Matfors 2 vann en målrik match på Viskans IP: "Heroisk insats"

8 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 hamnade i dubbla underlägen men efter 16-årige Gustav Langes två fullträffar, en med högern och en med vänstern, vände man på tillställningen och kunde vinna med uddamålet av sju.
– Vi gjorde en heroisk insats med vårt unga lag mot ett spetsat Wiskan, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

et blev många mål- och händelserikt på Viskans IP när Matfors 2 kom på besök.

Hemmalaget kunde ställa upp med ett starkt manskap och kryddat detta med några lånespelare från Östavall.

De tog också ledningen i den nionde minuten då Filip Bergman sköt in 1-0 via ett försvarsben.

Jublet hann dock inte lägga sig innan Brukets Bilaga kom runt på kanten efter ett fint anfall som avslutades med att Vincent Jonsson satte kvitteringen mellan benen på Wiskankeepern.

Wiskan var det bättre laget under den första halvleken och i slutminuterna kunde Rasmus Mattsson återge laget ledningen, även det via ett försvarsben.

I den andra halvleken kom Matfors tillbaka och speciellt då genom Gustav Lange. I minut 52 satte han ett högerskott i bortre från straffområdeslinjen och fem minuter senare satte han, efter bolvinst, ett lågt vänsterskott i målvaktens vänstra hörn.

När det återstod tio minuter slog Albin Öberg en snabb frispark som Oskar Nilsson-Böös skar in på och avslutade i bortre burgaveln.

Med två minuter kvar reducerade Johan Skog på straff men närmare än 2-4 kom aldrig Wiskan.

– Vi gjorde en heroisk insats med vårt unga lag mot ett spetsat Wiskan och vi imponerade genom att stå emot i de tuffa närkamperna på ett bra sätt och även komma tillbaka från två underlägen, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

– Vi inleder starkt och visar vilja och är det bättre laget under den första halvleken. Vi hade s'äkert åtta till tio hörnor och flera mållägen och med det lag vi ställde upp med borde viredan då gjort fyra mål, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

Och fortsätter:

– I andra kommer vi ut helt fel, bjuder in dem i matchen igen på grund av några individuella misstag vilket gör att de äter sig in i matchen och vänder till 2-4. Sammanfattningsvis; Jag tycker grabbarna gör det bra i första, då finns inte jättemycket att klaga på. Andra är inte alls så bra. Överlag bjöd vi på en bra match och jag tror Matfors for därifrån med en lättnadens suck.

Gustav Lange var Matfors V.I.P. med sina två viktiga mål men hela laget ska ha en store eloge för sin insats av stora kämpamått.

Jämnt överlag i Wiskan.

WISKANS IF - MATFORS IF 2 3-4
1-0 Filip Bergman (9)
1-1 Vincent Johnson (10)
2-1 Rasmus Mattsson (43)
2-2 Gustav Lange (53)
2-3 Gustav Lange (57)
2-4 Oscar Nilsson-Böös (80)
3-4 Johan Skog (83, straff)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall
Publik: 39
Matchfakta

Medelpadsfemmans All Star Team 2021 presenteras

18 nov 2021 Div. 5 Medelpad

Så var timman slagen då även årets All Star Team för Medelpadsfemman att avslöjas. Det har varit ni läsare och lagens ledare som nominerat spelarna oc...

Läs mer

Medelpadsfemmans All Star Team 2021 – målvakt

18 nov 2021 Div. 5 Medelpad

Nils Olofsson, Kubikenborgs IF 2 18 år, målvakt. Seriesegrarnas sista utpost har svarat för ett stabilt spel kryddat med flera matchavgörande räddning...

Läs mer

Medelpadsfemmans All Star Team 2021 – högerback

18 nov 2021 Div. 5 Medelpad

Josef Lundin, Kubikenborgs IF 2 18, högerback. Spelar helst i mittförsvaret men som den lojale lagspelaren han är blir han högerback i "Drömelvan". Hå...

Läs mer

Medelpadsfemmans All Star Team 2021 – mittback 1

18 nov 2021 Div. 5 Medelpad

Bogdan Smishko, Fränsta IK 43 år, mittback. Stor och stark ukrainare med enorm pondus som aldrig förlorar en man mot man-duell. Otroligt bollsäker och...

Läs mer

Medelpadsfemmans All Star Team 2021 – vänsterback

18 nov 2021 Div. 5 Medelpad

Emil Palmqvist, Nedansjö IK 26 år, vänsterback. Snabbare än de flesta av sina motståndare och därigenom svårpasserad. Duktig med bollen och kan med fö...

Läs mer

Medelpadsfemmans All Star Team 2021 – höger mittfält

18 nov 2021 Div. 5 Medelpad

Gustav Lange, Matfors IF 2 17 år, höger mittfält. Slitstark, frän, bollvinnare och spelfördelare med stor arbetskapacitet. Har redan debuterat i div. ...

Läs mer