Sibela Demiri avgjorde för Sundsvalls FF med matchens nionde mål

12 aug 2021 Div. 3 Medelpad

Det bjöds på målfest på Ånäsvallen där till slut gästande Sundsvalls FF kunde vinna med 5-4 över Kovland.
Segermålet inprickat av en djupledslöpande Sibela Demiri med tio minuter kvar.
– Vi fick verkligen kämpa för segern, säger SFF-tränaren Stefan Edlund.

Sundsvalls FF har under säsongen spelat två stycken 4-4-matcher.
Ikväll var det dags för ännu ett veritabelt målkalas då man gästade Kovland på Ånäsvallen.

Hemmalagets Khadijah Corr satte tonen redan efter fem minuter men SFF vände till 1-3 mellan minut 11 och 17 genom trion Angelica Vörlin Eriksson, Sibela Demiri och Sofie Axelborn. Den sistnämndes mål lite turligt via ett försvarsben i KIF.

Därefter skred Olivia Persson till verket och reducerade precis innan pausvilan och knappa kvarten in i andra satte hon kvitteringsbollen 3-3.

Med dryga kvarten kvar återgav Frida Pedro SFF ledningen med en hederlig "damfrispark" där bollen seglade i en hög båge över målvakten och in i nät.

Fyra minuter senare utjämnade Tella Åström för Kovland men bara för att se gästernas Sibela Demiri löpa in från kanten, få ett fint pass från Dahabo Muhudin Ali och placera in vinstmålet för Sundsvalls FF vid den främre stolpen i en galen match som var mer spännande än välspelad.

– Det var inget skönspel från vårt håll utan vi fick verkligen kämpa för segern. Det kändes som att Kovland hade en hetare vilja. Kanske trodde vi att det skulle bli enklare efter vår snabba vänding från 0-1 till 3-1, frågar sig Sundsvalls tränare Stefan Edlund.

– Vi inleder bra och tar ledningen. Sedan får vi en dipp och de kan göra tre snabba mål. Därefter kommer vi tillbaka och är det bättre laget men kan inte hindra dem från att göra mål. På slutet pressar vi dem men vaskar inte fram någon rejäl chans till ett 5-5-mål, säger Kovlands tränare Charles Mercheant och fortsätter:

– Vi har ingen tur med skador just nu. I förra matchen gick två viktiga spelare sönder och idag två till så det är tur att vi kan fylla på med tjejer från F14-16-lagen. Ikväll avslutade vi matchen med åtta av elva från de lagen.

Sundsvalls FF:s tvåmålsskytt Sibela Demiri ska ha beröm men annars var det ganska slätstruket i Sundsvalls FF trots fem mål och seger.

KOVLANDS IF - SUNDSVALLS FF 4-5
1-0 Khadijah Corr (5)
1-1 Angelica Vörlin Eriksson (11)
1-2 Sibela Demiri (13)
1-3 Sofie Axelborn (17)
2-3 Olivia Persson (43)
3-3 Olivia Persson (57)
3-4 Frida Pedro (73, frispark)
4-4 Tella Åström (79)
4-5 Sibela Demiri (80)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall
Publik: 47
Matchfakta

14 lag kommer till spel i Damtrean - inleds med två grundseriegrupper med start 3 maj

18 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Tabell, resultat, matchfakta & spelprogram: ⚽️ Grupp 1, grundserien. ⚽️ Grupp 2, grundserien.

Läs mer

15-åriga Bimbim Touminen tar en permanent plats i Sunds A-trupp

16 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Hon är precis på gränsen för att få spela seniorfotboll men nu har Sund flyttat upp sin 15-åriga anfallstalang Bimbim Touminen upp i A-truppen.- Det b...

Läs mer

Igår premiärspelade Söröje Bygdegård: "Gjorde det riktigt bra"

15 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Under söndagen spelade Söröje Bygdeförening sin första historiska match. För motståndet stod Sund, som var ofina och vann med 2-0.- Vi gjorde det ändå...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra lag i Damtrean - program, resultat & målgörare

14 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Sju av våra lag i Damtrean matchade i helgen, Kovland till och med både lördag och söndag där man bland annat lirade kryss mot division 2-laget Kramfo...

Läs mer

Förluster för både Stöde och Söråker i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Av våra lokala lag i Damtrean matchade Stöde och Söråker. Dock blev det förlust för båda, Stöde en knapp mot division 2-laget Östersund 2 och en störr...

Läs mer

Sista damlaget från Ånge kommun försvinner - Fränsta IK drar sig ur trean

4 apr 2024 Div. 3 Medelpad

Fränsta IK tvingas dra sig ur Damtrean.Och anledningen stavas spelarbrist.- Den nya regeln om åldersgräns blev dödsstöten för oss, säger tränaren Mick...

Läs mer