FC Norr United nära att hämta in 0-3-underläge trots en man utvisad – men Essvik höll undan

29 jun 2021 Div. 4 Medelpad

Essvik kontrollerade matchen och ledde med 3-0 efter dubbla mål av Marcus Sawert och en nick av Christian "Chippen" Isaksson.
Med halvtimman kvar drog dessutom FC Norr United på sig ett rött kort.
Då vaknade hemmalaget till och reducerade två gånger om och Zakaria Bel Mekki hade en farlig frispark som Essviksmålvakten Michel Sjödal gjorde en poängräddande parad på.
– Vi lyckades ändå reda ut det hela, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

Efter tio minuters spel hittade matchen mellan FC Norr United och Essvik sin identitet då gästerna började ta över på Nya HK-vallen.

Och i den 19:e minuten kom också ledningsmålet. Marcus Sawert fick bollen strax utanför straffområdet och placerade den utom räckhåll för Hari Halilovic som på kort varsel fick hoppa in mellan stolparna sedan målvakten skadats på uppvärmingen. Hari som egentligen inte skulle spela alls på grund av sin knäskada utan bara coacha.

Minuterna före pausvilan nickskarvade Christian "Chippen" Isaksson in 2-0 efter en fint slagen hörna.

Fem minuter in i den andra halvleken ökade Marcus Sawert på till 3-0 med sitt andra mål för kvällen. Och när sedan Ali Kamal fick syna det röda kortet tio minuter senare såg det mörkt ut för hemmalaget.
Men då skedde en metamorfos. FC Norr tog tag i grejorna. Först reducerade Zakaria Bel Mekki till 1-3 och med tolv minuter kvar satte Said Gavador 2-3.
Zakaria Bel Mekki hade därefter en farlig frispark som Michel Sjödal tvingades göra en stark räddning på för att freda sitt mål. FCN hade även fler lägen till en kvittering men Essvik lyckades rädda hem segern till slut med darr på ribban.

– Efter lite fram och tillbaka i inledningen kontrollerade vi matchen ända fram till deras utvisning. Samtidigt drabbades vi av två skador och blev trötta och tappade vårt fina spel totalt men vi lyckades ändå reda ut det hela trots flera tuffa närkamper där ett par var över gränsen, säger Essviks tränare Ted Åkerlund.

– Vi sjönk ner i tempo under första halvleken och vaknade inte förrän vi drog på oss en utvisning. Känns nästan som att vi måste ligga under innan vi kan börja spela fotboll och det var ytterst nära att räcka till en poäng, säger Hari Halilovic, som alltså för kvällen fick ikläda sig målvaktsutrustning.

Tvåmålsskytten Marcus Sawert och målvakten Michel Sjödal plusvarianter i Essvik medan Zakaria Bel Mekki, Said Gavador, Ola Hagberg och Acram Sleiman var mest framträdande i Norr United.

FC NORR UNITED - ESSVIKS AIF 2-3
Matchfakta

Klicka här för fler bilder från matchen.

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer