Div. 2 Norrland

Stödes stjärnmitt-fältare klar för Ettanlaget IFK Luleå: "Roligt att våra spelare attraherar"

Torsdag 11 mars 2021
Det blir inget spel i Stöde 2021 för stjärnmittfältaren Josh Chatee.Efter sin fina säsong ifjol tar engelsmannen klivet upp i Ettan och IFK Luleå.
– Det är roligt att våra spelare attraherar klubbar högre upp i seriesystemet, säger Stödes assisteerande tränare Robert Englund.

Ifjol blev Stödes engelsman Josh Chatee utsedd till div. 2 Norrlands bäste mittfältare av spelsajten Unibet.
Nu tappar Stöde sin eminente lirare till förmån för Ettanklubben IFK Luleå.
– Det är roligt att våra spelare attraherar klubbar högre upp i seriesystemet och det är många klubbar och spelare som ser att vi gjorde en bra säsong och det känns jättekul att Stöde har fått bra renommé. Det medför i förlängningen att kvalitén på spelarna som har kontaktat oss håller hög klass eller god utvecklingspotential, säger Stödes assisteerande tränare Robert Englund.

Så här skriver IFK Luleå på sin hemsida om sitt nyförvärv från Stöde:
Vi hälsar offensive mittfältaren Josh Chatee välkommen till IFK Luleå. IFK Luleå och Josh är överens om ett kontrakt på 1 + 1 år som kan sägas upp av bägge parter efter säsong. Josh kommer närmast från Stöde IF i div. 2, före det har han representerat Ånge IF samt Reading i England under ungdomsåren hemmavid.

Josh trivs mycket bra under sin första tid i Luleå. Är mycket nöjd med förutsättningarna för fotboll, första träningspasset utomhus ikväll på Nyabvallen och Josh är mycket nöjd med planen, mjuk och fin, mycket snabbare än han räknat med. Josh har höga förväntningar på säsongen och vet att han förväntas att leverera, utlovar direkt att han kommer att bjuda på några snygga dribblingar.

Josh Chatee på sin nya hemmaarena - Skogsvallen i Luleå. Foto: IFK Luleå.