Kovland gjorde första och sista målet men Matfors 2 vann med 4-2

18 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Förre Matforsspelaren Philip Forsberg gav gästerna Kovland ledningen men efter en snabb utjämning av Oliver Andersson såg hemmalaget till att göra tre raka mål innan Olle Nordberg "tröstmålade" till 2-4 i sin KIF-debut.
– Vi tog över efter en tveksam inledning och borde gjort sju-åtta mål i den här matchen, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

Kovland inledde piggast på Thulevallen och i mitten av halvleken tog man också rättvist ledningen då Philip Forsberg vann boll högt upp i plan och drev in från kanten och ur snäv vinkel satte han bollen lågt mellan benen på hemmakeepern.

Men det tog knappt fem minuter för Oliver Andersson att utjämna och innan pausvilan sköt Linus Wallin 2-1 med "fel" fot, vänstern. En 2-1-ledning som borde varit större men gästernas gårdvar Jonas Ytterström höll sitt lag kvar i matchen med många fina parader.

Kovland inledde friskt även i den andra halvleken men fick ingen utdelning utan lite drygt 20 minuter in i andra fick Oliver Andersson ett fint chippass in i straffområdet och bredsidade in trean och luften gick ur gästerna.

Innan slutsignalen hann Alfred Boman sätta 4-1 på egen retur efter att inhoppande målvakten som fick komma in och ersätta duktige Ytterström som skadade axeln efter en utboxning. Risken är att den gick ur led. Surt.

Kovland gjorde första målet i matchen och man skulle även göra det sista. Och det var nyförvärvet från IFK Sundsvall, Olle Nordberg, som fick näta i sin debut. Han tog ner ett inspel på bröstet, vände om och tryckte av. Snyggt, men inte värt mer än ett tröstmål.

– Vi tog över efter en tveksam inledning och borde gjort sju-åtta mål i den här matchen men deras målvakt var fantastisk samtidigt som vi sköt både över och utanför i öppna lägen och även träffade ramen vid ett par tillfällen, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

– Tycker att det här var en bra fotbollsmatch mellan två spelande lag. Vi började bra och tog också ledningen men därefter blev vi lite ängsliga och släppte in några lite väl enkla bollar där de fick komma igenom alldeles för lätt bakom vår backlinje. Vi gjorde en bra första halva även i andra men när vi inte fick utdelning tappade vi lite motivation och de kunde stänga matchen, säger Kovlands tränare Joel Falk.

I Matfors gjorde mittbacken Lukas Gillström sin sista match för laget och återvänder nu till Borlänge för fortsatta studier och han gjorde det ånyo med en stark insats. I övrigt ska kollektivet hyllas denna dag.

Jonas Ytterström var formidabel mellan Kovlands stolpar fram till den olyckliga axelskadan med kvarten kvar. Mittbacken Edvin Bystedt var trygg därbak i sin årspremiär och framåt visade Olle Nordberg att han kommer att bli en viktig pjäs när han väl blir varm i kläderna.

MATFORS IF 2 - KOVLANDS IF 4-2
0-1 Philip Forsberg (25)
1-1 Oliver Andersson (28)
2-1 Linus Vallin (41)
3-1 Oliver Andersson (68)
4-1 Alfred Boman (85)
4-2 Olle Nordberg (90+4)
Domare: Henrik Hörnfeldt, Sörberge
Publik: 69
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer