17-årige Jackson prickade in ett hattrick i Ånges 7-2-seger över Matfors 2

18 maj 2024 Div. 5 Medelpad

Efter 18 minuter ledde Matfors 2 med 2-1 på Ånge IP. Sen tog det roliga slut för gästerna och Ånge prickade in sex mål på raken och vann med 7-2.
- I andra blev det mer eller mindre en transportsträcka mot ett allt mer tröttnande Matfors, säger Ångetränaren Gisle Grimstad.

Matfors 2 kom rejält vingklippta till Ånge IP efter flera sena avhopp och med tränaren Tony Salthammer mellan stolparna mot sin moderklubb.
Redan i den tredje minuten kom Zakaria Ibrahim runt på högerkanten och serverade Kwizera Jackson Omekongo öppet mål.
Men efter två fina avslut från Masoud Jafari och Walle Lindfors Nordström hade Brukets Bilaga vänt på kuttingen men ledningen blev kortvarig då Zakaria Ibrahim snappade upp ett indianpass och utjämnade.

Efter en hands i den 34:e minuten såg spelande tränaren Joakim Andersson till att Ånge var tillbaka i ledning och precis innan pausvilan bredsidade Theo Evjen in lillebror Eltons hörna.
Med bara en avbytare mattades gästerna i den andra halvleken och strax innan timman spelad satte Vinzent Emanuelsson femman innan Jackson efter en stunds vila klev in på planen igen och 17-åringen nätade två gånger med skott i vardera kryssen med först vänstern och sedan högern fram till 7-2.

- Skönt att gå in med en 4-2-ledning i paus efter underläge. I andra blev det mer eller mindre en transportsträcka mot ett allt mer tröttnande Matfors. De hade bara en avbytare medan vi kunde gå runt på sex, säger Ångetränaren Gisle Grimstad.

- Så länge vi följde vår matchplan och fick spela på vårt sätt gjorde vi dem frustrerade och vi hade momentum då de gjorde 2-2. Då gick luften ur oss och med bara en avbytare orkade vi inte hitta tillbaka till vårt spel samtidigt som vår målvakt, jag, inte gjorde någon höjdarmatch med ovanan att använda händerna, säger Matforstränaren Tony Salthammer.

I Ånge höjde sig hattrickskytten Jackson och 14-årige debutanten Oskar Lovén som aldrig tvekade att utmana sina äldre motståndare en mot en, ofta med lyckat resultat. I Matfors 2 var det jämnt överlag där alla gjorde vad de kunde men framförallt ställde de upp och lirade bortamatch.

 

Ånge IF  emblemMatfors IF 2 emblem 
Ånge IF - Matfors IF 2 7-2
18 maj 2024 - 16:00 - Ånge IP
1-0 Kwizera Jackson Omekongo (3)
1-1 Masoud Jafari (11)
1-2 Walle Lindfors Nordström (18)
2-2 Zakaria Ibrahim (21)
3-2 Joakim Andersson (34, straff)
4-2 Theo Evjen (45)
5-2 Vinzent Emanuelsson (57)
6-2 Kwizera Jackson Omekongo (64)
7-2 Kwizera Jackson Omekongo (90)
Domare: Farhad Taherian
Publik: 55
 

Statistik div 5 Medelpad, Västra

IFK Timrå 2 ändade Svartvik 2:s fina svit på tio raka utan förlust

15 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Tio matcher utan förlust blev Svartvik 2:s svit innan IFK Timrå 2 ändade den via en 2-0-seger.- Alla förluster är oväntade då vi alltid går för att vi...

Läs mer

Tommy Stenqvist gjorde hälften av Södermalms mål i 4-1-segern på Stöde IP.

15 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Tommy Stenqvist tidiga mål satte tonen på Stöde IP när Södermalm vann med 4-1. Den gamöe hockeybacken satte en syl till i matchen.- Fantastiskt fin la...

Läs mer

Hattrick av David Sulaiman när Kungsnäs vann seriefinalen mot Sidsjö-Böle

14 sep 2024 Div. 5 Medelpad

David Sulaiman var på målhumör när Kungsnäs i praktiken säkrade seriesegern och uppflyttning till Medelpadsallsvenskan via 5-1 över Sidsjö-Böle i topp...

Läs mer

Oavgjort i svängig match på Skogsvallen

14 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Det blev svängigt värre på Skogsvallen. Östavall ledde med 2-0 men gästande Sundsvalls FF vände med tre raka fullträffar innan Fredrik Löfgren utjämna...

Läs mer

Faith Mbelle Basaringi-Eringo kvitterade när Hassel hämtade upp tvåmålsunderläge på Viskans IP

14 sep 2024 Div. 5 Medelpad

Wiskan ledde med både 2-0 och 3-1 men Hassel jobbade sig ikapp. Kvitteringsmålet satte Faith Mbelle Basaringi-Eringo med tio minuter kvar.- Trist att ...

Läs mer

Äkta hattrick av Johan Kolbäck när Timrå 2 tog hem en fem-etta i derbyt mot Söråker

11 sep 2024 Div. 5 Medelpad

I ovädret uppe på Löta var Johan Kolbäck på spelhumör och gjorde ett äkta hattrick redan i den första halvleken mot sitt gamla lag när IFK Timrå 2 tog...

Läs mer