Stefan Näslunds hattrick blev för mycket för FC Norr United: "Idag satte vi chanserna"

6 aug 2021 Div. 4 Medelpad

Stefan Näslund sköt och nickade FC Norr United i sank.
Den pigge 44-åringen svarade för ett hattrick och ett målpass när Selånger tog hem höstpremiären med 5-2.
– Vi brände en hel del under våren men idag satte vi chanserna. Tror våra tre mål under den första halvleken kom inom loppet av tio minuter, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Efter fyra raka förluster bröt fjolårets succélag Selånger den dystra trenden genom att vinna med klara 5-2 mot FC Norr United.

Strax innan halvtimman vann Markus Persson en närkamp och lyfte in bollen i centrum där veteranen Stefan Näslund dök upp och satte pannan till, 1-0.

Några minuter senare passade Vidar Hagevi fram till Näslund som dribblade av siste bortaförsvarare innan han placerade in tvåan.

I minut 39 kom även 3-0. Gustav Salomonsson kom fri efter en långboll och rundade målvakten.

I inledningen av den andra halvleken höll sig Anders Frisendahl framme på en stolpretur och 4-0 lyste på resultattavlan.

Därefter ryckte gästerna upp sig och kring kvarten kvar reducerade man två gånger om genom Jonas Orgmets och Asmir Tabakovic.

Nerv i matchen?

Nej, så blev det inte utan Stefan Näslund kunde fullborda sitt hattrick med fyra minuter kvar.

Tack vare segern passerade Selånger FC Norr i den nedre delen av tabellen och fjärmade sig med sex poäng från nedflyttningsplatsen.

– Vi brände en hel del under våren men idag satte vi chanserna och kontrollerade matchen på ett bra sätt. Blev lite bekväma sista 20 och de kunde göra två mål men efter vårt femte mål gick luften ur dem, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Stefan Näslund visade sin betydelse för Selånger, och inte bara för sitt hattrick, och var planens bäste spelare i ett överlag duktigt SSK som inte klev undan i närkamperna.

SELÅNGER SK - FC NORR UNITED 5-2
1-0 Stefan Näslund (28)
2-0 Stefan Näslund (35)
3-0 Gustav Salomonsson (39)
4-0 Anders Frisendahl (49)
4-1 Jonas Orgmets (75)
4-2 Asmir Tabakovic (78)
5-2 Stefan Näslund (86)
Domare: Michael Lie, Sundsvall
Publik: 63
Matchfakta

Försöker lägga in fler av Johan Lindgrens bilder från matchen men det går bara att lägga in tre stycken, och inte att redigera dem. Hopas att hitta en lösning på problemet.

Anders Strandlund gör comeback - nygammal tränare för IFK Sundsvall: "Perfekt lösning"

16 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Efter ett par års time-out gör välmeriterade tränaren Anders "Strappa" Strandlund, 51, comeback, och han gör det i en av sina tidigare klubbar, IFK Su...

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 4-lag - så spelas de och så gick det

13 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Våra lag i Medelpadsallsvenskan tränningsmatchade i helgen. Här nedan finner ni resultat & matchfakta där det bjöds på raffel i flera av kamperna,...

Läs mer

Inget spel i Medelpadsallsvenskan för Hassel: "En sorgens dag"

12 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Hassel har tappat en hel del spelare från fjolårslaget men har ändå hoppats få ihop en trupp för spel i Medelpadsallsvenskan 2024.- Men tyvärr, vi mås...

Läs mer

IFK Sundsvall, Essvik och Kovland vinnare i helgens träningsmatcher

7 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Sju av våra lag i Medelpadsallsvenskan träningsmatchade i helgen där segrar togs hem av IFK Sundsvall över Matfors, Essvik mot Kraftfull och Kovland l...

Läs mer

IFK Sundsvall + Kraftfull = sant?

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

Diskussionerna har pågått ett tag och snart kanske det är ett faktum. Spelare och tränare i FC Kraftfull tar sitt pick och pack och går över till ex-a...

Läs mer

Kovland har gjort klart med glidtacklande ytterback från Stockvik

4 apr 2024 Div. 4 Medelpad

När Stockvik inför den här säsongen tog en time-out passade David Wikman på att ta klivet över till Kovlands IF.- Är en defensiv och hårt jobbande ytt...

Läs mer