Irma Burman Heffnersklubbans stora matchhjälte i seriefinalen mot Ope – satte dit ett hattrick!

Heffnersklubban tog en härlig revansch i seriefinalen mot Ope.
Det blev seger med klara 3-0 på Torvallen.
Irma Burman satte två bollar före paus och i den andra fullbordade hon sitt hattrick och kan titulera sig "Stor Matchvinnare".
– Hon är het som en spis just nu, säger tränaren Jonas Prytz.

Hemma föll Heffnersklubban mot Ope med 1-3 så det var ett revanschsuget lag som tog bussen till Torvallen strax hitom Östersund för seriefinal.

Och mest på hugget verkade Irma Burman vara. 16-åringen satte 0-1 redan i minut elva då hon bröt in från kanten och satte bollen lågt vid den främre stolpen.

Tio minuter senare kopierade hon målet då hon hittade samma lucka i blötan.

Med den starten växte givetvis självförtroendet och även om inte Ope var ofarliga, men då klev säkre målvakten Frida Forslund fram och stängde igen samtidigt som hon hade fin hjälp av sitt uteförsvar.

När Irma Burman bara ett par minuter in i den andra halvleken snappade upp ett utkast från hemmamålvakten och satte 0-3 och fullbordade sitt hattrick kändes segern klar även om Ope gjorde vad de kunde för att täta till försprånget. Men idag var Heffnersklubban det bättre laget och vinner seriefinalen helt rättvist.

– Det kändes redan på uppvärmningen att den här matchen skulle Ope förlora för de här tre poängen skulle vi bara ha, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och fortsätter:

– Det var en sjukt svårspelad naturgräsplan i regnet och hela tiden släppte stora grästuvor. Mem det var lika för båda lagen men vi bemästrade underlaget bäst.

Jonas Prytz var mer än nöjd med tjejernas prestation.

– Vi gör kollektivt vår allra bästa match när det gällde som mest. Jag är sjukt stolt över tjejerna att de kunde ladda ur i årets viktigaste match.

I och med segern leder nu Heffnersklubban serien med en päng när blott två omgångar återstår.

Två matcher kvar och ni behöver bara vinna mot bottenlagen Långsele och Näsviken för att det ska bli division 1-spel för Heffnersklubban nästa år. Säkra papper?

– Sakta i backarna. Vi kommer att vara ödmjuka in i kaklet inför avslutningen och ta en match i taget. Vi kommer att förbereda oss minituöst och kommer inte att underskatta våra motståndare, avslutar Jonas Prytz.

Emelie Birgersson, Amanda Hamrin och hattrickskytten Irma Burman var de som stack ut ur ett mycket stark "Klubbankollektiv".

OPE IF - HEFFNERSKLUBBANS BK 0-3 (0-2)
0-1 Irma Burman (11)
0-2 Irma Burman (21)
0-3 Irma Burman (48)
Domare: Robert Rydén Fogelberg
Publik: 78
Arena: Torvallen
Matchfakta (går inte att gå in på SvFF:s hemsida och hämta fakta)

Strålande höst efter trög vår för Heffnersklubban 2: "Siktet inställd på en högre placering"

Efter en lite trög vår fick Heffnersklubbans andralag i division 2 luft under vingarna och klättrade från hotande nedflyttning till en fin sjundeplace...

Läs mer

Fjärdeplats för ett föryngrat IFK Timrå: "Gjort bra ifrån sig"

Ett föryngrat IFK Timrå landade fyra av de tio lagen i division 2 Mellersta Norrland med Joakim Edström och Malin Gröning vid rodret.- Vi lyfte upp fy...

Läs mer

Det blev bara en säsong som Selångertränare för Felix Schmidt: "Bästa på länge för SSK"

Selånger kom i år tvåa i division 2 Mellersta Norrland och var det enda laget i serien som snodde tre poäng av seriesegrarna Alnö.Men som Lokalfotboll...

Läs mer

Efter Alnös kanonsäsong - oklart ännu med förlängning med tränaren: "Har inte hört något"

Alnö satte upp som målsättning att ta sig tillbaka till division 1.Något som man också lyckades infria efter både serie- och kvalseger.Det är emellert...

Läs mer

Damtvåans All Star Team 2023: Spelare, tränare & domare

Igår presenterade vi Damtreans All Star Team för det gångna året.Idag är det dags för "drömelvan" när det gäller division 2 Mellersta Norrland för dam...

Läs mer

Damtvåans All Star Team 2023 - målvakt

Frida Svensson, Heffnersklubbans BK 2 18 år. Modern målvaktstyp, reaktionssnabb och bra med fötterna som inte gjot bort sig när hon fått chansen i div...

Läs mer