Sömnigt västraderby vaknade till liv i andra halvlek

26 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Den första halvleken i avslutningsderbyt mellan Fränsta och Torpshammar var som en promenad i parken under den första halvleken. Ganska händelsefattigt och helt utan någon derbynerv.

Den andra halvleken inledde i samma andra innan plötsligt Torpshammars Tomas Decker gav Jordan Gidhammar ett instick i boxen och med en distinkt bredsida slog han bollen till höger om hemmamålvakten för dagen, Filip Filipovic. Då visade matchuret på 55.

Därefter kapade målskytten Fränstas Max Eriksson så illa att han tvingades utgå med en lårskada och sen var det full rulle resten av matchen.

Jordan Gidhammar, som Fränsta ville ha utvisad i samband med ovanstående situation, ökade på Torpshammars ledning med knappa 20 minuter kvar.

Men i stort sett på avspark replikerade Adam "Mulla" Kerfstedt med ett mullrande skott och det var bara för bortakeepern Simon Thyrén att vittja nätet.

Fem minuter senare var det utjämnat genom David Danielian och båda lagen gick därefter för ett segermål. Tomas Decker var på väg igenom men blev dragen i armen och den efterföljande straffen satte Hussein Sadegi säkert i nät.

Ledningen stod sig inte länge. Inhoppande veteranen Jerry Backlund. 48, som gjorde sin sista match i karriären, spelade fram Kristian Horobei till 3-3.

Fränsta hade behövt tre pinnar för att behålla andraplatsen efter Kuben 2 men då Matfors 2 vann sin match gled FIK ner till tredjeplatsen. Men som bästa A-lag i femman väntar nu spel i Medelpadsallsvenskan.

– Som det ser ut nu kommer vi att tacka ja till platsen, säger tränaren Peter Larsson.

Kanske kan även Torpshammar erbjudas spel i vår högsta lokala serie lite beroende på hur många lag som Medelpads Fotbollförbund behöver fylla på fyran med.

– Med den tunna trupp som vi haft i år är det inte aktuellt med spel i division 4 för vår del men det här får i så fall bli något för styrelsen att ta beslut om, säger spelande tränaren Tomas Decker.

 

Lokalfotbollen-TV:

• Fränstatränaren Peter Larsson var inte glad trots avancemanget

• Torpshammars spelande tränare Tomas Decker efter två tappade ledningar

• Fränstas 48-årige anfallare Jerry Backlund efter karriärens sista matcjh

 

FRÄNSTA IK - TORPSHAMMARS IF 3-3
0-1 Jordan Gidhammar (55)
0-2 Jordan Gidhammar (72)
1-2 Adam Kerfstedt (72)
2-2 David Danielian (77)
2-3 Hussein Sadegi (82, straff)
3-3 Kristian Horobei (84 )
Utvisning Fränsta: Sebastian Backlund (90+3, könsord)
Domare: Petter Lindbom, Sundsvall
Publik 125
Arena; Myggvallen
Matchfakta

 

Se fler bilder från derbyt här nedan. Fotom: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilderna för att göra dem större)

Torbjörn Persson ny tränare i Torpshammar

15 okt 2021 Div. 5 Medelpad

Torpshammars IF får en rutinerad kraft som ny tränare.Det är 59-årige Torbjörn Persson som efter två år i Sundsvalls FF nu väljer att resa västerut i ...

Läs mer

Ärrade kämpar delade på skytteligasegern i Medelpadsfemman

14 okt 2021 Div. 5 Medelpad

Det blev en delad pott i skytteligans topp.Och det var två rutinerade herrar som svarade för tolv mål vardera, Kovlands Olle Nordberg, 38, och Nedansj...

Läs mer

Jesper Hellström har fört Kuben 2 till två raka seriesegrar: "Merit att ha på sitt CV"

12 okt 2021 Div. 5 Medelpad

Bara 30 år ung. Men Jesper Hellström har redan fört Kubens andralag i Medelpadsfemman till serieseger som tränare två år på raken.– En helt okej merit...

Läs mer

All Star Team Medelpadsfemman 2021

7 okt 2021 Div. 5 Medelpad

Så var det hög tid att ta ut de årliga All Star Teamen för den lokala fotbollen. Vilken elva har stuckit ut mest i fyran, femman, sexan, damtvåan och ...

Läs mer

Torpshammar förstärker med duo från Wiskan

7 okt 2021 Div. 5 Medelpad

Silly season är i gång.Medelpadsfemman har knappt kallnat då Torpshammars IF har gjort klart med två spelare från seriekollegan Wiskans IF, Rasmus Mat...

Läs mer

Två mål av födelsedagsbarnet Olle Nordberg när Kovland blev klara för Medelpadsallsvenskan

26 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Idag fyller Olle Nordberg 38 år. Det firade den gamle måljägaren med att göra två av Kovlands fullträffar mot Sundsvalls FF och säkra en plats i nästa...

Läs mer