Div. 3 Mellersta Norrland

Nyheter & matchreferat – Aktuell tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher Skytteliga & statistik 

Klubbfakta Tidigare säsonger & historik (sidan är under uppbyggnad)

Svartviks tränare: "Ett konungarike för en målvakt"

11 april 2021
Ifjol hade Svartvik tre målvakter på papperet.
Med mindre än tre veckor till årets seriepremiär har man  – noll!
– Det ser tyvärr mörkt ut så vi får se vad vi tar för beslut framöver. Vi har något alternativ kvar och vi hoppas att "speltid" ska vara avgörande. Men visst, ett konungarike för en målvakt, säger Svartviks nygamle tränare Jocke Sjödin.


Med knappt tre veckor kvar till den planerade seriestarten kollade Lokalfotbollen läget hos Svartviks IF.
Vi har kört på sedan i början på februari och vi har tränat två gånger i veckan. Tanken var väl att vi skulle gå på tre i slutet på mars, säger nygamle tränaren Jocke Sjödin.

Men?
 Vi har inte så höga förhoppningar att serien kommer dra igång den 1 maj och då är det svårt att motivera att endast träna och inte få spela matcher såklart och visst är det ovisst så just därför har vi lyssnat lite på rekommendationer och försökt hålla ner "träffarna" så gott vi kan.

Men vad händer OM det blir premiär 1-2 maj?
Skulle serien dra igång nu så ligger vi såklart efter en aning men det tror jag att de är fler som gör.

Läget i truppen?
Det börjar sakta men säkert se bra ut där jag tycker att vi har fin kvalité och bra tempo. Truppen ser jättespännande ut där vi har många som har spelat på en hög nivå. Får vi bitarna att falla på plats och att alla drar åt samma håll så har vi ett lag för den övre halvan.

Men hur ser det egentligen ut på målvaktssidan?
Det saknas och det ser tyvärr mörkt ut så vi får se vad vi tar för beslut framöver. Vi har något alternativ kvar och vi hoppas att "speltid" ska vara avgörande.

Vad har hänt med fjolårets trio?
Henoc Ekanga ska döma division 3 i år och vill satsa helhjärtat på det. Alexander Panayioti pluggar i Umeå och Wille Stenman har lagt av men vi kommer inte gå in i säsong utan målvakt. Så mycket kan jag säga.

Vilka nyförvärv har ni införskaffat?
– Vi har först och främst fått behålla stora delar av fjolårets trupp, exklusive målvakterna då, och kunna "kryddat" med Sani Tahir och nån till fin spelare. Sedan har vi förhoppningar att få in en eller två spelare till som provtränar just nu. På förlustsidan har Daniel Näslund gått till Essvik.

Några önskemål inför seriestarten?
– En målvakt...

Skulle det inte lösa sig får Jocke hänga en av sina farsdagsslipsar i ribban och förlita sig på ett starkt försvarsspel...