Bogdan Smishkos skott vid stolproten fixade Fränstas seger mot Sundsvalls FF: "Gud är inte med oss"

4 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Trots speldominans, ett hattrick av Tayser Shiqwara, ledning med både 2-0 och 3-2 blev Sundsvalls FF poänglösa mot gästande Fränsta.
När tio minuter återstod sköt nämligen Bogdan Smishko segern till västralaget.
– Gud är inte med oss just nu, suckar Sundsvalls FF tränare Torbjörn Persson efter 3-4-förlusten

Sundsvalls FF tryckte gaspedalen i botten hemma mot Fränsta. Och då speciellt Tayser Shiqwara. Först vände han bort en bortaförsvarare och sköt in 1-0 i minut fyra och i mitten av halvleken förvaltade han ett inlägg på bästa sätt.

Ett tredje hemmamål hängde sedan i luften men istället kunde Max Eriksson reducera efter dryga halvtimman och precis innan pausvilan kvitterade Rasmus Söderman med en välriktad straffspark.

SFF varvade upp rejält även i den andra halvleken och efter tre minuter fullbordade Tayser Shiqwara sitt hattrick efter att ha snurrat upp sin motståndare och återtagen ledning.

Ledningen stod sig till dem 62:a minuten då Ångelånet David Danielian satte 3-3 och när tio minuter återstod hittade Bogdan Smishko rätt med ett skott från straffområdeslinjen som smet in vid stolproten.

Hemmalaget var nära att få med sig en rättmätig poäng på slutet men FIK-målvakten "Kekke" Larsson avvärjde djärvt en man-mot-man duell och hindrade Tayser Shiqwara hans fjärde fullträff och Sundsvalls FF poäng.

– Gud är inte med oss just nu. Det är makalöst att vi förlorar den här matchen. Vi borde gjort minst fem mål i den första halvleken men istället står det 2-2, rena rånet, suckar Sundsvalls FF:s tränare Torbjörn Persson

och fortsätter:

– Den andra halvleken blev jämnare och vi tröttnade något men skapade tillräckligt även då för att vinna matchen.

– Vi gjorde en usel första halvlek och de var klart bättre än oss och borde lett med flera bollar. Ändå har vi 2-2. De gör snabbt 3-2 i andra men efter det äger vi matchen fram till vårt 4-3-mål. Efter det får de åter press på oss men "Kekke" i målet håller tätt, säger Fränstas tränare Peter Larsson.

I Fränsta var nämnde Kent "Kekke" Larsson var poängräddaren mellan stolparna och var det tillsammans med mittbackslåset Bogdan Smishko och Anton Klots samt Rasmus Söderman som vann närkamper över hela planen.

Surt för tremålsskytten Tayser Shiqwara att få lämna planen poänglös. På mitten sög Douglas Kullmer åt sig många bollar och ska även han ha beröm för sin insats men överlag en bra kämpainsats hos hela Sundsvalls FF.

SUNDSVALLS FF - FRÄNSTA IK 3-4
1-0 Tayser Shiqwara (4)
2-0 Tayser Shiqwara (23)
2-1 Max Eriksson (31)
2-2 Rasmus Söderman (43, straff)
3-2 Tayser Shiqwara (48)
3-3 David Danielian (62)
3-4 Bogdan Smishko (80)
Domare: Jesper Löf, Sundsvall
Publik: 37
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer