Kuben 2 avgjorde på sin "femtioelfte" hörna – Arvid Larsson matchhjälte i sista minuten

11 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Serieledarna Kuben 2 hamnade i underläge mot Matfors 2 men lyckades vända även om det satt hårt åt. Det var först på den "femtioelfte" och sista hörnan, i minut 90, som Arvid Larsson lyckades tråckla in segerbollen.
– De vinner rättvist, inte tu tal om det, men det känns surt att vi var så nära att råna dem på poäng, säger Matfors 2:s tränare Tobbe Wallin.

Kuben 2 hade klart mer bollinnehav än Matfors 2 i toppmötet men hade svårt att bryta igenom samtidigt som gästernas omställningar inte gick av för hackor.

Den första halvleken förblev mållös men tidigt i andra tog Brukets Bilaga ledningen genom Oscar Nilsson-Böös som utnyttjade att inte hemmakeepern fick grepp om bollen efter en frispark via muren.

I mitten av halvleken gav emellertid Kubens övertag resultat då Jacob Lindgren utjämnade.

Genom sitt övertag vaskade Kuben fram massor av hörnor, utan nätkänning, men på den sista, i matchminut 90, kunde Arvid Larsson lobbnicka in Ossian Olofssons inlyftning.

– Vi vinner med matchens sista bollträff men Matfors gör en bra defensiv insats. De har punktmarkering på en av våra mittfältare och försöker ställa om snabbt och kontra på oss när möjligheten ges. Vi har perioder i matchen där vi gör riktigt bra saker men totalt sett fick vi inte matchen dit vi ville och hade pratat om. Vi har inte det bolltempo vi vill och har alldeles för många enkla tekniska misstag och felbeslut. Matfors visar idag att de är ett lag som kommer vara med i toppen av tabellen hela säsongen, säger Kubencoachen Jesper Hellström via sin assisterande tränare då han själv är på semester i Stockholm med familjen.

– Vi möter ett duktigt spelande Kuben som hade ett stort bollinnehav och de vinner rättvist, inte tu tal om det, men det känns surt att vi var så nära att råna dem på poäng. Det märktes också att vi inte är vana att spela på konstgräs, säger Matfors 2:s tränare Tobbe Wallin.

Kvartetten Ossian Olofsson, Arvid Larsson, Viktor Eketorn och Jacob Lindgren bäst hos "Tigerungarna".

Cosmo Roberts gör en kanonmatch mellan Matfors stolpar och på mitten slet Linus Wallin kopiöst och svarade för säsongens bästa insats.

KUBIKENBORGS IF - MATFORS IF 2 2-1
0-1 Oscar Nilsson-Böös (49)
1 Jacob Lindgren (65)
2-1 Arvid Larsson (90)
Domare: Abdisadiq Muse Farah, Sundsvall
Publik: 37
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer