David Danielians fullträff räckte till tre poäng

20 aug 2021 Div. 4 Medelpad

David Danielian har en förmåga att göra viktiga mål för sitt Ånge IF.
Ikväll löpte han sig fri efter en kontring, rundade målvakten innan han rullade in matchens enda mål i inledningen av den andra halvleken.

Ikväll skulle det avgöras vem av lagen Ånge eller Sidsjö-Böle som skulle hänga med i toppen av Medelpads- allsvenskan. Innan matchen skiljde det endast en poäng mellan lagen och då till Ånges fördel.

När domare Abdisadiq Muse Farah blåste till matchstart var det gästerna som startade tuffast. Under första kvarten spelades det mest mot hemmalagets mål. Riktigt nära var det när Ånge försvaret inte hade den bästa kommunikationen i åttonde minuten, men med lite tur och skicklighet så visade tavlan fortfarande 0-0.

Hemmakillarna stod för några riktiga bjudningar och Sidsjö-Böle svarade med snabba omställningar när de fick eller vann boll på mittplan. Men i den 22:a minuten kom så Ånges första målchans och laget var riktigt nära att ta ledningen, men det rann ut i en hands på en Ånge forward. Nästa stora chans gick till gästerna, men den för kvällen storspelande hemmakeepern Volodymyr Belykh gjorde en perfekt utrusning och avstyrde anfallande forward.

Strax innan halvtid var det bortamålvakten Max Appelquists tur att visa sin styrka då alltid målfarlige David Danielian var igenom två gånger. Innan det blåstes till vila nickade Ånges Bogdan Smishko en Ånge hörna strax över.

När så andra halvlek startar hinner det gå två minuter innan den snabbe David Danielian löper sig fri och rundar målvakten och lägger lugnt in bollen och 1-0 i hemmafavör är ett faktum.

Efter Ånges ledningsmål började gästerna sätta offensiv press i anfall efter anfall och många trodde nog kvitteringen skulle komma. Men med ”bussen” nedkörd i eget straffområde och bra försvarsspel och en duktig målvakt var nollan intakt när slutsignalen gick.

Om slutresultatet var rättvist? – Ja det beror nog på vem man frågar, men det är ju som bekant målen som räknas och med 1-0 så drog Ånge ifrån Sidsjö/Böle med ytterligare 3 poäng.

I Ånge plussar vi för redan nämnde målvakt och försvaret som höll nollan i en tuff press från gästerna samt David Danielian som alltid är ett orosmoment.

I Sidsjö/Böle måste man ge Hamidou Diallo Gaye klart plus för sin snabbhet och farlighet i ett för övrigt vilt kämpande lag att nå kvittering.

/ Roger Mattsson Lokalfotbollen.nu

ÅNGE IF - SIDSJÖ-BÖLE IF 1-0
1-0 David Danielian (47)
Domare: Abdisadiq Muse Farah, Sundsvall
Publik: 47
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer