Emma Carlsson segerskytt för Selånger Utveckling not Matfors: "Borde stängt ner tidigare"

7 jun 2023 Div. 3 Medelpad

Med knappa tjugan kvar bredsidade Emma Carlsson in 2-1 för Selånger Utveckling hemma mot Matfors och kunde säkra tre nya poäng.
- En match mellan två spelande lag somvi kontrollerar och borde stängt ner tidigare, säger Selångertränaren Ted Danielsson.

Selånger Utveckling fortsätter skugga Kovland i toppen av tabellen. Detta efter en knapp men klar 2-1-seger över Matfors hemma på IP.

Ledningsmålet kom i den sjunde minuten. Efter en spelvändning drev Isa Hammarström i från kanten innan hon avlossade ett skott som gick över MIF-målvakten och in i bortre gaveln.

SSK hade fortsatt övertag men lyckades inte omvandla detta i ett ytterligare mål och i mitten av den andra halvleken kunde istället gästernas Joanna Fuenzalida utjämna på straff.

Det tog emellertid knappt fem minuter för hemmalaget att "återställa ordningen". Stina Rotvold tog emot en boll inne i Matfors straffområde, vände bort en försvarare och lade över till Emma Carlsson som bredsidade in den i borte hörnet. Ett mål som skulle visa sig räcka till seger.

- En match mellan två spelande lag somvi kontrollerar i 90 minuter och borde stängt ner tidigare. Vi är snabba i omställningarna, bra spelvändningar och hittar stundtals fint kombinationsspel i alla lagdelar. Vi har just nu bra utveckling för alla våra spelare i olika lag, säger Selångertränaren Ted Danielsson.

- Trist förlust, vi kämpade och slet men bollen studsade inte vår väg ikväll mot ett bra Selånger, säger Matfors lagledare Hanna Nilsson.

Julia Boström, spelfördelare på mitten, var Selångers bästa och även Isa Hammarström är värd ett omnämnande för sitt pigga inhopp.

I Matfors plussar vi för backlinjen som gjorde ett riktigt bra jobb, kämpade tillsammans och stod upp starkt.

 

Selånger SK Dam UtvecklingMatfors IF 1

Selånger SK Utveckling - Matfors IF (tips: 1-1)
7 juni 2023 - 19:00 - Selånger IP
1-0 Isa Hammarström (7)
1-1 Joanna Fuenzalida (67)
2-1 Emma Carlsson (71)
Domare: Sefatullah Naghibi
Publik: 62
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer