Kuben tog hem en uddamålsseger över Selånger: "Fortsätter bränna chanser"

11 sep 2021 Div. 4 Medelpad

Kuben inledde bäst och tog ledningen i mitten av den första halvleken sedan Eddie Åman läckert klackstyrt in 1-0 efter ett inspel i boxen..

Resultatet tog man med sig in i den andra halvleken och efter knappa kvarten utjämnade Oskar Jonsson med ett långskott som hemmamålvakten Jack Eriksson missbedömde och den blöta bollen smet förbi honom. En så kallad "Remvbrandt".

Knappt tio minuter senare återtog "Tigerränderna" ledningen sedan William Lydén helt fri inne i boxen kunde placera in 2-1.

3-1 gör Elvin Jasari i den 78:e minuten. Efter två-tre skott mot SSK-målet hamnade en retur hos Elvin Jasari nere vid kortlinjen och efter ett par manövrar skapade han sig läge och kunde trycka in trean.

Gästerna gav inte upp och bara ett par minuter senare nickade Gustav Salomonsson in reduceringen och gav lite nerv till matchen. Kuben hade emellertid inga problem att hålla undan.

– Vi kontrollerade matchen på ett bra sätt men fortsätter bränna klara målchanser då skärpan inte finns där, något som varit legio för oss hela säsongen och kostat många poäng, tyvärr. SSK-keepern räddade Ahmad Khreis volleyskott från tretton meter och Samuel Morsays friläge plus att vi hade ett skott i ribban. Och det var bara ett par av alla lägen, säger Kubentränaren Emad Nademi.

– Idag gör vi en riktigt bra match och det är alltid tråkigt när inte det bästa laget på plan vinner utan den som gör mest mål men så är det ju, en eloge till alla grabbarna som visar att de är duktiga fotbollsspelare vilket var jätte roligt att se, säger Selångers tränare Mikael Öhman.

William Lydén skadade sig i förra mötet med Selånger och efter en tids frånvaro var han tillbaka på planen idag med ett mål och tog hem "Kubenjackan" på den halvlek han spelade. Tillsammans med mittbacken Fredrik Thelander och Måns Holst på det centrala mittfältet, två assist, var trion Kuvbens främsta.

I Selånger höll duktige målvakten Johannes Wårlin sitt lag kvar i matchen länge men hela laget ska ha en eloge för sitt spel.

 

KUBIKENBORGS IF - SELÅNGER SK 3-2
1-0 Eddie Åman (23)
1-1 Oskar Jonsson (59)
2-1 William Lydén (67)
3-1 Elvin Jasari (78)
3-2 Gustav Salomonsson (80)
Domare: Roger Lundbäck
Publik: 39
Arena: Kubikenborgs IP
Matchfakta

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer