Kuben tryckte dit Alnö – som ändå blev klara seriesegrare

2 okt 2021 Div. 4 Medelpad

Alnö hade vid seger på Kubikenborgs IP varit klara seriesegrare trots att en omgång återstod.
Men ett taggat Kuben vann med klara 5-2 sedan man gått ifrån på slutet.
– Vi vet vilken kapacitet vi besitter och idag fick vi visa det samtidigt som vi inte ville att Alnö skulle få fira på i vår hemmaborg, säger Kubentränaren Emad Nademi.,
Men timman efter förlusten stod det ändå klart att ö-laget spelar division 3-fotboll nästa år då enda konkurrenten Essvik föll borta mot Alnö.

Alnö kom till Kubikenborgs IP i förvissning om att säkra seriesegern och en plats i nästa års division 3.

Och det började bra för gästerna då Elias Friberg satte 0-1 precis innan kvarten spelad.

Men det tog inte många minuter förrän Christoffer Nerkman utjämnade och därefter blev det mest ställningskrig och chansfattigt. Närmast var hemmalaget med en ribbnick efter hörna.

Sju minuter in i den andra halvleken gav Benjamin Thorsell "Tigerränderna" ledningen och med 20 minuter kvar utökade Mattias Thirsells ättelägg till 3-1 på straff.

Emil Friberg gav matchen lite nerv när han reducerade i den 84:e minuten men då stängde inhopparen Sergio Hinestroza matchen med två sena mål och såg till att serien skulle leva ett tag till.

Men "ett tag till" blev bara en timme.

Ånge besegrade nämnligen enda konkurrenten Essvik hemma på konstgräset vilket betydde att den sista omgången blir betydelselös när det gäller kampen om seriesegern då västralaget i och med sin vinst spelade guldhattarna till Alnö redan nu.

– Ånge är jättestarka på hemmaplan och det är bara vi som slagit dem och det i den 89:e minuten så det var ingen överraskning att de vann över Essvik, säger Alnötränaren Johnny Svelander.

Och vad säger du om dagens match?

– Vi hade många borta idag och saknade spetskompetens och har inte alls samma bredd på vår trupp som Kuben har. Samtidigt nådde vi inte alls upp till vår nivå utan gör en riktigt dålig match, säger Alnötränaren Johnny Svelander, som skickade en blomma till Ånge som "tack för hjälpen".

Kuben hade en trög öppning av serien där krysset mot Alnö var en av få höjdpunkter under vårsäsongen.

Men under hösten har det lossnat och idag dängde man alltså seriesegrarna vilket betyder att man är det enda laget som tagit poäng av Alnö.

– Vi vet vilken kapacitet vi besitter och idag fick vi visa det samtidigt som vi inte ville att Alnö skulle få fira i vår hemmaborg, säger Kubentränaren Emad Nademi.

Emad fortsätter:

– Vi äger matchen. Alnö fick inte till någonting av värde, varken kombinationer eller löpningar. Mycket tack vare vår prestation och vi vinner rättvist, vi hade faktiskt kunnat peta in några bollar till. Man kan faktiskt säga att vi kvävde deras spel då vi stängde deras uppspelsmöjligheter i mitten.

William Lydén tog hem "Kubenjackan" som ett bevis på lagets bäste spelare. Samuel Morsay och inhopparen "Sigge" Hinestroza stack ut lite extra i ett starkt Kubenkollektiv.

I Alnö var det slätstruket med råge.

KUBIKENBORGS IF - ALNÖ IF 5-2
0-1 Elias Friberg (14)
1-1 Christoffer Nerkman (18)
2-1 Benjamin Thorsell (52)
3-1 Benjamin Thorsell (69, straff)
3-2 Emil Friberg (84)
4-2 Sergio Hinestroza (89)
5-2 Sergio Hinestroza (90+1)
Arena: Kubikenborgs IP Domare: Omar Meqbil
Publik: ej räknad men Lokalfotbollen uppskattade till ca 100
Arena: Kubikenborgs IP Domare: Omar Meqbil
Matchfakta

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag (20-21 april): Brakseger för Svartvik och ras för Matfors

21 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sex av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där två resultat står ut, Svartviks 9-0 över Harmånger och Matfors ras från 2-2 till ...

Läs mer

Mittback från Stockholm klar för IFK Sundsvall: "Vår Cannavaro"

17 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter att ha haft uppehåll i sin fotboll sedan 2020 gör Stockholmskisen Olle Ulfvengren comeback på planen och det med IFK Sundsvall.- En fysisk spela...

Läs mer

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer