Wiskan förde stora delar av derbyt – men det var Torpshammar som vann

30 jun 2021 Div. 5 Medelpad

Wiskan ledde derbyt mot Torpshammarpå hemmaplan med 2-1 och hade bud på mer.
Men ett självmål stjälpte allt och gästerna kunde till slut vinna med 5-2.
– Efter deras 2-1-mål tog vi tag i matchen och ägde den resten av speltiden och vände till en 5-2-seger, säger Torpshammars spelande tränare Patrik Högdahl.

Det blev en målrik match på Viskans IP i västraderbyt.

Tomas Decker knorrade in en frispark efter kvarten spelad för Torpshammar men Filip Bergman kvitterade nästan omgående efter en tilltrasslad situation.

Därefter var det mycket Wiskan men trots fina lägen stod sig resultatet fram till inledningen av den andra halvleken då man fick så att säga en retroaktiv utdelning då även Johan Skog visade att han kan slå frisparkar i nät.

Sedan var det slut på Wiskans framgångar. Bara tre minuter efter 2-1-målet gjorde man självmål då man dunkade in en inåtskruvad hörna i egen kasse.

Med 20 minuter kvar på uret kom Torpshammars Anton Skarpsvärd Olsson igenom på en skarv och hängde upp bollen i det närmaste nättaket.

När sedan Joakim Wickberg "bröstlobbade" in 2-4 var Wiskan ett slaget lag och i den 85:e minuten fastställde Tomas Decker gästernas seger till 5-2 med sin andra fullträff för kvällen.

– Vi startade upp bra men efter vårt ledningsmål tog Wiskan över och skapade många chanser men kunde inte utnyttja sitt övertag förrän i början av den andra halvleken. Men efter deras 2-1-mål tog vi tag i matchen och ägde den resten av speltiden och vände till en 5-2-seger, säger Torpshammars spelande tränare Patrik Högdahl.

– Resultatet speglar inte matchen då vi större delen för den. Dock missar vi en handfull klara chanser vilket blir vårt fall. Det spelar ingen roll från vilket avstånd, vi bränner. När de gör två helt obegripliga mål går luften ur oss. Sista kvarten är en stor besvikelse men i övrigt visar grabbarna att vi kan. Med full trupp är vi snart där vi vill vara. Att förlora mot Torp är ingen skam då det är ett bra lag, säger Wiskans tränare Martin Nordlander.

I Torpshammar gjorde Olle Eriksson en fin insats som defensiv mittfältare medan Jordan Gidhammar slet hårt i offensiven.

I Wiskan vill Martin Nordlander ge hela laget beröm för de första 75 minuterna.

 

WISKANS IF - TORPSHAMMARS IF 2-5
Matchfakta

"Bästa tränarna" förlänger med Hassel och tre nya spelare klara inför division 5-comebacken

17 jan 2022 Div. 5 Medelpad

Ifjol utsedda till Medelpadssexans bästa tränare.Nu står det klart att Benny Olsson och Kenneth Jansson följer med Hassels IF upp i femman.– Vi ser äv...

Läs mer

André Svensson tar över Sundsvalls FF: "Mitt första tränaruppdrag"

14 jan 2022 Div. 5 Medelpad

Ett tag ryktades det att Sundsvalls FF skulle lägga ner sitt herrlag i division 5.Nu har man glädjande nog bestämt sig för att fortsätta trots stora s...

Läs mer

Efter åtta år som tränare i Söråkers FF – nu lämnar Nermin Zulovic: "Har gjort mitt"

10 jan 2022 Div. 5 Medelpad

Det blir inget åttonde år i Söråkers FF för tränaren Nermin Zulovic.– Jag känner att jag gjort mitt efter åtta år och grabbarna vill säkert höra en ny...

Läs mer

Tränarklart i Nedansjö – en Wiking tar över

13 dec 2021 Div. 5 Medelpad

Det blir förre Sund- och Selångerspelaren Joakim Buhlér Wiking som tar över tränarsysslan i Nedansjö IK.– En kanonkille som vi tror kan gör att vi bli...

Läs mer

Fränsta värvar målspruta från grannen Ånge

8 dec 2021 Div. 5 Medelpad

Vindsnabbe yttermittfältaren David Danielian lämnar Ånge IF för grannen och seriekonkurrenten Fränsta IK.– En rutinerad division 4-spelare med fart un...

Läs mer

Serieindelning 2022 – tio lag i Medelpadsfemman

8 dec 2021 Div. 5 Medelpad

Lokalfotbollen har fått många frågor om nästa års serieindelning.Kommer samtliga fjolårslag till spel och tackar ja till sina uppflyttningar kommer di...

Läs mer