Nedansjö vände på Viskans IP - utespelande målvakt nickade till: "Tog till slutet innan vi kunde stänga ner"

25 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Nedansjö hamnade i underläge mot Wiskan på bortagräs efter ett tidigt självmål men lyckades vända till en 4-1-seger sedan bland annat målvakten Simon Gröning, som för dagen var utespelare, nickat in en retur.
– Wiskan tryckte ner oss första 20 innan vi tog över, säger Nedansjös tränare Jonatan Söder.

Nedansjö vände på Viskans IP - utespelande målvakt nickade till: "Tog till slutet innan vi kunde stänga ner"

Nedansjö hamnade i underläge på Viskans IP efter ett självmål redan i den tredje minuten där det slippriga underlaget ställde till det för Markus Holdo på en oförsiktig bakåtpassning från en försvarare.

Men sista kvarten i första vände gästerna efter mål av Michael Gidhammar och Marcus Jonsson.

Med åtta minuter kvar var Marcus Jonsson nära att öka på men hemmamålvakten Youssef Aljadi räddade det hårda skottet men Simon Gröning, normalt målvakt, följde upp och nickade in returen med beslutsamhet.

Av bara farten kom även 1-4 då Eric Wiklunds inlägg seglade in i Wiskanburen förbi en ställd keeper.

– Wiskan tryckte ner oss första 20 innan vi tog över och även om vi inte skapade så många chanser kunde vi gå till pausvila i ledning. I andra tog vi över markant men det dröjde till slutet innan vi kunde stänga ner matchen med två mål, säger Nedansjös tränare Jonatan Söder.

– Åter igen är vi kort på folk, har två-tre ordinarie borta men grabbarna sliter på bra och den första halvtimmen spelar vi riktigt fin fotboll och har övertaget men orken räcker inte riktigt till för 2 x 45 minuter, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

I Nedansjö var högerkantspelaren Jesper Backlund och ytterbacken på samma kant, Erik Wiklund lagets främsta tillgångar. Hela försvaret ska ha plus.

Målvakten Simon Eriksson fick spela högerback igen och gjorde det bra i Wiskan. Framåt var Mahmoud Aljedi hela tiden farlig men lyckades inte sätta pricken över i:et. Laget i övrigt slet hårt men räckte helt enkelt inte till mot ett bättre motstånd.

WISKANS IF - NEDANSJÖ IK 1-4
1-0 självmål (3)
1-1 Michael Gidhammar (34)
1-2 Marcus Jonsson (41)
1-3 Simon Gröning (82)
1-4 Eric Wiklund (84)
Domare: Mats Broman
Publik: 35 Domare: Mats Broman
Arena: Viskans IP
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer