Kovland tog hem udda-målsseger på Släda 2 – Hallengren & Jonsson nätade

23 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Kovland tog hem segern på Släda 2 efter ett frisparksmål av Anton Hallengren och efter att Alnö 2 kvitterat petade Albin Jonsson in en retur strax innan pausvilan vilket visade sig räcka ända hem.
– Vi kontrollerade spelet totalt och borde ha vunnit med två-tre bollar, säger Kovlands tränare Joel Falk.

Kovland inledde bra på Släda 2 och fick utdelning i den 18:e minuten då Anton Hallengren slog en frispark förbi Alnömuren och in i mål.

Bortaledningen blev dock kortvarig. Bara fyra minuter senare spelade Philip Pallin fram Viktor Sundin på djupet till 1-1.

Precis före pausvilan återtog Kovland ledningen. Johan Hagesjö nickade till på en hörna men namnen Nyborg i hemmakassen svarade för en jätteräddning. Bara för att få se Albin Jonsson peta in returen.

Den andra halvleken slöt sedan mållös trots flera chanser, bland annat tvingades Pontus Sundin på övertid göra en imponerande benparad på Nils Söderqvist friäge.

Alnö 2:s Lukas Olsson drog med lite drygt kvarten kvar en framstormande Kovlandsspelare i armen och åkte på en målchansutvisning. Något som paradoxalt höjde hemmalaget som var som sagt ytterst nära poäng på slutet.

– Vi kontrollerade spelet totalt och borde ha vunnit med två-tre bollar. Men vi har svårt att döda matcher och det var nära att vi tappat två onödiga poäng i slutsekunderna trots att vi fick spela med en man mer sista 17 minuterna, säger Kovlands tränare Joel Falk.

– De gör två mål på fasta medan vi borde kommit ifrån matchen med fler än ett gjort mål. Vi hotade dem ofta i djupled och borde utnyttjat chanserna bättre. Men det vill sig inte riktigt för oss just nu men vi fick ändå ihop spelet ganska bra trots att vi saknade flera spelare idag, säger Alnötränaren Magnus Pallin.

I Kovland ska anfallaren Ivar Edlund och keepen Pontus Sundin framhävas men alla ska ha beröm för sin insats.

I Alnö 2 var Lukas Olsson duktig fram till sin utvisning och det var kul att se U17-killarna Jesper Andersson och Alex Tjärnberg visa framfötterna. Plus även till målvakten Johan Nyborg.

ALNÖ IF 2 - KOVLANDS IF 1-2
Matchen annulerad sedan Alnö IF 2 dragit sig ur serien senare.

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer