101-åringen som klev ur division 3 för spel i tvåan för första gången i historien: "Inspirerande och en stor utmaning"

25 jan 2022 Div. 2 Norrland

Spelarna sade ja.
Nu har även styrelsen gett sitt medgivande för spel i division 2.
– Inspirerande och en stor utmaning, säger tränaren Göran Sundqvist.

Efter betänketid beslutade sig först spelarna att tacka ja och på kvällens möte fick man även med sig styrelsen.

– Nu är man glad. Det var det här vi jobbade för under säsongen som gick. Eller det blev så. Det var inte så uttalat från början, men i takt med att vi vann så kom det närmare och närmare. Sedan sket det sig, men eftersom vi tog tag i det på slutet och blev tvåa så är det här jävligt roligt för oss alla som håller på, säger lagledaren Claes Nyman till ST-sporten.

Sportsligt var beslutet inte så svår, men den ekonomiska. Division 2 Norrland är ju en känd "ruinserie" som skördat många offer, inte minst i Medelpad.

– På den korta tid vi fick på oss har vissa jobbat utav helvete för att få det här att gå ihop ekonomiskt. För det är naturligtvis det som har varit den stora frågan hela tiden. Vi har fått mycket positiva reaktioner bland företag och runt om, säger Nyman.

För fotbollsmedelpad är det också viktigt med ett lag i tvåan. Det är ett nog så stort glapp mellan GIF Sundsvall och ner till fjärdedivisionen, men det är betydligt bättre än att ha vårt näst bästa lag i den femte (div. 3)...

– Glappet mellan Giffarna och division 3 är för stort. Då försvinner många talanger. Nu kan de stanna i stan och spela i tvåan. Att ha den där trappstegen som man alltid har pratat om, säger Claes Nyman.

Tränaren Göran Sundqvist och hans mannar är nöjda

– Inspirerande och en stor utmaning! Inga nya spelare klara än förutom Gustaf Lindgren och Jesper Norberg. Arbetet med spelartruppen börjar imorrn! Innan den 15 februari ska vi vara nära att kunna stänga truppen.

I dagsläget tränar flera tidigare Stödespelare med Sund och kanske kan det även bli några övergångar därifrån.

Lämnar dock gör 20-årige yttermittfältaren Petter Bergh för Selånger i fyran.

Skall bli spännande att se hur Sund tacklar spel i division 2 då man bara för ett drygt år sedan spelade i fyran.

Så här säger Henrik Öhman i klubbens styrelse om valet att som 101-åring för första gången spela division 2-fotboll:

– Avgörande faktorer är en enig spelartrupp om att ta chansen och en stark sportslig organisation i och kring A-laget

– En tydlig och realistisk ekonomisk plan som redan är sjösatt om hur föreningen ska genomföra denna utmaning både på lång och kort sikt. Föreningen kommer inte ta några chanser eller risker, vi kommer fortsätta jobba långsiktigt på ett hållbart sätt med allt från spelartrupp till ekonomi.

– Denna möjlighet och beslut tas inte på kortsiktiga grunder, föreningen ska finnas kvar och vara välmående även i framtiden.

– Sund IF ville även sända en signal till hela fotbollsmedelpad att vi vill vara med och bidra till utvecklingen för hela distriktet, glappet till GIF Sundsvall är redan stort och vi måste alla hjälpas åt ta hand om de spelare som vill satsa.

– Vi är enormt laddade och taggade till denna utmaning, nu kör vi!

Div. 2, omgång 5 (26-28 april): Kort lägesrapport

26 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta tog som bekant sin första historiska trepoängare på division 2-nivå i helgen, 3-1 över Täfteå.Nu väntar en ny hemmamatch (nåja, den spelas på ...

Läs mer

Div. 2, omgång 4: Abdulie Turay tvåmålsskytt när Lucksta vände och tog sin första historiska seger

21 apr 2024 Div. 2 Norrland

Efter ett starkt kryss mot Boden och två förluster på de inledande omgångarna i tvåan inkasserade man under lördagen sin allra första trepoängare i di...

Läs mer

Div. 2, omgång 3: Bisarrt självmål bakom Luckstas förlust mot Gottne

13 apr 2024 Div. 2 Norrland

En match i omgång 3 spelades under fredagskvällen, derbyt Boden-Bergnäset 2-0, medan det övriga lirades under lördagen, bland annat vann Gottne klykde...

Läs mer

Div. 2, omgång 2: Lucksta tappade segern långt in på stopptid i historiska hemmapremiären - men var bollen verkligen över mållinjen?

7 apr 2024 Div. 2 Norrland

Lucksta var bara centimeter från att ta sin första historiska seger i division 2 då Boden kvitterade till 2-2 på stopptid på en boll som många menar a...

Läs mer