Matfors 2 vann en målrik match på Viskans IP: "Heroisk insats"

8 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Matfors 2 hamnade i dubbla underlägen men efter 16-årige Gustav Langes två fullträffar, en med högern och en med vänstern, vände man på tillställningen och kunde vinna med uddamålet av sju.
– Vi gjorde en heroisk insats med vårt unga lag mot ett spetsat Wiskan, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

et blev många mål- och händelserikt på Viskans IP när Matfors 2 kom på besök.

Hemmalaget kunde ställa upp med ett starkt manskap och kryddat detta med några lånespelare från Östavall.

De tog också ledningen i den nionde minuten då Filip Bergman sköt in 1-0 via ett försvarsben.

Jublet hann dock inte lägga sig innan Brukets Bilaga kom runt på kanten efter ett fint anfall som avslutades med att Vincent Jonsson satte kvitteringen mellan benen på Wiskankeepern.

Wiskan var det bättre laget under den första halvleken och i slutminuterna kunde Rasmus Mattsson återge laget ledningen, även det via ett försvarsben.

I den andra halvleken kom Matfors tillbaka och speciellt då genom Gustav Lange. I minut 52 satte han ett högerskott i bortre från straffområdeslinjen och fem minuter senare satte han, efter bolvinst, ett lågt vänsterskott i målvaktens vänstra hörn.

När det återstod tio minuter slog Albin Öberg en snabb frispark som Oskar Nilsson-Böös skar in på och avslutade i bortre burgaveln.

Med två minuter kvar reducerade Johan Skog på straff men närmare än 2-4 kom aldrig Wiskan.

– Vi gjorde en heroisk insats med vårt unga lag mot ett spetsat Wiskan och vi imponerade genom att stå emot i de tuffa närkamperna på ett bra sätt och även komma tillbaka från två underlägen, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

– Vi inleder starkt och visar vilja och är det bättre laget under den första halvleken. Vi hade s'äkert åtta till tio hörnor och flera mållägen och med det lag vi ställde upp med borde viredan då gjort fyra mål, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

Och fortsätter:

– I andra kommer vi ut helt fel, bjuder in dem i matchen igen på grund av några individuella misstag vilket gör att de äter sig in i matchen och vänder till 2-4. Sammanfattningsvis; Jag tycker grabbarna gör det bra i första, då finns inte jättemycket att klaga på. Andra är inte alls så bra. Överlag bjöd vi på en bra match och jag tror Matfors for därifrån med en lättnadens suck.

Gustav Lange var Matfors V.I.P. med sina två viktiga mål men hela laget ska ha en store eloge för sin insats av stora kämpamått.

Jämnt överlag i Wiskan.

WISKANS IF - MATFORS IF 2 3-4
1-0 Filip Bergman (9)
1-1 Vincent Johnson (10)
2-1 Rasmus Mattsson (43)
2-2 Gustav Lange (53)
2-3 Gustav Lange (57)
2-4 Oscar Nilsson-Böös (80)
3-4 Johan Skog (83, straff)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall
Publik: 39
Matchfakta

David Secka sköt Kungsnäs i topp över sommaren efter sent segermål mot Östavall

30 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Idag spelades den flyttade matchen från omgång 1 mellan Kungsnäs och Östavall där det blev en hemmaseger sedan David Secka avgjort med tio minuter kva...

Läs mer

Elias Berglund fyramålsskytt när Kungsnäs tog hem en storseger över Södermalm - men siffrorna ljuger

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Kungsnäs tog hem en målmässig storseger hemma mot Södermalm men siffrorna ljuger då matchbilden var betydligt jämnare än så och det var först på slute...

Läs mer

Alnö U avgjorde sista halvtimman mot trubbigt Indal - är nya serieledare i B-slutspelet

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Alnö Utveckling leder B-slutspelet inför sommaruppehållet och kan tacka sin eminente målvakt Ossian Andrews Levenhagen som med sina räddningar såg til...

Läs mer

Målrikt värre på Viskans IP - hemmalaget avgjorde med fyra raka fullträffar på slutet: "Vi gör sju mål men ingen bra match"

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev målrikt på Viskans IP där hemmalaget vann över Sundsvalls FF med 7-3 sedan man avgjort med fyra raka mål på slutet.   

Läs mer

Två tvåmålsskyttar när Stöde och Hassel spelade 2-2

26 jun 2024 Div. 5 Medelpad

Både Hassels Bijan Yari Mivali och Stödes Christian Sjöberg nätade dubbelt när lagen möttes på Stöde IP och då duon var de enda som målade slutade mat...

Läs mer