Wiskan förde stora delar av derbyt – men det var Torpshammar som vann

30 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Wiskan ledde derbyt mot Torpshammarpå hemmaplan med 2-1 och hade bud på mer.
Men ett självmål stjälpte allt och gästerna kunde till slut vinna med 5-2.
– Efter deras 2-1-mål tog vi tag i matchen och ägde den resten av speltiden och vände till en 5-2-seger, säger Torpshammars spelande tränare Patrik Högdahl.

Det blev en målrik match på Viskans IP i västraderbyt.

Tomas Decker knorrade in en frispark efter kvarten spelad för Torpshammar men Filip Bergman kvitterade nästan omgående efter en tilltrasslad situation.

Därefter var det mycket Wiskan men trots fina lägen stod sig resultatet fram till inledningen av den andra halvleken då man fick så att säga en retroaktiv utdelning då även Johan Skog visade att han kan slå frisparkar i nät.

Sedan var det slut på Wiskans framgångar. Bara tre minuter efter 2-1-målet gjorde man självmål då man dunkade in en inåtskruvad hörna i egen kasse.

Med 20 minuter kvar på uret kom Torpshammars Anton Skarpsvärd Olsson igenom på en skarv och hängde upp bollen i det närmaste nättaket.

När sedan Joakim Wickberg "bröstlobbade" in 2-4 var Wiskan ett slaget lag och i den 85:e minuten fastställde Tomas Decker gästernas seger till 5-2 med sin andra fullträff för kvällen.

– Vi startade upp bra men efter vårt ledningsmål tog Wiskan över och skapade många chanser men kunde inte utnyttja sitt övertag förrän i början av den andra halvleken. Men efter deras 2-1-mål tog vi tag i matchen och ägde den resten av speltiden och vände till en 5-2-seger, säger Torpshammars spelande tränare Patrik Högdahl.

– Resultatet speglar inte matchen då vi större delen för den. Dock missar vi en handfull klara chanser vilket blir vårt fall. Det spelar ingen roll från vilket avstånd, vi bränner. När de gör två helt obegripliga mål går luften ur oss. Sista kvarten är en stor besvikelse men i övrigt visar grabbarna att vi kan. Med full trupp är vi snart där vi vill vara. Att förlora mot Torp är ingen skam då det är ett bra lag, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

I Torpshammar gjorde Olle Eriksson en fin insats som defensiv mittfältare medan Jordan Gidhammar slet hårt i offensiven.

I Wiskan vill Martin Nordlander ge hela laget beröm för de första 75 minuterna.

 

WISKANS IF - TORPSHAMMARS IF 2-5
Matchfakta

Salthammer och Hellström ny tränarduo för Matfors 2: "Väldigt nöjd"

12 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Det blev en kort "vila" för Tony Salthammer, som avslutade sin aktiva karrirär i samband med den sista matchen i trean nu i höst.Nu tar han och Jonny ...

Läs mer

Succé i DM följdes av motigt seriespel för Sundsvalls FF: "Skador på nyckelspelare"

11 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Sundsvalls FF inledde året med ett i stort sett helt nytt manskap och gjorde succé i DM där man tog sig till kvartsfinal där dock division 3-laget Luc...

Läs mer

Tredje raka segern för Kuben 2 i Medelpadsfemman - så var säsongen: "Få spelare och inga målvakter på träningarna"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Kubens "Tigerungar" tog hem Medelpadsfemman för tredje året på raken!Och nu ser det ut som att man som andralag ska få ta steget upp i vår högsta loka...

Läs mer

Ny fin säsong av ungdomarna i Matfors 2 - erbjudna spel i Medelpadsallsvenskan: "Har inte bestämt oss ännu"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Matfors unga andralag fortsätter att spela en fin fotboll och rada upp topplaceringar även om det blev en liten "dipp" med en fjärdeplats i år.Men til...

Läs mer

Buhlér Wiking: "Jag fortsätter som tränare för Nedansjö"

10 nov 2022 Div. 5 Medelpad

Nedansjö taxade in på en åttondeplats i Medelpadsfemman i år efter en stark avslutning med tre raka segrar.Den tunna truppen innehåller emellertid kap...

Läs mer

Marco Padellaro tränar Wiskan även nästa år - slipper nedflyttning till sexan?

8 nov 2022 Div. 5 Medelpad

För andra året på raken slutade Wiskan jumbo i Medelpadsfemman men överraskade på slutet av hösten genom att ta sina enda två segrar mot seriesegrarna...

Läs mer