Div. 3 Mellersta Norrland

 Klubbfakta div. 3 Mellersta Norrland
Tidigare säsonger & historik


Jocke Sjödin kliver av som tränare för Svartvik: "Gjort allt för att få det att fungera

 
29 april 2021
Efter ett sabbatsår valde Joakim Sjödin att göra comeback som tränare i Svartvik inför den här säsongen.
Återkomsten blev dock kortvarig för idag valde Jocke att kliva av sitt uppdrag.
– Jag har krigat dygnet runt för att få det att fungera och har verkligen gett allt men truppen är liten och många av dom som finns i truppen är tyvärr inte träningsvilliga, säger Jocke Sjödin.

Efter många år som tränare för Svartviks IF tog Joakim Sjödin ett sabbatsår ifjol då Ahmad Khreis tog över "slavpiskan".
När sedan Khreis valde att sluta efter bara en säsong och tog beslutet att lägga mer tid på familjen då han blivit far kom Jocke tillbaka som huvudtränare.
Men det blev en ganska kort sejour. Tre veckor innan den senarelagda seriestarten väljer han nu att kliva av sitt uppdrag.
– Jag har krigat dygnet runt för att få det att fungera och har verkligen gett allt men truppen är liten och många av dom som finns i truppen är tyvärr inte träningsvilliga. Det håller inte på den här nivån och går inte heller hand i hand min ambition som person, säger Jocke Sjödin.

Jocke fortsätter:
– Vi har varit 12-15 pers på träningarna och ibland knappt tio. Vi har inte heller fått klart med någon målvakt så vi har hela tiden fått bjudit in keeprar från andra klubbar vilket givetvis inte är optimalt. Men det finns också de som gillar att träna och missat ytterst få träningar och de har all min respekt. Pandemin har även den slagit hårt och det har varit tufft att motivera spelarna att hela tiden bara träna och aldrig spela några matcher.

Det här kan väl inte komma som en blixt från en klar himmel. Har ni inte haft någon form av möte för ovanstående?
– Jo, vi hade ett krismöte för tre veckor sedan och då lovade alla att börja ta sitt ansvar och komma på träningarna men istället blev det om möjligt ännu sämre. Därför väljer jag nu att kliva av då jag inte känner någon gnista och glöd från spelare som inte vill träna. Det håller inte för mig helt enkelt utan jag har högre krav för att vara tränare på division 3-nivå. Ville inte heller vänta längre med mitt beslut då jag vill att klubben ska få lite tid att hitta en ersättare till mig. Vill tacka Leif Wiklund och Anders "Ella" Ellqvist för sitt hjärta för klubben och de spelare som ställt upp mangrant.

Vad händer nu då för din del?
– För egen del blir det ingen fotboll i år. Om nu inte Stockvik saknar spelare någon match och ringer. I så fall får man väl offra sig och snöra på sig fotbollsdojjorna, avslutar Jocke Sjödin.

Lokalfotbollen har sökt och väntar på återkoppling från Svartviks styrelse om hur man ser på klubbens fortsättning, Om man fått tag i någon ny tränare eller har någon på gång plus hur man tänker lösa målvaktsfrågan.


 

Läs även:


Ifjol möttes Sund och Lucksta i fyran. I år vankas det derbyn i trean för de båda kombatanterna.

Division 3-starten skjuts fram ännu en gång – nytt datum 21-23 maj

28 april 2021
Seriestarten för div. 3 Mellersta Norrland flyttas fram ytterligare på grund av coronasmittan.
Nytt datum blir nu 21-23 maj.

– Det var nog ganska väntat som läget ser ut just nu i samhället så kommer det nog flyttas fram ytterligare. 
- Skulle tro seriestart tidigast i mitten på juni, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.


Robin Nordin tillbaka i Lucksta: "Ytterligare spets"

19 april 2021
Förra säsongen lämnade Robin Nordin Lucksta för spel i Söråkers FF. 
Där blev det dock bara ett framträdande och nu har den 29-årige anfallaren med de kvicka benen återvänt till Sörforsvallen.
– Med Robin i truppen så får vi ytterligare spets i vårt anfallsspel. Nu hoppas vi bara att serien drar igång snart så vi får börja spela matcher. Frustrerade när vi bara får träna och inte lira kamper, säger sportchefen Martin Ålin som längtar att få gå all-in.


Fler nyheter