Nedansjö vände på Ånäsvallen: "Efterlängtad seger"

8 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Kovland tog ledningen hemma på Ånäsvallen efter dryga kvarten men under matchens sista halvtimma vände gästande Nedansjö via mål av först Markus Jonsson och i den 81:a minuten centrade Johan Kaijser till Viktor Sundström som satte segerbollen i nät.
– Gissa om den här segern var efterlängtad, säger NIK-coachen Christer Söder.

Kovland och Nedansjö bjöd i vanlig ordning på en jämn tillställning. KIF iinledde bäst hemma på Ånäsvallen och tog rättmätigt ledningen efter dryga kvarten genom August Höijer på en frisparksretur sedan bortaförsvaret inte lyckats med att rensa.

Kovland hade därefter bud på mer.

– Domaren missade årets klaraste straff då August (Höijer) blir nersulad inne i straffområdet. En situation som alla på och kring Ånäsvallen såg, utom domarna, dundrar Kovlands tränare Joel Falk.

Därefter jobbade sig Nedansjö in i matchen och tog även över den mer markant i andra halvlek och i minut 63 utjämnade Marcus Jonsson sedan han vänt ut och in på en hemmaförsvarare innan han satte 1-1.

Med tio minuter kvar på matchuret kom även gästernas vinstmål. Efter ett fint anfall kom inhoppande högerbacken Johan Keijser runt på kanten och slog en passning snett bakåt och där dök "gubben i lådan" Viktor Sundström upp och sköt 1-2 med ett distinkt avslut.

På slutet blåste domaren för straff till Kovland men...

– Efter snack med sin assisterande ångrade han sig. Nej, idag hade vi ingen tur med domsluten, säger Joel Falk.

– Kovland styrde och ställde i början men i slutet av halvleken kom vi upp mer i planen. När vi i andra bytte in lite fräscha spelare vägde det över till oss då de verkade bli trötta och vi skapade allt mer och kunde vända på matchen. Gissa om den här segern var efterlängtad, säger Nedansjös coach Christer Söder.

– Ingen höjdarmatch på en svårspela plan. Efter 20 minuter ger vi bort initiavtivet till dem och hamnade i deras tempo och vi fick inte i gång någon rörelse alls i spelet.

– Utöver de uteblivna straffarna åkte vår mittback Jakob Persson Erlandsson på en räjäl stämpling på vristen. Okej, han fick gult kort men i mina ögon var det ett solklart rött. Nu fick de spela vidare med elva man medan jag tvingades byta ut en skadad mittback, suckar Joel Falk.

En jämn laginsats i Nedansjö med extra beröm till mittbacken Viktor Bergman Gullmark och inhopparna Johan Kaijser på högerbacken och anfallaren Viktor Sundström.

I Kovland fastnar vi lite extra för sent inhoppande målvakten Charles Mercheant, Isak Ytterström på det centrala mittfältet och vänsteryttern August Höijer.

KOVLANDS IF - NEDANSJÖ IK 1-2
1-0 August Höijer (16)
1-1 Marcus Jonsson (63)
1-2 Viktor Sundström (80)
Utvisning Kovland: Anton Hallengren (87)
Utvisning Nedansjö: Michael Fredriksson (90+4)
Domare: Seyedmohammad Hosseini
Publik: 60
Matchfakta

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer