Kovland gjorde första och sista målet men Matfors 2 vann med 4-2

18 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Förre Matforsspelaren Philip Forsberg gav gästerna Kovland ledningen men efter en snabb utjämning av Oliver Andersson såg hemmalaget till att göra tre raka mål innan Olle Nordberg "tröstmålade" till 2-4 i sin KIF-debut.
– Vi tog över efter en tveksam inledning och borde gjort sju-åtta mål i den här matchen, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

Kovland inledde piggast på Thulevallen och i mitten av halvleken tog man också rättvist ledningen då Philip Forsberg vann boll högt upp i plan och drev in från kanten och ur snäv vinkel satte han bollen lågt mellan benen på hemmakeepern.

Men det tog knappt fem minuter för Oliver Andersson att utjämna och innan pausvilan sköt Linus Wallin 2-1 med "fel" fot, vänstern. En 2-1-ledning som borde varit större men gästernas gårdvar Jonas Ytterström höll sitt lag kvar i matchen med många fina parader.

Kovland inledde friskt även i den andra halvleken men fick ingen utdelning utan lite drygt 20 minuter in i andra fick Oliver Andersson ett fint chippass in i straffområdet och bredsidade in trean och luften gick ur gästerna.

Innan slutsignalen hann Alfred Boman sätta 4-1 på egen retur efter att inhoppande målvakten som fick komma in och ersätta duktige Ytterström som skadade axeln efter en utboxning. Risken är att den gick ur led. Surt.

Kovland gjorde första målet i matchen och man skulle även göra det sista. Och det var nyförvärvet från IFK Sundsvall, Olle Nordberg, som fick näta i sin debut. Han tog ner ett inspel på bröstet, vände om och tryckte av. Snyggt, men inte värt mer än ett tröstmål.

– Vi tog över efter en tveksam inledning och borde gjort sju-åtta mål i den här matchen men deras målvakt var fantastisk samtidigt som vi sköt både över och utanför i öppna lägen och även träffade ramen vid ett par tillfällen, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

– Tycker att det här var en bra fotbollsmatch mellan två spelande lag. Vi började bra och tog också ledningen men därefter blev vi lite ängsliga och släppte in några lite väl enkla bollar där de fick komma igenom alldeles för lätt bakom vår backlinje. Vi gjorde en bra första halva även i andra men när vi inte fick utdelning tappade vi lite motivation och de kunde stänga matchen, säger Kovlands tränare Joel Falk.

I Matfors gjorde mittbacken Lukas Gillström sin sista match för laget och återvänder nu till Borlänge för fortsatta studier och han gjorde det ånyo med en stark insats. I övrigt ska kollektivet hyllas denna dag.

Jonas Ytterström var formidabel mellan Kovlands stolpar fram till den olyckliga axelskadan med kvarten kvar. Mittbacken Edvin Bystedt var trygg därbak i sin årspremiär och framåt visade Olle Nordberg att han kommer att bli en viktig pjäs när han väl blir varm i kläderna.

MATFORS IF 2 - KOVLANDS IF 4-2
0-1 Philip Forsberg (25)
1-1 Oliver Andersson (28)
2-1 Linus Vallin (41)
3-1 Oliver Andersson (68)
4-1 Alfred Boman (85)
4-2 Olle Nordberg (90+4)
Domare: Henrik Hörnfeldt, Sörberge
Publik: 69
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer

Ryktet om Östavalls död överdriven - kommer till spel i Medelpadsfemman

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

När Östavall drog sig ur trean på grund av spelarbrist var det många som trodde det var dödsstöten för fortsatt spel på magiska Skogsvallen.Men så bli...

Läs mer