Sömnigt västraderby vaknade till liv i andra halvlek

26 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Den första halvleken i avslutningsderbyt mellan Fränsta och Torpshammar var som en promenad i parken under den första halvleken. Ganska händelsefattigt och helt utan någon derbynerv.

Den andra halvleken inledde i samma andra innan plötsligt Torpshammars Tomas Decker gav Jordan Gidhammar ett instick i boxen och med en distinkt bredsida slog han bollen till höger om hemmamålvakten för dagen, Filip Filipovic. Då visade matchuret på 55.

Därefter kapade målskytten Fränstas Max Eriksson så illa att han tvingades utgå med en lårskada och sen var det full rulle resten av matchen.

Jordan Gidhammar, som Fränsta ville ha utvisad i samband med ovanstående situation, ökade på Torpshammars ledning med knappa 20 minuter kvar.

Men i stort sett på avspark replikerade Adam "Mulla" Kerfstedt med ett mullrande skott och det var bara för bortakeepern Simon Thyrén att vittja nätet.

Fem minuter senare var det utjämnat genom David Danielian och båda lagen gick därefter för ett segermål. Tomas Decker var på väg igenom men blev dragen i armen och den efterföljande straffen satte Hussein Sadegi säkert i nät.

Ledningen stod sig inte länge. Inhoppande veteranen Jerry Backlund. 48, som gjorde sin sista match i karriären, spelade fram Kristian Horobei till 3-3.

Fränsta hade behövt tre pinnar för att behålla andraplatsen efter Kuben 2 men då Matfors 2 vann sin match gled FIK ner till tredjeplatsen. Men som bästa A-lag i femman väntar nu spel i Medelpadsallsvenskan.

– Som det ser ut nu kommer vi att tacka ja till platsen, säger tränaren Peter Larsson.

Kanske kan även Torpshammar erbjudas spel i vår högsta lokala serie lite beroende på hur många lag som Medelpads Fotbollförbund behöver fylla på fyran med.

– Med den tunna trupp som vi haft i år är det inte aktuellt med spel i division 4 för vår del men det här får i så fall bli något för styrelsen att ta beslut om, säger spelande tränaren Tomas Decker.

 

Lokalfotbollen-TV:

• Fränstatränaren Peter Larsson var inte glad trots avancemanget

• Torpshammars spelande tränare Tomas Decker efter två tappade ledningar

• Fränstas 48-årige anfallare Jerry Backlund efter karriärens sista matcjh

 

FRÄNSTA IK - TORPSHAMMARS IF 3-3
0-1 Jordan Gidhammar (55)
0-2 Jordan Gidhammar (72)
1-2 Adam Kerfstedt (72)
2-2 David Danielian (77)
2-3 Hussein Sadegi (82, straff)
3-3 Kristian Horobei (84 )
Utvisning Fränsta: Sebastian Backlund (90+3, könsord)
Domare: Petter Lindbom, Sundsvall
Publik 125
Arena; Myggvallen
Matchfakta

 

Se fler bilder från derbyt här nedan. Fotom: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilderna för att göra dem större)

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer

Ryktet om Östavalls död överdriven - kommer till spel i Medelpadsfemman

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

När Östavall drog sig ur trean på grund av spelarbrist var det många som trodde det var dödsstöten för fortsatt spel på magiska Skogsvallen.Men så bli...

Läs mer

Melvin Ogebrand fyramålsskytt när Alnö U vann med tennissiffor mot Matfors 2

23 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Träningsmatchen mellan Alnö Utveckling och Matfors 2 spelades lite udda 3x30 minuter. Något som verkade passa de förstnämndas Melvin Ogebrand finemang...

Läs mer

Klar Svartvik U-seger över Gnarp: "Nötte ner dem"

22 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Efter 1-0 i paus gick Svartvik U ifrån till en klar 5-0-vinst över IFK Gnarp i fredagens träningsmatch efter bland annat två mål av Axel Dolk.- Vi bör...

Läs mer

Indals IF har gjort klart med fyra nya unga lirare inför comebacken i femman

19 mar 2024 Div. 5 Medelpad

100-årsfirande Indals IF har gjort klart med en kvartett nya unga spelare inför sin comeback i seriesystemet. Emil Johansson, Melvin Andersson och Fra...

Läs mer

Svängigt värre när Sund och Alnö kryssade i målrikt möte: "Gick tillbaka till 4-4-2"

16 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Sund från fyran och Alnö från trean bjöd på en svängig tillställning på Westhagen där lagen hade varsin halvlek. Alnö ledde med 3-0 efter den första h...

Läs mer