Tidig utvisning och straffmål blev avgörande faktorer när Matfors 2 tog hem tre poäng på Släda

4 aug 2021 Div. 5 Medelpad

Trots spel med en man mindre i 80 minuter var Alnö 2 nära att ta poäng hemma på Släda mot Matfors men fick till slut ge sig med en uddamålsförlust sedan Phaniel Kakopande satt 1-2 på straff.
– De spelade tufft och lade inte fingrarna emellan i närkamperna, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

Redan efter tio minuters spel hade Alnö 2:s Sondre Molander Nymo dragit på sig två gula kort vilket medförde att hemmalaget tvingades spela med en man kort resterande 80 minuter.
Märkligt nog kom det inte att prägla matchbilden speciellt då Matfors 2 hade svårt att utnyttja sin numerär även om det skapades målchanser men då var Alnökeepern Fabian Alm Westling på alerten. Och efter en mållös första halvlek kunde hemmagossarna ta en tidig ledning i andra sedan ett långt inkast studsat i mål via ett Matforsben.

Med timman spelad rundade Oliver Andersson sin back på kanten, rdrev in mot mål innan han avslutade med en gammal hederlig tåfis rakt upp i nättaket och det var kvitterat på Släda.

Bara fem minuter senare tilldömdes gästerna en straffspark sedan Vincent Jonsson hunnit före målvakten på ett instick i straffområdet och blivit fälld. Phaniel Kakopande tog hand om stramaren men Fabian Alm Westlin gick åt rätt håll och såg ut att rädda men bollen slank ändå in via honom.
Alnö 2 gav inte tappt och var bara ett rungande skott i ribbkrysset från att kvittera med fem minuter kvar.

– De spelade tufft och lade inte fingrarna emellan i närkamperna mot vårt unga lag som tog emot smällarna bra. Det märktes att de hade flera spelare med rutin från division 4 och ännu högre så jag är stolt över mina grabbar som gör en fantastisk insats, säger Matforstränaren Tobbe Wallin.

ALNÖ IF 2 - MATFORS IF 2 1-2
1-0 självmål (47)
1-1 Oliver Andersson (60)
1-2 Phaniel Kakopande (65, straff)
Utvisning: Sondre Molander Nymo (10)
Domare: Oscar Moss, Sundsvall
Publik: ingen som räknade den
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer