Sömnigt västraderby vaknade till liv i andra halvlek

26 sep 2021 Div. 5 Medelpad

Den första halvleken i avslutningsderbyt mellan Fränsta och Torpshammar var som en promenad i parken under den första halvleken. Ganska händelsefattigt och helt utan någon derbynerv.

Den andra halvleken inledde i samma andra innan plötsligt Torpshammars Tomas Decker gav Jordan Gidhammar ett instick i boxen och med en distinkt bredsida slog han bollen till höger om hemmamålvakten för dagen, Filip Filipovic. Då visade matchuret på 55.

Därefter kapade målskytten Fränstas Max Eriksson så illa att han tvingades utgå med en lårskada och sen var det full rulle resten av matchen.

Jordan Gidhammar, som Fränsta ville ha utvisad i samband med ovanstående situation, ökade på Torpshammars ledning med knappa 20 minuter kvar.

Men i stort sett på avspark replikerade Adam "Mulla" Kerfstedt med ett mullrande skott och det var bara för bortakeepern Simon Thyrén att vittja nätet.

Fem minuter senare var det utjämnat genom David Danielian och båda lagen gick därefter för ett segermål. Tomas Decker var på väg igenom men blev dragen i armen och den efterföljande straffen satte Hussein Sadegi säkert i nät.

Ledningen stod sig inte länge. Inhoppande veteranen Jerry Backlund. 48, som gjorde sin sista match i karriären, spelade fram Kristian Horobei till 3-3.

Fränsta hade behövt tre pinnar för att behålla andraplatsen efter Kuben 2 men då Matfors 2 vann sin match gled FIK ner till tredjeplatsen. Men som bästa A-lag i femman väntar nu spel i Medelpadsallsvenskan.

– Som det ser ut nu kommer vi att tacka ja till platsen, säger tränaren Peter Larsson.

Kanske kan även Torpshammar erbjudas spel i vår högsta lokala serie lite beroende på hur många lag som Medelpads Fotbollförbund behöver fylla på fyran med.

– Med den tunna trupp som vi haft i år är det inte aktuellt med spel i division 4 för vår del men det här får i så fall bli något för styrelsen att ta beslut om, säger spelande tränaren Tomas Decker.

 

Lokalfotbollen-TV:

• Fränstatränaren Peter Larsson var inte glad trots avancemanget

• Torpshammars spelande tränare Tomas Decker efter två tappade ledningar

• Fränstas 48-årige anfallare Jerry Backlund efter karriärens sista matcjh

 

FRÄNSTA IK - TORPSHAMMARS IF 3-3
0-1 Jordan Gidhammar (55)
0-2 Jordan Gidhammar (72)
1-2 Adam Kerfstedt (72)
2-2 David Danielian (77)
2-3 Hussein Sadegi (82, straff)
3-3 Kristian Horobei (84 )
Utvisning Fränsta: Sebastian Backlund (90+3, könsord)
Domare: Petter Lindbom, Sundsvall
Publik 125
Arena; Myggvallen
Matchfakta

 

Se fler bilder från derbyt här nedan. Fotom: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu (klicka på bilderna för att göra dem större)

Andra raka seriesegern för Svartvik - så säger succétränaren: "Ny rolig säsong"

30 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Svartvik är som bekant klara för spel i Medelpadsallsvenskan nästa år efter en näst intill klockren säsong i femman som man vann i överlägsen still, o...

Läs mer

Wiskan förstärker tränarstaben ytterligare: "Viktiga tillskott"

29 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Först gjorde Wiskan klart med Tomas Eriksson som ny huvudtränare och nu förstärker man staben med Sebastian Backlund och Elias Sundqvist som assistera...

Läs mer

Maratontabell Medelpadsfemman 1990-2023

26 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Vilket lag är bäst i Medelpadsfemman de senaste 34 åren?Lokalfotbollen har svaret.Här nedan hittar du Maratontabellen för div. 5 Medelpad från 1990 ti...

Läs mer

Preliminärt: De här lagen lirar i Medelpadsfemman 2024

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Som läget är nu kommer det elva lag till spel i nästa års Medelpadsfemma.Från Medelpadsallsvenskan kommer tvångsnedflyttade Matfors 2 och jumbon Ånge ...

Läs mer

Johan Kolbäcks 24 mål räckte inte till topplacering för Söråker: "Inte tillräckligt tätt bakåt"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Söråker låg efter våren bra med i kampen om att nå andraplatsen i Medelpadsfemman men tappade under hösten och fick nöja sig med en femteplats, fem pi...

Läs mer

"Nödlösningen" Yman förde upp IFK Timrå till Medelpadsallsvenskan: "Höjde oss när det behövdes"

25 nov 2023 Div. 5 Medelpad

Adrian Yman tog över som spelande tränare i IFK Timrå efter att nye Edin Muratovic fått kliva av i våras.Något som utmynnade i att det unga laget, eft...

Läs mer