Div. 5 Medelpad

Nyheter & matchreferat
Aktuell tabell, resultat & kommande matcher
Skytteliga & spelarstatistik
Klubbfakta div. 5 Medelpad
Tidigare säsonger & historik
Maratontabell

Yaroslav Voloshyn fick vända på flygplatsen – klubben hade inte ordnat några handlingar...

26 april 2021
För några dagar sedan berättade Lokalfotbollen om att förre Östavallsstjärnan Yaroslav Voloshyn var på väg tillbaka till fotbollen i Medelpad.
I söndags landade han på Skavsta flygplats men då klubben han var på väg till inte hade fixat vare sig uppehålls- eller arbetstillstånd blev "Slava" inte insläppt utan fick resa tillbaka hem.För några dagar sedan skrev Lokalfotbollen om att Yaroslav Voloshyn var på väg tillbaka till fotbollsplanerna i Medelpad och att den nya klubben skulle bli Fränsta IK. Något som klubbens ordförande Alex Johansson förnekade bestämt.
Igår söndag landade "Slava" på svensk mark, Skavsta Flygplats utanför Nyköping. Men då det saknades erforderliga handlingar som uppehållstillstånd och arbetsdito, tvingades han vända om hem. Enligt egen utsago har han själv lagt ut för resan men skulle få den ersatt av Fränsta IK när han kom fram.
– Helt felaktigt! Vi har aldrig lovat honom någonting sådant, inte heller jobb eller att komma och spela med oss. Möjligen då att försöka hitta ett jobb för honom. Jag har bara haft sms-kontakt med Yaroslav Voloshyn om att han vill spela fotboll i Sverige igen. Det är allt jag vet, säger Alex Johansson.

Först var det meningen att han skulle till Torpshammars IF men då man gick bet om att fixa jobb till honom gav man upp projektet då det annars skulle bli alldeles för kostsamt för klubben.
Då klev Svegs IK in i bilden och kunde ordna ett arbete som vaktmästare på en idrottsplats åt Yaroslav och kunde erbjuda honom en inkomst.
– Men det blev aldrig någonting då Fränsta bjöd över vårt bud, säger en person med god insyn i klubbens verksamhet.

Oavsett vem eller vilka som talar sanning eller fablar har en människa hamnat i kläm. Just nu går Yaroslav Voloshyn arbetslös hemma i Ukraina och det är ingen lek om man jämför hur det är i Sverige. Och att han dessutom riskerar att själv för stå för både resan hit och hem kommer att bli ekonomiskt kännbart.
Kanske är inte sista ordet sagts i den här härvan då det ändå kanske finns en klubb som behöver en målfarlig skytt med en fin frisparksfot?

 

Yaroslav Voloshyn tillbaka i Medelpad – ny klubb Fränsta?

22 april 2021
Under många år förgyllde Yaroslav Voloshyn publiken på Skogsvallen med dribblingar, läckra frisparkar och inte minst mål.
Vad Lokalfotbollen erfar från flera håll är han på väg tillbaka till Medelpad men det blir inte Östavall den här gången utan ny klubb blir Fränsta IK för den 27-årige yttermittfältaren och anfallaren.
Meningen var att "Slava" skulle lirar i Torpshammars IF men då "kassakistan var tom" ryktas det istället om seriekonkurrenten och nabon FIK som nu kan lägga beslag på den målfarlige ukrainaren.
– Jag vill dementera att Yaroslav är på gång till oss, säger Fränstas ordförande Alex Johansson bestämt om ryktet.
(texten kan komma att uppdateras)


Nedansjös första nyförvärv – kantspelare med förflutet i Lucksta

22 april 2021
Efter att ha hållit upp med fotbollen några år har Eric Wiklund beslutat sig för att snöra på sig fotbollspjucken igen.
Senaste klubben var Lucksta IF men comebacken sker i Nedansjö IK för 28-åringen.

– Eric kan spela ytterback eller yttermittfältare och kommer att bli en toppenförstärkning till vårt lag, säger klubbens ordförande Christer Söder.


Skyttekung klar för Sundsvalls FF: "Perfekt nyförvärv" 

16 april 2021
Ifjol sköt han 13 fullträffar för IFK Timrå i sexan och var lagets överlägsne målkung.
Timrå lade nyligen ner sin A-lagsverksamhet och  Tayser Shiqwara tog beslutet att kliva upp en division till Sundsvalls FF i femman.
Och inte nog med det. SFF har även gjort klart med Emil Stierman från Indal.
– Två perfekta nyförvärv. Unga killar som ger både spets och bredd till vår trupp, säger tränaren Torbjörn Persson.


Kovlands tränarduo 2021:
Joel Falk och Anton Hallengren

9 april 2021
Häromdagen berättade Lokalfotbollen att Jonas Nilsson slutar som tränare i Kovland och att Joel Falk fortsätter och till sin hjälp får mittbacken Anton Hallengren som spelande tränare.
Så här kommenterar klubben på sitt Instagram:
"Joel kom som ny tränare ifjol och Anton har spelat i Kovland i tre och en halv säsong så de känner till laget och föreningen sedan innan. Vi ser framemot en ny säsong och med många spelare på träningarna ser vi mycket potential i denna relativt unga trupp som vi kan bygga vidare på. Nu hoppas vi såklart på en mera normal säsong igen och att vi får komma igång med matchandet snart”


Jonas Nilsson i målvaktsutrustning. Foto: Nils Jakobsson, Bildbyrån.

Jonas Nilsson slutar som tränare i Kovland – men Joel Falk blir kvar

8 april 2021
Efter massor av säsonger som spelare i Kovland tog Jonas Nilsson klivet över som tränare 2017 tillsammans med Fredrik Åsén. Jonas fortsatte emellertid sitt spelande och hoppade in när det så krävdes, bland annat blev det några kamper som målvakt (se bilden).
Efter fyra säsonger som coach blir det nu ingen femte utan nu tackar han för sig.
Däremot fortsätter Linus Falk som tränare och får till sin hjälp mittbacken Anton Hallengren.
– Jonas kommer att bli saknad men så här långt ser det annars bra ut och vi är många på träningarna, säger lagledaren Andreas Svedberg.