Nedansjö vände på Ånäsvallen: "Efterlängtad seger"

8 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Kovland tog ledningen hemma på Ånäsvallen efter dryga kvarten men under matchens sista halvtimma vände gästande Nedansjö via mål av först Markus Jonsson och i den 81:a minuten centrade Johan Kaijser till Viktor Sundström som satte segerbollen i nät.
– Gissa om den här segern var efterlängtad, säger NIK-coachen Christer Söder.

Kovland och Nedansjö bjöd i vanlig ordning på en jämn tillställning. KIF iinledde bäst hemma på Ånäsvallen och tog rättmätigt ledningen efter dryga kvarten genom August Höijer på en frisparksretur sedan bortaförsvaret inte lyckats med att rensa.

Kovland hade därefter bud på mer.

– Domaren missade årets klaraste straff då August (Höijer) blir nersulad inne i straffområdet. En situation som alla på och kring Ånäsvallen såg, utom domarna, dundrar Kovlands tränare Joel Falk.

Därefter jobbade sig Nedansjö in i matchen och tog även över den mer markant i andra halvlek och i minut 63 utjämnade Marcus Jonsson sedan han vänt ut och in på en hemmaförsvarare innan han satte 1-1.

Med tio minuter kvar på matchuret kom även gästernas vinstmål. Efter ett fint anfall kom inhoppande högerbacken Johan Keijser runt på kanten och slog en passning snett bakåt och där dök "gubben i lådan" Viktor Sundström upp och sköt 1-2 med ett distinkt avslut.

På slutet blåste domaren för straff till Kovland men...

– Efter snack med sin assisterande ångrade han sig. Nej, idag hade vi ingen tur med domsluten, säger Joel Falk.

– Kovland styrde och ställde i början men i slutet av halvleken kom vi upp mer i planen. När vi i andra bytte in lite fräscha spelare vägde det över till oss då de verkade bli trötta och vi skapade allt mer och kunde vända på matchen. Gissa om den här segern var efterlängtad, säger Nedansjös coach Christer Söder.

– Ingen höjdarmatch på en svårspela plan. Efter 20 minuter ger vi bort initiavtivet till dem och hamnade i deras tempo och vi fick inte i gång någon rörelse alls i spelet.

– Utöver de uteblivna straffarna åkte vår mittback Jakob Persson Erlandsson på en räjäl stämpling på vristen. Okej, han fick gult kort men i mina ögon var det ett solklart rött. Nu fick de spela vidare med elva man medan jag tvingades byta ut en skadad mittback, suckar Joel Falk.

En jämn laginsats i Nedansjö med extra beröm till mittbacken Viktor Bergman Gullmark och inhopparna Johan Kaijser på högerbacken och anfallaren Viktor Sundström.

I Kovland fastnar vi lite extra för sent inhoppande målvakten Charles Mercheant, Isak Ytterström på det centrala mittfältet och vänsteryttern August Höijer.

KOVLANDS IF - NEDANSJÖ IK 1-2
1-0 August Höijer (16)
1-1 Marcus Jonsson (63)
1-2 Viktor Sundström (80)
Utvisning Kovland: Anton Hallengren (87)
Utvisning Nedansjö: Michael Fredriksson (90+4)
Domare: Seyedmohammad Hosseini
Publik: 60
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer