Kuben 2 tog hem en uddamåls-seger på Thulevallen: "Lagen hade varsin halvlek"

23 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Kuben 2 vann med 2-1 borta mot Matfors 2 i "Bilagemötet" på Thulevallen i en match med två ansikten, gästerna hade den första halvleken medan MIF tog över i den andra men förmådde inte komma ikapp.
– Vår första halvlek var okej idag och vi hade en hel del boll och bra fart i spelet och leder också i paus med 2-0. Däremot var den andra halvleken inte alls bra men vi reder ut det ändå och kan vinna med 2-1. Man kan säga att vi hade varsin halvlek, säger Kubentränaren Jesper Hellström.

Det blev Kuben som tog hem "bilagemötet" i Medelpadsfemman på Thulevallen i Matfors.

Kevin Nordström satte ledningsmålet efter dryga halvtimman på ett inspel och nätade därmed mot sina gamla lagkamrater.

Hemmalaget hade därefter ett skott i insidan av stolpen från Tony Salthammer vilket var det närmaste mål man kom före pausvilan.

I den andra halvlekens inledning försökte en frispelad Albin Bång runda hemmamålvakten men blev då fälld av denne, straff! Dennis Täck Forsberg tog revansch och räddade Arvid Larsson "stramare" men Arvid kunde ta hand om sin egen retur och satte 0-2.

Den andra halvleken dominerades av hemmalaget men var mållösa fram till att det återstod tio minuter. Då reducerade Albin Hallberg men närmare än så kom aldrig "Brukets Bilaga" utan "Tigerungarna" lade beslag på hela bytet.

– Vår första halvlek var okej idag och vi hade en hel del boll och bra fart i spelet och leder också i paus med 2-0. Däremot var den andra halvleken inte alls bra men vi reder ut det ändå och kan vinna med 2-1. Man kan säga att vi hade varsin halvlek, säger Kubentränaren Jesper Hellström.

– Kuben ägde mest boll i första medan vi ägde den i andra och pressade dem efter att de fått en lättvindig straff tidigt. När vi sedan pressade dem och sköt bollen på deras hand i andra fick vi ingen straff. Nä, jag är inte nöjd med domarens insats idag. Utöver vårt stolpskott hade vi två ramträffar ytterligare, bland annat nickade Robin Bergström klockrent i ribban, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

I Kuben 2 ger vi bästa berömmet till Viktor Gladh och Josef Lundin samt till Arvid Larsson för hans eminenta första halvlek.
I Matfors gjorde hela 13-mannatruppen en gedigen insats trots förlusten.

MATFORS IF 2 - KUBIKENBORGS IF 2 1-2
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer