Irma Burman Heffnersklubbans stora matchhjälte i seriefinalen mot Ope – satte dit ett hattrick!

Heffnersklubban tog en härlig revansch i seriefinalen mot Ope.
Det blev seger med klara 3-0 på Torvallen.
Irma Burman satte två bollar före paus och i den andra fullbordade hon sitt hattrick och kan titulera sig "Stor Matchvinnare".
– Hon är het som en spis just nu, säger tränaren Jonas Prytz.

Hemma föll Heffnersklubban mot Ope med 1-3 så det var ett revanschsuget lag som tog bussen till Torvallen strax hitom Östersund för seriefinal.

Och mest på hugget verkade Irma Burman vara. 16-åringen satte 0-1 redan i minut elva då hon bröt in från kanten och satte bollen lågt vid den främre stolpen.

Tio minuter senare kopierade hon målet då hon hittade samma lucka i blötan.

Med den starten växte givetvis självförtroendet och även om inte Ope var ofarliga, men då klev säkre målvakten Frida Forslund fram och stängde igen samtidigt som hon hade fin hjälp av sitt uteförsvar.

När Irma Burman bara ett par minuter in i den andra halvleken snappade upp ett utkast från hemmamålvakten och satte 0-3 och fullbordade sitt hattrick kändes segern klar även om Ope gjorde vad de kunde för att täta till försprånget. Men idag var Heffnersklubban det bättre laget och vinner seriefinalen helt rättvist.

– Det kändes redan på uppvärmningen att den här matchen skulle Ope förlora för de här tre poängen skulle vi bara ha, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och fortsätter:

– Det var en sjukt svårspelad naturgräsplan i regnet och hela tiden släppte stora grästuvor. Mem det var lika för båda lagen men vi bemästrade underlaget bäst.

Jonas Prytz var mer än nöjd med tjejernas prestation.

– Vi gör kollektivt vår allra bästa match när det gällde som mest. Jag är sjukt stolt över tjejerna att de kunde ladda ur i årets viktigaste match.

I och med segern leder nu Heffnersklubban serien med en päng när blott två omgångar återstår.

Två matcher kvar och ni behöver bara vinna mot bottenlagen Långsele och Näsviken för att det ska bli division 1-spel för Heffnersklubban nästa år. Säkra papper?

– Sakta i backarna. Vi kommer att vara ödmjuka in i kaklet inför avslutningen och ta en match i taget. Vi kommer att förbereda oss minituöst och kommer inte att underskatta våra motståndare, avslutar Jonas Prytz.

Emelie Birgersson, Amanda Hamrin och hattrickskytten Irma Burman var de som stack ut ur ett mycket stark "Klubbankollektiv".

OPE IF - HEFFNERSKLUBBANS BK 0-3 (0-2)
0-1 Irma Burman (11)
0-2 Irma Burman (21)
0-3 Irma Burman (48)
Domare: Robert Rydén Fogelberg
Publik: 78
Arena: Torvallen
Matchfakta (går inte att gå in på SvFF:s hemsida och hämta fakta)

Brakseger för Heffnersklubban över jumbon

Bollen är rund och allt kan hända i fotboll.Men när serieledarna mötte jumbon hemma på Nya HK-vallen gick det som förväntat. Heffnersklubban körde öve...

Läs mer

Skön revansch för IFK Timrå mot Sveg – och första segern efter åtta raka utan

Efter åtta matcher utan seger lyckades äntligen IFK Timrå med ett trendbrott och vinna bortamatchen mot Sveg.Stor matchvinnare blev Jonia Henriksson s...

Läs mer

Stöde ledde men tappade allt sista halvtimman mot Östersund 2

Efter dryga timman spelad ledde Stöde med 2-1 hemma på IP mot IFK Östersund 2 efter mål av Anna Edin och Frida Åsell.Då vände allt och gästerna kunde ...

Läs mer

IFK Timrå nollade hemma på konstgräset mot Team Hudik

Team Hudik besegrade ett formsvagt IFK Timrå med 3-0, 1-0 i paus.Det här var åttonde matchen på raken som Timråtjejerna inte fick smaka på segerns söt...

Läs mer

Idag spelar Heffnersklubban seriefinal: "Pressen ligger på Ope"

Mycket talar för att division 2 Mellersta Norrland kommer att avgöras i eftermiddag då Ope och Heffnersklubban drabbar samman i en seriefinal.Detta tr...

Läs mer

Stöde tog hem en fem-etta på Svegs IP: "Äger den från start till mål"

Stöde stängde ner bortamatchen mot Sveg redan efter den första halvleken och i den andra utökade man sin 3-0-ledning med två fullträffar ytterligare i...

Läs mer