Div. 6 Medelpad

Nyheter & matchreferat Aktuell tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher Skytteliga & statistik

Klubbfakta Tidigare säsonger & historik – Maratontabell (sidan är under uppbyggnad)


 
Jimmie Gustafsson i action i IFK Timrås cupmatch mot IFK Norrköping 2019. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Inget seniorspel på herrsidan för IFK Timrå 2021: "Truppen allt tunnare"

13 april 2021
2017 kvalade man till division 1 och så sent som 2019 mötte man allsvenska storlaget IFK Norrköping i Svenska Cupen inför storpublik.
2021 kommer man inte ens att ha ett lag i seriespel i Medelpadssexan.
– Utifrån att truppen blivit allt tunnare har jag i samråd med föreningens ledning tagit beslutet att vi inte kommer ställa upp i seriespel i år, säger nytillträdde tränaren Hannes Krosse.


2017 var IFK Timrå snubblande nära att ta sig upp i division 1 men föll i kvalet mot två Örebrolag. 2019 tog man sig långt i Svenska Cupen och fick, inför storpublik hemma på konstgräset, ta sig an allsvenska storlaget IFK Norrköping.
Ifjol tappade man i stort sett hela spelartruppen, de flesta till nykomlingarna Stöde IF i division 2. Detta medförde att man valde att börja om i Medelpadssexan där man belade tredjeplatsen och missade uppflyttning.
Inför den här säsongen bytte man tränare till Hannes Krosse men nu står det klart att det inte blir något seriespel för IFK Timrå i år.

Så här säger Hannes Krosse på klubbens hemsida:
– Utifrån att truppen blivit allt tunnare har jag i samråd med föreningens ledning tagit beslutet att vi inte kommer ställa upp i seriespel i år. Naturligtvis ett oerhört tråkigt beslut att ta men samtidigt nödvändigt utifrån omständigheterna.
Hannes fortsätter: 

– Det jag vill vara väldigt tydlig med att poängtera att A-laget INTE försvinner utan kvarstår i allra högsta grad. Två-tre träningar i veckan kommer att erbjudas tillsammans med U-grabbarna som kommer spela seriespel med jämnåriga denna säsong.

Hannes är trots allt positiv.

– Med full förståelse för de beslut man tar så vill jag tydligt säga att tillsammansarbetet startar på riktigt nu och nästa säsong kommer vi stå starka som A-lag.

Trist, inte minst för de övriga lagen i sexan där vi nu är nere på sex klubbar vilket gör en , precis som ifjol, rumphuggen serie. 

IFK Timrå hade en hel del duktiga spelare i laget och frågan är vilka som andra klubbar nu kommer att snappa upp, t ex målskytten Tayser Shiqwara och dugliga mittfältarna Oliver Sundström och Tobias Bredberg 

Det blev inget seriepel för IFK Timrås för nye tränare Hannes Krosse.
Vart tar målsprutan Tayser Shiqwara vägen nu?