Wiskan förde stora delar av derbyt – men det var Torpshammar som vann

30 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Wiskan ledde derbyt mot Torpshammarpå hemmaplan med 2-1 och hade bud på mer.
Men ett självmål stjälpte allt och gästerna kunde till slut vinna med 5-2.
– Efter deras 2-1-mål tog vi tag i matchen och ägde den resten av speltiden och vände till en 5-2-seger, säger Torpshammars spelande tränare Patrik Högdahl.

Det blev en målrik match på Viskans IP i västraderbyt.

Tomas Decker knorrade in en frispark efter kvarten spelad för Torpshammar men Filip Bergman kvitterade nästan omgående efter en tilltrasslad situation.

Därefter var det mycket Wiskan men trots fina lägen stod sig resultatet fram till inledningen av den andra halvleken då man fick så att säga en retroaktiv utdelning då även Johan Skog visade att han kan slå frisparkar i nät.

Sedan var det slut på Wiskans framgångar. Bara tre minuter efter 2-1-målet gjorde man självmål då man dunkade in en inåtskruvad hörna i egen kasse.

Med 20 minuter kvar på uret kom Torpshammars Anton Skarpsvärd Olsson igenom på en skarv och hängde upp bollen i det närmaste nättaket.

När sedan Joakim Wickberg "bröstlobbade" in 2-4 var Wiskan ett slaget lag och i den 85:e minuten fastställde Tomas Decker gästernas seger till 5-2 med sin andra fullträff för kvällen.

– Vi startade upp bra men efter vårt ledningsmål tog Wiskan över och skapade många chanser men kunde inte utnyttja sitt övertag förrän i början av den andra halvleken. Men efter deras 2-1-mål tog vi tag i matchen och ägde den resten av speltiden och vände till en 5-2-seger, säger Torpshammars spelande tränare Patrik Högdahl.

– Resultatet speglar inte matchen då vi större delen för den. Dock missar vi en handfull klara chanser vilket blir vårt fall. Det spelar ingen roll från vilket avstånd, vi bränner. När de gör två helt obegripliga mål går luften ur oss. Sista kvarten är en stor besvikelse men i övrigt visar grabbarna att vi kan. Med full trupp är vi snart där vi vill vara. Att förlora mot Torp är ingen skam då det är ett bra lag, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

I Torpshammar gjorde Olle Eriksson en fin insats som defensiv mittfältare medan Jordan Gidhammar slet hårt i offensiven.

I Wiskan vill Martin Nordlander ge hela laget beröm för de första 75 minuterna.

 

WISKANS IF - TORPSHAMMARS IF 2-5
Matchfakta

Det blir två division 5-grupper i år - spelordningen klar

17 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Spelprogram, tabell, resultat & matchfakta: ⚽️ Grupp 1 (Västra) ⚽️ Grupp 2 (Östra)  

Läs mer

Helgens träningsmatcher för våra division 5-lag - så spelas de och så gick det

14 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Några av våra lag i Medelpadsfemman har träningsspelat i helgen och bland annat lade Sidsjö-Böle fjolårets tabelltvåa i fyran Essvik på rygg och Wiska...

Läs mer

Alex vann tränarmötet över brorsan Juan och Svartvik U tog hem en uddamålsseger

6 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Två träningsmatcher spelades idag för våra division 5-lag. I den första besegrade Sundsvalls FF division 4-laget Selånger 2 med 2-0 och i den andra va...

Läs mer

Duo från Nedansjö förstärker Stöde plus tre som gör comeback

4 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Stöde IF förstärjker truppen, bland annat med två spelare från "nedlagda" Nedansjö IK Patrik "Putte" Nilsson och Viktor Bergman Gullmark. Dessutom gör...

Läs mer

Kuben 2 tog hem målrik match över Alnö U: "Effektivare"

1 apr 2024 Div. 5 Medelpad

Alnös Utvecklingslag hämtade in ett 0-2-underläge mot Kuben 2 men då gjorde "Tigerungarna" ett ryck igen i målprotokollet fram till 5-2 innan gästerna...

Läs mer

Svartvik U och Indal hade varsin hattrickskytt när de förstnämnda vann med 4-3

24 mar 2024 Div. 5 Medelpad

Både Svartviks Filip Wolf och Indals Emil Johansson visade torrt krut när de prickade in varsitt hattrick i dagens träningsmatch.Segern emellertid til...

Läs mer