FC Norr United nära att hämta in 0-3-underläge trots en man utvisad – men Essvik höll undan

29 jun 2021 Div. 4 Medelpad

Essvik kontrollerade matchen och ledde med 3-0 efter dubbla mål av Marcus Sawert och en nick av Christian "Chippen" Isaksson.
Med halvtimman kvar drog dessutom FC Norr United på sig ett rött kort.
Då vaknade hemmalaget till och reducerade två gånger om och Zakaria Bel Mekki hade en farlig frispark som Essviksmålvakten Michel Sjödal gjorde en poängräddande parad på.
– Vi lyckades ändå reda ut det hela, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Efter tio minuters spel hittade matchen mellan FC Norr United och Essvik sin identitet då gästerna började ta över på Nya HK-vallen.

Och i den 19:e minuten kom också ledningsmålet. Marcus Sawert fick bollen strax utanför straffområdet och placerade den utom räckhåll för Hari Halilovic som på kort varsel fick hoppa in mellan stolparna sedan målvakten skadats på uppvärmingen. Hari som egentligen inte skulle spela alls på grund av sin knäskada utan bara coacha.

Minuterna före pausvilan nickskarvade Christian "Chippen" Isaksson in 2-0 efter en fint slagen hörna.

Fem minuter in i den andra halvleken ökade Marcus Sawert på till 3-0 med sitt andra mål för kvällen. Och när sedan Ali Kamal fick syna det röda kortet tio minuter senare såg det mörkt ut för hemmalaget.
Men då skedde en metamorfos. FC Norr tog tag i grejorna. Först reducerade Zakaria Bel Mekki till 1-3 och med tolv minuter kvar satte Said Gavador 2-3.
Zakaria Bel Mekki hade därefter en farlig frispark som Michel Sjödal tvingades göra en stark räddning på för att freda sitt mål. FCN hade även fler lägen till en kvittering men Essvik lyckades rädda hem segern till slut med darr på ribban.

– Efter lite fram och tillbaka i inledningen kontrollerade vi matchen ända fram till deras utvisning. Samtidigt drabbades vi av två skador och blev trötta och tappade vårt fina spel totalt men vi lyckades ändå reda ut det hela trots flera tuffa närkamper där ett par var över gränsen, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

– Vi sjönk ner i tempo under första halvleken och vaknade inte förrän vi drog på oss en utvisning. Känns nästan som att vi måste ligga under innan vi kan börja spela fotboll och det var ytterst nära att räcka till en poäng, säger Hari Halilovic, som alltså för kvällen fick ikläda sig målvaktsutrustning.

Tvåmålsskytten Marcus Sawert och målvakten Michel Sjödal plusvarianter i Essvik medan Zakaria Bel Mekki, Said Gavador, Ola Hagberg och Acram Sleiman var mest framträdande i Norr United.

FC NORR UNITED - ESSVIKS AIF 2-3
Matchfakta

Klicka här för fler bilder från matchen.

Ännu en spelare som tar klivet över från Ånge till Fränsta: "Vi ska vinna serien"

25 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Fränsta värvar en tredje spelare från nabon och seriekonkurrenten Ånge.Det är 16-årige Adam Hamdani som ansluter till FIK.– Vi ska vinna serien och me...

Läs mer

Selånger värvar från division 3 – Petter Bergh ansluter från Sund

25 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Selånger ligger inte på latsidan när det gäller att förstärka sin trupp.Senast in är Petter Bergh från division 3- (eller 2)-laget Sund. Petter som åt...

Läs mer

Planerna: En Elitfyra tillsammans med Ångermanland och Jämtland/Härjedalen redan 2023?

21 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Medelpads Fotbollförbund är lite inne på samma spår som Lokalfotbollen då det gäller att få ihop tolv lag i vår högsta lokala serie.Men till skillnad ...

Läs mer

Var nära att ta en plats i GIF Sundsvalls A-trupp – nu klar för Essvik

20 jan 2022 Div. 4 Medelpad

För några år sedan var han nära att ta en plats i GIF Sundsvalls A-trupp.Nu väljer 25-årige allroundspelaren Felix Häggström spel i Essvik och blir dä...

Läs mer

Tuffa tider i Sidsjö-Böle: "Jobbar med näbbar och klor"

19 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Sidsjö-Böle har tappat stora delar av sin spelartrupp och nu är det risk, likt FC Norr United, att även de tvingas tacka nej till spel i Medelpadsalls...

Läs mer

Risk för bara nio lag även i årets Medelpadsallsvenska - samarbete med Ångermanland en lösning?

15 jan 2022 Div. 4 Medelpad

Det ser ut som att det bara blir nio lag även i årets Medelpadsallsvenska istället för en optimal tolvlagsserie.Kanske kan ett samarbete med Ångermanl...

Läs mer