Janne Pehrsson är både grundare och den som driver Lokalfotbollen.nu.

Janne Pehrsson är både grundare och den som driver Lokalfotbollen.nu.

Lokalfotbollen.nu – ett prisbelönt nätverk för den lokala fotbollen i Mellersta Norrland sedan 2007

Lokalfotbollen.nu speglar sedan 2007 allt som händer när det gäller fotbollen i Medelpad med omnejd och fungerar som ett nätverk för alla som är intresserade och engagerade såväl på herr- som damsidan. Lokalfotbollen har sedan starten lockat över 17 miljoner läsare och går 2023 in på sin 17:e säsong! 2022 fick dessutom vår sajt priset som "Årets Prestation" av Medelpads Fotbollförbund!

Den omtyckta sajten har drivits sedan starten av Janne Pehrsson (bilden) och har sedan dess haft över 17 miljoner besökare!

Driver Lokalfotbollen.nu nästan blind

- Jag som driver sidan heter Janne Pehrsson och är f d spelare och tränare i den lokala fotbollen.
Anledningen till att jag startade den här sidan var att jag råkade ut för en svår sjukdom. Höll på att bli vansinnig att gå sjukskriven och sysselsättningslös så jag startade fotbollssidan för att ha någonting att göra. Jobbade då på Dagbladet och började då märka att våra två dagstidningar valde att lägga allt mindre resurser på den lokala breddfotbollen utan satsade det mesta på GIF Sundsvall och Sundsvalls DFF, våra två elitlag.

Funkar trots bara två procents syn

Tack vare synhjälpmedel till datorerna och medhjälparen/ ledsagaren Pia Skogman, som hjälper till att skjutsa mig på matcher och även sköter fotandet och alla löpande kontorssysselsättningar, fungerar det att driva sidan trots att synen lämnat mig till 98% (har lite "synrester" kvar).

Annan media som uppmärksammat Lokalfotbollen under 2023:
⚽️ Janne och Pia brinner för den lokala fotbollen (Sundsvalls Tidning)
⚽️ Ävem Sveriges Radio berättar om Lokalfotbollens artikel om Matfors nyförvärv med 49:orna (P4 Vaken)
⚽️ Lokalfotbollen-artikel om Matfors "storfotade" nyförvärv uppmärksammas nationellt (Studio Allsvenskan).

Lavinartad utveckling

Redan från början märkte jag ett stort gensvar och sidan blev tidigt välbesökt. Över 300 000 besökare första året 2007.

Otroligt tyckte jag då men redan året därpå slogs miljonvallen och sedan dess har det rullat på och över 17 miljoner har besökt sidan sedan dess.

Sidan hette första åren Lokalfotbollen.se men inför 2013 namnändrades det till Lokalfotbollen.nu då vi lever i nuet plus att företaget där jag hade min plattform gick i "konken" och konkursförvaltaren "tappade bort" min domän.

Över 5 000 skrivna artiklar och matchreferat varje år

Varje år bjuder Lokalfotbollen på över 5 000 skrivna artiklar och matchreferat! Lägg därtill all sorts statistik.

Jag lovar att det inte blir färre under 2023!
Den lokala fotbollen är så mycket mer än våra två elitklubbar GIF Sundsvall och Sundsvalls DFF vilket antalet besökare på sidan är ett bevis på.

Medelpads fotboll mycket mer än bara Giffarna

Den stora mängden besökare gör att man får kraft och energi att jobba ännu hårdare med att ge fotbollsmedelpad den service man förtjänar!
Och fotbollen i Medelpad är som sagt så mycket mycket mer än bara GIF Sundsvall och Sundsvalls DFF även om somliga inte insett det ännu.

Att vårt jobb uppskattas är värmande och ett tecken på det är att vi 2022 ansågs stå för "Årets Prestation" av Medelpads Fotbollförbund. Något som sporrar oss att kämpa vidare.

Dags för sponsorerna att hitta till Lokalfotbollen

Så nu gäller det "bara" att få våra företag i distriktet att öppna ögonen (ursäkta uttrycket) och inse hur högt marknadsvärde det är att synas på Lokalfotbollen.nu. Fotbollen är världens största sport sett till utövare och intresse och i Medelpad är inget undantag. Så vill ni företag nå fotbollsfolket är Lokalfotbollen det bästa skyltfönstret.

 

Medelpadsallsvenskan populärare än riktiga Allsvenskan

Vilka serier är då mest populära på Lokalfotbollen?
Det är faktiskt inte Allsvenskan som man kanske tror utan division 4 Medelpad. Av Lokalfotbollen döpt till Medelpadsallsvenskan.
Den överlägset mest besökta sidan är naturligtvis förstasidan med alla nyhetsrubriker. Ganska förklarligt då den även är startsidan.

Ändrar inte ett vinnande koncept

2023 blir det sjuttonde (17!) året för Lokalfotbollen men jag tänker inte ändra så mycket på ett vinnande koncept. Lite nya spännande grejer kommer det i alla fall att bli, bland annat en helt ny design framförallt anpassad till alla som använder sin mobiltelefon. Troligen kommer det även att bli ännu flera av de populära videointervjuerna
Även i fortsättningen kommer ni att hitta massor av fakta och information om alla för oss medelpadingar intressanta serier från GIF Sundsvall i Superettan ned till division 6 på herrsidan och Sundsvalls DFF i Elitettan för daner ner till Fränsta IK och dom övriga lagen i damtrean.

Lokalfotbollen attraherar hela världen

Det är inte bara medelpadingar som besöker sidan utan från hela landet faktiskt – och även utomlands! Har otroligt nog besökare från ett 25-tal länder där Nya Zeeland och Chile ligger längst bort.

Lokalfotbollen.nu bjuder varje år på ca 5 000 skrivna artiklar och matchreferat, ofta med bilder!

Välgörenhet

Under 2018 anordnade även Lokalfotbollen.nu tillsammans med Söråkers tränare Nermin Zulovic en välgörenhetsmatch mellan Lokalfotbollens All Star Team för division 4 och dåvarande topplaget i tvåan IFK Timrå.
Matchen spelades den 8 december inför nästan 500 åskådare och vi fick in en rejäl hacka (24 000 kr) till SRF Synskadades Riksförbund och föreningen Barbros Barnbarn.
Tyvärr blev det ingen välgörenhetsmatch under december 2019 på grund av ointresse från sponsorer. Och 2020 och 2021 ställde Coronaviruset till det... Kanske blir det ett nytt försök framledes?

Fler medarbetare önskas!

Vore inte heller fel om jag finge några fler medarbetare som vill hjälpa till och dra det tunga men synnerligen roliga lasset. Speciellt som mina ögon inte längre håller en falks klass utan allt mer en mullvads.
Det ultimata vore en "klubbambassadör" från varje förening på herr – och damsidan som vill "mata" mig med föreningsnyheter. Om någon eller några är intresserade är ni varmt välkomna att höra av er.

Billigt att marknadsföra sig via Lokalfotbollen.nu

Ni vet väl om att Ni kan marknadsföra er på Lokalfotbollens välbesökta hemsida?

Varför inte synas i positiva sammanhang och detta billigt genom att boka en eller flera banners (annonser) med en direktlänk till Ert företag från blott en krona per dag!

Kontakta mig för mer info.
För prislista och info - klicka här!

Allt (nästan) kan du finna på Lokalfotbollen.nu

På Lokalfotbollen finner Ni nästan allt, bland annat:

• Nyheter dagligen från den lokala fotbollen. Även under den tid seriespelet ligger nere.

• Utförliga fakta på samtliga Medelpadslag och deras motståndare som
t ex bild på klubbmärke, hemmaarena, meriter, publikrekord med mera.

• Spelprogram och Resultat.

• Referat och matchfakta från i stort sett samtliga spelade matcher.

• Skytteligor.

• Maratontabeller från Allsvenskan ner till division 7 – en del helt unika!

• Medelpads fotbollsarenor.

• Våra domare.

• Klubbarna som försvann.

• Tidigare säsonger med bl a sluttabeller.

• Historik & Kuriosa med mera med mera.

Det är bara att klicka i menyn för att komma till det som intresserar just Dig.

Är det någonting som ni saknar – hör av er.

Har ni några nyheter – hör av er!

Om det händer något spännande i just Er förening så hör av Er till mig! Nyförvärv, spelarförluster, tränarbyte, ny jättesponsor o dylikt. You name it!

Är det något Ni saknar som ni tycker borde finnas med på sidan – hör av Er! Sak samma om det är någonting som ni vill att jag skall ta bort.

Fortsätt även höra av Er med synpunkter och åsikter till mig.

Jag kan med Er hjälp göra Lokalfotbollen.nu ännu bättre!

 

Kontakt:

Mobil: 0730 - 49 88 88

E-post: lokalfotbollen.nu@gmail.com

(ny från 1 januari 2023)