Sund 2 höll undan för Fränstas febrila kvitteringsjakt: "Match med två ansikten"

27 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Sund 2 ledde i paus med 3-1.
Efter en utvisning och mål på den efterföljande straffen jagade gästerna Fränsta febrilt ett kvitteringsmål.
Dock utan att sätta pricken över det där i:et
– En match med två ansikten, höll lagens ledare med om, Sunds P-O Altin och Fränstas Peter Larsson.

Sund 2 tog tag i den berömda taktpinnen direkt hemma på Flodbergs IP mot Fränsta.

Och man tog också ledningen om än på ett dråpligt sätt då en försvarsspelare skulle nicka hem till målvakten men lobbade istället över honom. Där brast det rejält i kommunikationen.

Haris Hadzic dubblade sedan ledningen sedan han fått bollen inne i straffområdet, lade den tillrätta innan han skickade in den i hörnet.

Hemmalaget hade därefter bud på mer men tvärt emot matchilden nicksköt Bogdan Smishko in 2-1 på en hörna.

Sund 2 återtog emellertid sitt tvåmålsförsprång innan pausvilan och det eftert ett vackert anfall på högerkanten som avslutades med ett snett-inåt-bakåt pass till lagkaptenen Abdirahman Sabriya som valde att möta direkt med gott resultat.

Kvarten in i andra räddade en hemmaförsvarare på mållinjen med händerna, straff och utvisning. Rasmus Söderman darrade inte på manchetterna utan kunde reducera.

Därefter tog ett poängjagande Fränsta över näst intill totalt men fick inte hål på hemmalagets duktige sista utpost Niclas Petteersson.

– En match med två ansikten. Under den första halvleken rullade vi ut dem enligt konstens alla regler och borde nog haft en större ledning i paus. Efter vår utvisning och straffmål fortsatte vi med en trebackslinje vilket höll på att straffa sig. De flyttade upp sitt lag och pressade samtidigt som vi blev lite lata i markeringsspelet. De vaskade fram ett par klara chanser där de med lite mer skärpa kvitterat, säger Sund 2:s lagledare Per-Olof Altin.

– En match med två ansikten. De var bättre före paus och gör tre mål, där två var riktiga bjudningar från vår sida. Efter deras utvisning radade vi upp tillräckligt med chanser för att inte behöva åka tomhänta hem. Kanske fick igen nu efter matchen Kovland då vi "rånade" dem, säger Fränstas tränare Peter Larsson.

Sundmålvakten Nicklas Pettersson redam nämnd. I övrigt jämnt överlag.

Mattias Gode, ute på Fränstas vänsterkant, inhopparen Hugo Nilsson samt ukrainske mittbacken Bogdan Smishko var trion som stack ut det lite extra hos gästerna.

SUND IF 2 - FRÄNSTA IK 3-2
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer