har tre spelare tillkommit från samarbetsklubben Fränsta.

Men någon målvakt har man ännu inte fått tag på sedan man tappat båda sina fjolårskeeprar. 
 – "Marre" är ett fantastiskt nyförvärv för oss. När det gäller målvakter har vi ännu inte fått något napp, säger tränaren Linus Sjölander.


Stöde damer har gjort klart med ett prima nyförvärv i form av Marielle Bergman från Kovlands IF. Marielle som även har ett förflutet i moderklubben IFK Timrå och Selånger SK blir ett fint tillskott med sin snabbhet och rutin från division 1-spel.
– Dessutom är hon outtröttlig och kan springa hur mycket som helst. "Marre" är ett fantastiskt nyförvärv för oss, säger en imponerad Linus Sjölander, tränare.
Stöde har även gjort klart med tre spelare från samarbetsklubben Fränsta IK.
– Ella Johansson, en snabb och löpstark ytter. Meja Edfeldt, spelsmart och passningssäker som kan spela på flera platser i laget samt Ebba Dübbel, hårt jobbande och stark anfallsspelare. Sedan har vi ytterligare en som är på gång och tränar med oss men som ännu inte skrivit på, säger Linus Sjölander.

På förlustsidan har man tappat några spelare till Fränsta som inte vill eller kan satsa på division 2-fotboll i år.
– Ja, bland annat målvakten Urte Meskauskaite, säger Sjölander.
Då Ida Sperring lagt målvaktshandskarna på hyllan står man just nu utan någon målvakt på seniorsidan.
– Ja, det är ett aber. Vi har jagat målvakter i vinter men ännu inte fått något napp. Vi har till och med varit i kontakt med ett par agenter, säger Linus Sjölander.
Och fortsätter:
– Annars ser det bra ut på spelarsidan och vi brukar vara mellan 18-20 tjejer på träningarna trots att vi ännu inte kan spela matcher.

Ytterligare ett avbräck har man inför den här säsongen.
– Det är Anna Edin som är gravid men hon hoppas vara igång och lira igen efter sommaruppehållet, avslutar Linus Sjölander, som högst på önskelistan vill ha en sista utpost.
– Finns det någon keeper som vill spela division 2-fotboll med oss som bor i stan så går det en bil varje träning och match från stan, påpekar Linus.

 
Nike Hansson. Foto: Heffnersklubbans BK.

Efter korsbandsskadan – Nike väljer spel i Heffnersklubban: "Rutin från jämtländsk fotboll på hög nivå"

8 april 2021
Efter ett par års uppehåll på grund av en korsbandsskada är nu 25-åriga Nike Hansson tillbaka på fotbollsplanen och efter flytten från Jämtland kommer hon från och med i år att representera Heffnersklubban. 
Nike som har ett förflutet i moderklubben Brunflo FK, Östersunds DFF och Ope IF.

Nike är en snabb och teknisk forward som har rutin från jämtländsk fotboll på hög nivå och vi ser fram emot hennes comeback hos oss, säger tränaren Jonas Prytz till klubbens instagram.