Matfors 2 vann en målrik match på Viskans IP: "Heroisk insats"

8 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 hamnade i dubbla underlägen men efter 16-årige Gustav Langes två fullträffar, en med högern och en med vänstern, vände man på tillställningen och kunde vinna med uddamålet av sju.
– Vi gjorde en heroisk insats med vårt unga lag mot ett spetsat Wiskan, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

et blev många mål- och händelserikt på Viskans IP när Matfors 2 kom på besök.

Hemmalaget kunde ställa upp med ett starkt manskap och kryddat detta med några lånespelare från Östavall.

De tog också ledningen i den nionde minuten då Filip Bergman sköt in 1-0 via ett försvarsben.

Jublet hann dock inte lägga sig innan Brukets Bilaga kom runt på kanten efter ett fint anfall som avslutades med att Vincent Jonsson satte kvitteringen mellan benen på Wiskankeepern.

Wiskan var det bättre laget under den första halvleken och i slutminuterna kunde Rasmus Mattsson återge laget ledningen, även det via ett försvarsben.

I den andra halvleken kom Matfors tillbaka och speciellt då genom Gustav Lange. I minut 52 satte han ett högerskott i bortre från straffområdeslinjen och fem minuter senare satte han, efter bolvinst, ett lågt vänsterskott i målvaktens vänstra hörn.

När det återstod tio minuter slog Albin Öberg en snabb frispark som Oskar Nilsson-Böös skar in på och avslutade i bortre burgaveln.

Med två minuter kvar reducerade Johan Skog på straff men närmare än 2-4 kom aldrig Wiskan.

– Vi gjorde en heroisk insats med vårt unga lag mot ett spetsat Wiskan och vi imponerade genom att stå emot i de tuffa närkamperna på ett bra sätt och även komma tillbaka från två underlägen, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

– Vi inleder starkt och visar vilja och är det bättre laget under den första halvleken. Vi hade s'äkert åtta till tio hörnor och flera mållägen och med det lag vi ställde upp med borde viredan då gjort fyra mål, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

Och fortsätter:

– I andra kommer vi ut helt fel, bjuder in dem i matchen igen på grund av några individuella misstag vilket gör att de äter sig in i matchen och vänder till 2-4. Sammanfattningsvis; Jag tycker grabbarna gör det bra i första, då finns inte jättemycket att klaga på. Andra är inte alls så bra. Överlag bjöd vi på en bra match och jag tror Matfors for därifrån med en lättnadens suck.

Gustav Lange var Matfors V.I.P. med sina två viktiga mål men hela laget ska ha en store eloge för sin insats av stora kämpamått.

Jämnt överlag i Wiskan.

WISKANS IF - MATFORS IF 2 3-4
1-0 Filip Bergman (9)
1-1 Vincent Johnson (10)
2-1 Rasmus Mattsson (43)
2-2 Gustav Lange (53)
2-3 Gustav Lange (57)
2-4 Oscar Nilsson-Böös (80)
3-4 Johan Skog (83, straff)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall
Publik: 39
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer